Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1134

niemowle nie chce pić herbatek

Polecane posty

Gość gość1134

witam . moja córka ma 2 miesiące i od 2 tygodni przeszłyśmy na mleko modyfikowane z powodu częstych i obfitych wymiotów po piersi . mała nie chce pić herbatek . wypija maksymalnie 5ml w ciągu dnia . pociągnie dwa razy i gdy sie zorientuje ze to nie mleko płacze i robi się czerwona . na dodatek rzadko robi kupki (co 3-4dni) i musze jej pomagać 1/3 czopka glicerolowego . co robić ?

Gość gość
Nie musisz dopajać na mm Ja też myślałąm,że trzeba, polozna kazała i wszędzie słyszałam,ale usłyszałam od pediatry,że teraz na mm nie trzeba dzieci dopajać,a wzięło się to przekonanie stąd,że jak nie było mm i dawano dzieciom mleko krowie to wtedy był taki przymus bo mleko nie modyfikowane jest inne .

Gość gość
a co do zaparć ci nie pomogę,może źle reaguje na to konkretnie mleko

Gość gość
dawaj jej po prostu przegotowaną wodę do picia stopniowo, możesz przyzwyczajać do smaku herbatki ziołowej, rozcieńczając w wodzie napar. Od razu najlepiej dziecko przyzwyczajac do herbaty niesłodzonej oczywiście

Gość gość
ja tez nie dopajalam do ok 5 mca zycia i wszystko bylo wporzadku. Cociaz jak sa zaparcia to przydaloby sie, a inne rzeczy pije? woda, rozcienczony sok?

Gość gość
Na zaparcia spróbuj podać jakiś probiotyk. Znajoma karmiąca mm też miała problem u dziecka i pomogła jej BioGaia, ale może inny też będzie dobry.

Gość gość
a jakie herbatki podajesz? Spróbuj zwykły koper włoski, albo rumianek w torebkach z hippa. z hippa jest też w torebkach rumianek z jabłkiem i owocowa (chyba najsmaczniejsza). albo po prostu wodę źródlaną i już

Gość gość
Mądre dziecko :) nie zmuszaj jej Ma zaparcia? Zmien koniecznie mleko. Po właściwym zaparc nie bedzie. Dolacz probiotyk jak pisali wyzej. Do picia jezeli chcesz podaj wode. Nie chce z butelki to mozesz podac strzykawka. Albo łyżeczką. Jeszcze lepiej. Są tez kubeczki juz dla takich maluchow. Nie pamietam jak sie zwaly. Moze doidy cup? Czy cos w tym stylu ;)

Gość gość
Moje corka byla na mm od 3 miesiaca zycia i przezyla bez tych goowno wartych herbatek :O Po kiego grzyba te herbatki waszym dzieciom podajecie ? Zaparcia? To zmienic mleko a nie szukac "lekarstwa" ... Podaj dziecku wode, bedzie sie jej chcialo pic to wypije a jak nie to znaczy ze nie potrzebuje. Nie kazde dziecko musi byc "dopajane".

Gość gość
Moja córeczka też nie chciała pić żadnych herbatek ani soczków i to pozozstało jej do dzisiaj a ma 1,5 roku.Pije tylko wode niegazowaną i mm.

Gość gość1134
dziękuje wam bardzo za porady :))

Gość gość
Moje dzieci też nie chciały pić: ani wody, ani herbatek ani soków. Od początku piły mm. Oczywiście martwiłam się bardzo , lekarka powiedziała, że jak pielucha pełna moczu to nie ma się co martwić, odwodnienie nie grozi. Więc przestałam się tym przejmować :)

Gość gość
aaaa ja z wyżej : ale moje dzieciaki nigdy zaparć nie miały, nawet robią kilka kup dziennie :)

herbatki i inne pokarmy podajemy od 4-miesiaca ,jezeli dziecko nie jest wczesniakiem!:))Mleko dziecku w zupelnosci wystarcza.

Gość gość
Ja w 120 ml herbatki koperkowej rozrabiam rano porcje mm i podaje. Inaczej tez nie wypije.

Gość gość
Takie male dziecko ewetualnie powinno byc dopajane woda, zadne soczki czy herbatki. Nie podawaj tego na sile. Przyzwyczaisz dziecko od maluszka do slodszych smakow, co bedzie bardzi niekorzystne w skutkach dla zebow, dla rozszerzania diety itp. Po co???

Gość gość
No sorki ale herbatka koperkowa daleka jest tej dobrze i slodko smakujacej.

Gość H helix
Po co dopajać na siłę?

Gość gość
Ja podaje poniewaz herbstka koperkowa pozwala pozbyc sie gazow, dziecku latwiej puszczac baczki. Przynajmniej tak mi sie wydaje ze latwiej sie odgazowywuje pijac ta herbatke. Myle sie??

Gość H helix
Mojemu maluchowi tylko raz spróbowałam podać herbatkę koperkową na gazy, ale nie chciał jej pić, więc mu darowałam. Podaję mu kropelki z symetikonem i mu pomagają. Do tego kładę go i noszę często na brzuszku. W tej pozycji i po kropelkach wali jak armata i od razu mu lepiej :)

Gość gość
Nie wszystkie dzieci chcą pić herbatki, ważne żeby mieszanka nie była zbyt gęsta, jeśli nie jest nie ma potrzeby dopajania choć dicopeg junior przy zaparciach i koperek przy kolce czasem jest niezastąpiony.