Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy , siostry wesele za granicą a mnie nie stać na bilet lotniczy ,co robić??

Polecane posty

Gość gość

W przyszłym roku mam 2 wesela , jedno chrzestnej mojego dziecka , to bliska rodzina od strony męża , a drugie mojej siostry . Siostra nie ma ustalonej daty ślubu jeszcze ale na 100% to przyszły rok . Problem w tym , że nie mamy kasy , ja jestem bez pracy , mamy kredyt , ot dołek życiowy . Ślub jest w Tunezji ze względu na rodzinę pana młodego , jest duża . Rodzice będą mieli opłacony hotel i bilety , ja nie . Co zrobić ?? Teraz spojrzałam na ceny prawie 1500 za osobę , nie stać mnie na to .

Gość gość
To najnormalniej to siostrze powiedz. Bez owijania w bawełnę.

skyscanner.pl tam są najtańsze loty trzeba sprawdzać co jakiś czas może uda Ci się dorwac tanie bilety np za 100zł ja z grecji leciałam za 130zł ceny biletów się zmieniaja.

Gość gość
Tak , do Hiszpanii kuzyn leciał ostatnio za 200 zł . Niestety do Tunezji wszystko drogie jak cholera :-0

Gość gość
Ja jej to mówiłam , powiedziała , że mamy zbierać ile damy radę .

Gość gość
przeciez wesele nie jest za miesiac tylko moze nawet za rok. masz zamiar ciagle siedziec bez pracy czy jak? przez taki czas mozna juz cos wymyslec. nawet gdzies na sile pojsc do pracy i przemeczyc sie dwa miesiace i jakos zarobic na ten wyjazd.

Gość gość
Tak , zarobię 4,5 tys minimum , bo są nawet za 2200 w sezonie i nic taniej to masz 6 tys a gdzie prezent ? I tam jedzenie ... 12 miesięcy po 500 zł co miesiąc na same bilety

Gość gość
jak liczną masz rodzinę? mąż, 1 dziecko? jakie duże?

Gość gość
Mąż , dziecko będzie miało 2 lata wtedy ,

Gość gość
jeśli pojedziesz z biurem podróży na wakacje w czasie wesela twojej siostry, to zapłacisz przy dobrej ofercie 3tys, bo dziecko jedzie za darmo. I będziecie mieli w cenie przelot, hotel i wyżywienie. Jeśli taka kasa jest poza waszym zasięgiem, to powiedz jej wprost, że masz co robić z pieniędzmi

Gość gość
Jeśli ślub jest w Tunezji, to się nie przejmuj. Za dwa trzy lata będziecie organizować siostrze ewakuację. Przecież dla niego ten ślub, to tylko droga do uzyskania wizy Schengen. Przyjadą, on szybko znajdzie swoich i skończy się tunezyjski sen. Dobrze, że chociaż dzieci z takiego mieszanego związku będą zdrowe i ładne.