Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepienie 5w1 czy 6w1?

Polecane posty

Gość gość

ile u was szczepionki kosztowaly?

Gość gość
Ale zdajesz sobie sprawę, że w każdej aptece jest inna cena? Ciężko ci wygooglać np. na ceneo i sprawdzić cene?

Gość gość
U nas nie pamiętam dokładnie cen. 5 w 1 było o połowę tańsze jakoś. 170 chyba a 6w1 280 chyba jakoś tak

Gość gośćania
gość dziś Bez kitu- nikt ci nie odpowiedział- to ja to zrobię...idź sobie do apteki i się dowiedz o ceny...ja pierdo*lę, co za zryty łeb zakłada taki wątek!? xxx ktos tu ma okres..... autorko-roznie to wyglada u nas ok 200 zl 6 w 1 (albo 180 albo 200 w zaleznosci od firmy szczepionek) ja nie kupuje i nie przynosze własnej-kupuje w przychodni

Gość gość
my też robiliśmy 6w1

Gość gość
U nas w przychodni Pentaxim kosztuje 110zl. Chyba lepiej szczepić tym bo na zoltaczke wystarczy szczepić 3 razy . To nie licząc szczepienia w pierwszej dobie potem jest tylko dwa razy w 6 tyg i 7 m-cu. I podobno po Infarnix hexa wiecej powiklan.

Gość gość
Ja szczepie zgodnie z kalendarzem szczepien, zero powiklan, problemow, mala ma 8 lat i nie ma autyzmu. Nie wydaje pieniedzy na szcxepienia skojarzone ktore uwazam za szczyt glupoty.

Gość gość
Ja wybrałam 5w1 +pneumokoki.

Gość gość
A czy ktoś szczepił niemowlaka 6 w 1 i na tej samej wizycie rotawirusy czy pneumokoki?

Gość gość
Eksperci kampanii edukacyjnej „Pneumokokom mówimy: Szczepimy!!!” (Organizator: Fundacja Aby żyć) odpowiadają na najważniejsze pytania dotyczące pneumokoków: – Jakie choroby wywołują pneumokoki? – Co to jest inwazyjna choroba pneumokokowa? – Kiedy szczepić dziecko? – Jakie niepożądane odczyny poszczepienne mogą wystąpić? – Szczepić czy nie? – Jakie powikłania mogą wystąpić po chorobach pneumokokowych? – Co dają szczepienia przeciwko pneumokokom? – Czy szczepionki przeciw pneumokokom są bezpieczne? – Jakie są przeciwwskazania do szczepień? – Jak wygląda kwalifikacja na szczepienie? http://szczepimy.com.pl/szczepionki-przeciwko-pneumokokom-wideo/

Gość gość
5w1 Pentaxim 119zł, plus pneumokoki i wzw jak miała 6 tygodni na jednej wizycie.nic nie było.dziś ma 2 lata wszystko niby ok ale słabo mówi.dziś bym szczepila inaczej.zaczełabym poźniej i nie wszystko razem

Gość gość
Ja szczepiłam 6w1 i rotawirusy na jednej wizycie. Mały miał o 0,5-0,8 stopnia wyższą temp. niż zwykle i więcej spał tego dnia. To akurat normalne, bo organizm ciężko pracuje. Poza tym żadnych odczynów. Nie pamiętam, ile w sumie płaciliśmy, bo ja byłam zajęta dzieckiem a płacił mąż, ale chyba ok. 300zł.

Gość gość
szczepienie 5 w 1 Infanrix Hexa ok 160 zł po pierwszej dawce ogromne problemy neurologiczne- diagnoza padaczka i autyzm. do szczepienia dziecko było 100% zdrowe i kontaktowe. gdybym mogła cofnąć czas szczepiłabym refundowanymi. zawsze czyjeś dziecko jest w tym niewielkim ułamku powikłań, tylko wtedy ten malutki % to jest dziecko a nie liczba.

Gość gość
Kupcie sobie nawet 10w1 i wstrzyknijcie sobie w oko...na pewno was to was uchroni przed epidemią a dziecko będzie mniej cierpieć bo mniej ukuć hahaaaa

Gość gość
Podobno te szczepionki skojarzone są o tyle lepsze, że są lepiej oczyszczone, no i mniej wkłuć wiadomo. Ale to chyba z lekarzem powinno się przedyskutować taką, a nie inną opcję - duży wpływ ma też stan finansów w domu, bo nie ukrywajmy, że szczepionki są drogie.