Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ładny charakter pisma u kobiet i brzydki u facetów

Polecane posty

Gość gość

Jak to jest, że większość kobiet pisze ładnie, a większość nas, facetów, już nie? Mówi się, że po charakterze pisma można odczytać charakter człowieka, ale to chyba nie tak ma się do tego.

Gość gość
tak ludzie tak mówią kiedyś w gimnazjum była anonimowa ankieta i ja coś tak napisałam potem wychowawczyni odczytała to przy całej klasie ale nie wiedziała kto to napisał powiedział tylko że to chyba dziewczynka bo tak ładnie... zgadła

Gość gość
Ja myślę, że to zależy od zdolności manualnych, ale dziewczynkom też zazwyczaj bardziej zależy, żeby to pismo było ładne, prowadzą ładniej zeszyty, kolorują, podkreślają, robią jakieś dodatkowe notatki i w ten sposób ćwiczą i się wyrabiają a chłopak raz dwa napisze żeby było i się nie zastanawia nad szczegółami. Ale to żadna reguła, znam dziewczyny, które bazgrzą przeokropnie... z chłopakami ciężej mi znaleźć jakiś ładny przykład, ale mój dziadek pisał przepięknie, kaligrafował, do tej pory mam zachowane jego listy jako przykład, próbowałam pisać podobnie, ludzie chwalą mój charakter pisma, ale nigdy nie udało mi się dojść do takiego poziomu jaki on reprezentował. To chyba tak jak z gotowaniem, każda kobieta trochę potrafi, z mężczyznami niestety gorzej, ale szefowie kuchni najlepsi to nadal częsciej mężczyźni.