Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Karmiące cyce na ulice

Polecane posty

Gość gość

Widział ktos ten profil? Przesada co sie tam wypisuje...matka ubolewa bo jej 16mc dziecko odstawilo piers a uwaga: ona (matka) nie jest na to gotowa!!!!!! Zeby nie było-kp do 10mc a pozniej dziecko zrezygnowało i ulżyło mi. Tam jest filmik nawet jak matka gra w kręgle a przy piersi dziecko!!!! Myśle ze te matki maja pieluchowe zapalenie mozgu a wraz z pokarmem straciły resztki szarych komórek. Co sadzie?

Gość gość
Profil jest na fb i najgorsze to ze co sie zobaczy to sie nie odzobaczy... :P

Gość gość
Gaz Wyborcza ostro to lansuje były w WaWce ewenty gdzie cyckowe sie schodziły nawet z 4 latkami przy piersi...

Gość gość
teraz zerkam na fb i faktycznie az mnie w pi:źd/zie łupie jak takie cos czytam

Gość wifigdańsk
nie widzialam profilu,nie mam nic przeciwko. nie rozumiem o co ci chodzi autorko ze ktos kp publicznie? czyli powinno byc tak ze dziecko karmione piersią,gdy jest głodne a jest akurat na spacerze to ma nadal pozostac głodne bo kogos to razi? czy matka w ogóle nie powinna wychodzic z domu z dzieckiem.

Gość gość
Terrorystki laktacyjne to najgorsze dno...I jeszcze te zdjęcia wymion...A niektóre i sześciolatków potrafią karmić cudem, to już patologia :O

Gość gość
Ohhh wifi nie stresuj sie bo ja nigdzie nie wspomniałam o karmieniu noworodka czy troche większego dziecka ale kilkulatek potrafi zrozumieć ze PIERS to JEDZENIE wiec nie ma problemu zjeść pokarm stały zamiast wywlekać matkę. To skrajnie głupie ze matki na sile wpychają dziecku piers byle tylko karmić-tak jak napisała matka 16mc dziecka. Pcha na śpiocha (czyli karmi bo to JEDZENIE) zamiast smoczka byle tylko utrzymać laktację...swoje potrzeby kosztem dziecka!!! Widziałam tam tez zdjęcie tandemu-kilkumiesięczne niemowlę i dziewczynka kilkuletnia-o fuj! Zatem skoro nie widziałaś profilu TO SIE NIE WYPOWIADAJ w temacie o którym POJĘCIA NIE MASZ

Gość gość
Ty nie masz pojecia o kp. Wiec to ty sie nie wypowiadaj.

Gość gość
Mnie obrzydza taki widok karmienia piersią, tak samo jak wiele innych osób. Nie rozumiem zupełnie, dlaczego one nie maja ambicji, i chca na siłę obrzydzac innych ludzi? ?? Jaki to problem odciagnac pokarm przed wyjsciem, i nakarmic dziecko tym odciagnietym pokarmem? Mnie jak chce sie siku to sie nie wypinam w miejscach publicznych, a to wiekszy problem, bo ubikacji jest jak na lekarstwo.. Do tego sama nazwa akcji- widac ze pomysłodawca nie miał za grosz ani kultury, ani wrazliwosci, nazwa dobrze koresponduje z tym jak wygląda taka karmiaca matka

Gość gość
Widziałam. Mnie obrzydza sama nazwa tego profilu. Nie potrafię zrozumieć, jak kobieta może tak wulgarnie nazywać część swojego ciała...

Dlatego ja osobiscie odciagam pokarm. Tak jest lepiej dla mnie i dla malucha. Ja moge spokojnie wyjsc, wiem ile dziecko zje i mam conajmniej 3 godziny spokoju do nastepnego karmienia. No i nikt nie musi ogladac moich piersi, choc przez butle tez mnie juz przykrosci napotkaly ze strony ludzi ktorzy twierdza, ze butla nawet z moim mlekiem to zlo. Wiec tak zle i tak nie dobrze...

Gość gość
Po co one karmią publicznie nawet te 4 latki? Nie wiecie albo nie dociera do was, bo jesteście niedouczone i ograniczone.

Gość gośćaaaa
Karmiłam synka 2 lata, jak zaleca Who, a teraz mam zamiar tak samo długo karmić córeczkę. I szczerze mówiąc, przez cały ten czas nie spotkała mnie żadna przykrość, żadna negatywna reakcja. Ten cały "hejt" na karmiące mamy jest głównie w internecie. W praktyce, jak karmiłam np w parku, to raczej ludzie mijali mnie z uśmiechem. Fakt, że w miejscach publicznych karmiłam, o ile pamiętam, tak do 10 msc, później juz nie widziałam takiej potrzeby, skoro syn jadł juz inne rzeczy. Moim zdaniem świat pełen jest ludzi życzliwych, normalnie pochodzących do karmiących mam. A grupa idiotow i frustratow zawsze będzie i nie ma się co nimi przejmować. Niech się ukisza w swoim świętym obudzeniu :-) kocham

Gość gość
To masz szczęście. Bo mnie się kilka razy zdarzyły niemiłe komentarze albo gapienie się, a publicznie karmiłam tak rzadko, jak się dało, i tak dyskretnie jak się dało.

Gość gość
mam 2,5 miesieczne niemowle i kp. Nazwa akcji obrzydliwa. Sama staram sie nie karmic w miejscach publicznych, zwykle wychodze gdy dziecko sie naje i wracam, jak zgłodnieje (3 godziny wytrzyma). Pare razy zdarzyło mi sie jednak awaryjnie nakarmic w publicznym miejscu (zwykle na tyle dyskretnie, ze nikt nie zauwazyl). Odciagac nie zamierzam - nie mam zamiaru przyzwyczajac dziecka do butli i zaburzac przez to odruchu ssania.

Gość gość
Stara baba z synusiem się karmili w maku chyba to ich wyproszono, dyskryminancjaaaa! Dzieciaczek 40-letni tylko cycusia!

Gość gość
Temat wałkowany dziesiątki razy i zupełnie wydumany. Karmię piersią, wychodzę z domu i jeżeli jest potrzeba karmię również dyskretnie w przestrzeni publicznej. I prawdę mówiąc w zyciu nie widziałam kobiety z obnażoną piersią w miejscu publicznym, dlatego uważam, ze problem jest wyssany z palca. Zresztą nawet jeśli... Każdego obrzydza cos innego. Mi przeszkadzają psie kupy na chodnikach, faceci sikający po krzakach albo pary obściskujące się i całujące po przystankach albo w autobusie. A jakoś wobec takich zjawisk nie ma tyle hejtu. Dlaczego akurat karmienie piersią wywołuje tyle emocji?

Gość gość
00:42 Kp 10mc wiec pojęcie mam. Nie załatwiałam swoich potrzeb kosztem dziecka. Odrzuciło i dobrze, znaczy ze było na to gotowe. Nie pójdę płakać bo dziecko wchodzi na inny etap. Nie jest potrzebne kilkulatkowi JEDZENIE z piersi a jesli mamusia i dzidziuś (kilkuletni) dalej sa tak UZALEŻNIENI od tego to niech sie karmią w domu. To jest na tyle duze dziecko ze je stałe pokarmy i moze zrozumieć ze piersi nie ma na spacerach i innych miejscach. Podpierajcie sie dalej WHO która to tuszuje pewne sprawy zdrowotne ha ha ha gorszego argumentu juz nie mozna podawac...jak oni tak napisali znaczy ze tak jest ale jak juz ktos karmiącej powie ze musi odstawić ze względu na jej Stan zdrowia (ostre zapalenie oluc) bo leki beda w pokarmie yo dopiero jak mamusia trafia do szpitala to odstawia i okazuje sie ze dziecko nie umarło! Zyje! I ma sie dobrze! Ale mamusia płacze....bo jej tak szkoda!

Gość gość
Ja również karmiłam dziecko piersią, ale chyba tylko kilka razy w miejscu publicznym. Tzn tak się schowałam w kąciku, że chyba nikt tego nie zauważył. A jak teraz widzę, jak kobiety wyciągają te swoje cyce w miejscu publicznym wśród wielu osób i nie robią tego ani trochę dyskretnie, to jestem zażenowana i czuję obrzydzenie. Widziałam taką w kawiarence przy aquaprku, wśród wielu dzieci, młodzieży, mężczyzn. Wyciągnęłą jakby nigdy nic swoje obleśne dwa cyce i w ogóle się z tym nie kryła. Chociaż akurat było tam specjalne miejsce do przewijania dzieci i wolne stoliki w kącie kawiarenki i była z facetem który mógł wstać i trochę ją zasłonić. Ale ona zachowywała się jak jakaś ekshibicjonistka. Uważam że to było zgorszenie, bo dużo było tam szkolnej młodzieży i dzieci.

Gość gość
Problem nie lezy w KP tylko w tej calej ideologi, ktora jest do niego dorabiana. 90 % kobiet karmiacych piersia robi to zupelnie normalnie i zupelnie naturalnie nie widzac nic nadzwyczajnego w tym, ze zaspokaja potrzeby swojego dziecka. Jest jednak odsetek kobiet, ktore dostaly jobla na punkcie KP i chca wszystkim i wszedzie i przy kazdej nadazajacej sie okazji pokazac calemu swiatu jakie to one nie sa wspaniale bo karmia piersia. Nie ma hejtu na samo KP, jest hejt na to cale zamieszanie wywolywane przez terorystki laktacyjne. Karm czym chcesz. Ale rob to dla dziecka a nie dla calego swiata. Miedzy innymi takie strony jak ta dzialaja w ten sposob aby pokazac wszystkim: patrzcie jaka ja jestem z******ta bo karmie piersia. W ciezkich przypadkach poziom z******tosci rosnie proporcjonalnie do wieku dziecka

Gość gość
No właśnie są takie sytuacje, że daleko do domu a dzieciak głodny wrzeszczy i nie ma innego wyjścia jak nakarmić. Ale róbcie to jakoś jak najbardziej dyskretnie, a nie ekshibicjonizm w miejscu publicznym.

Gość gość
No w sumie pewnie macie rację.... Po prostu nigdy się z taką sytuacją nie spotkałam ani żadnej takiej fanatyczki nie znam. Mimo iż większość moich koleżanek karmiła swoje dzieci, wiele z nich dłużej niż przez pierwsze miesiące. To jest jak ze wszystkim - wystarczy zwykła kultura.

Gość gość
Jestem jak najbardziej za karmieniem piersią bo to najlepsze dla dziecka-po to pokarm jest (oczywiście uwazam ze jak kobieta je gotowe Dania, fast foody itd. to ze zdrowiem to niewiele wspólnego ma). wiadomo ze dziecko to ssak i to naturalna sprawa. W miarę jednak rozwoju trzeba przyjąć pewne rzeczy do świadomości a tam matki maja nawiększy problem... Myśle ze nikogo nie gorszy widok niemowlęcia czy nawet dziecka niechodzacego karmionego piersią nawet w parku czy gdzie tam mamie wygodniej, bo zwykle robia to dyskretnie i to naturalny widok. Jednak w tej grupie kp znajduje sie ten odsetek ktory pracuje na zła opinie wszystkich karmiących mam i poteguje w ludziach niechęć do tego. Wlasnie mowa tu o tych ktore bez zbędnej intymności wywalają piers i karmią kilkulatka. Piers to jedzenie wiec takie dziecko rozumie co sie do niego mowi i mozna wytłumaczyć ze piers owszem ale w domu i podac stały posiłek. Cała filozofia. Ale nie...bo trzeba pokazać całemu światu ze to je ogranicza i piętnuje! Tyle ze kp nie trwa wiecznie (choć sadzać po profilu tej strony chyba powinno) i mozna iść na pewne ustępstwa dla swojego dobra i dobra dziecka. Siada na mozg tym matkom jakby conajmniej nadzwyczajna rzecz robiły kp. A to każda prawie kobieta moze i czesto robi.

Gość gość
zajrzałam..a pamietam jak kiedys matki sie tu sprzeczały ze one dziecku zaspokajają potrzeby i to nie jest krzywda bo dziecko potrzebuje tej piersi i ze nie ma matek ktore na sile karmią a sie okazuje na tamtym profilu ze istnieja serio a nie jak yeti

Gość gość
Karmią na siłę? Buhahahaha :D

Gość gość
Na siłę w miejscu publicznym, aby wszystkim pokazać swoje zwisające cyce

Gość gość
Karmiłam piersią obie córki również w miejscach publicznych.Ani razu nikt na mnie nie spojrzał krzywo w sumie żadna znajoma nie miała jakiś przykrości z tego powodu.Jak dla mnie to te panie chyba albo chcą być koniecznie w centrum uwagi albo same z sobą mają jakiś problem.Nie rozumiem też takich prowokacji że karmi publicznie dziecko w wieku przedszkolnym :/ Czy takie dziecko nie potrafi zjeść bułki czy jabłka tylko natychmiast ma dostać pierś???? Kiedyś byłam w sklepie i między ciuchami przechadzała się pani z dzieckiem przy piersi a piers cała na wierzchu.Niby to człowiekowi nie przeszkadza ale czy jednak nie wygodniej usiąść na ławce i nakarmić? ;)

Gość gość
12:14 Tak, na SILE. Jak nazwiesz wpychanie do buzi dziecku piers oszukując ze to zamiast smoczka a dziecko w dzien samo odrzuciło i nie chciało ani na chwile mleka. Co to niby jest? To jegs wlasnie załatwianie swoich potrzeb kosztem dziecka

Gość gość
O jeny przeczytałam niektóre wypowiedzi i tam są kobiety które uważają że można karmić piersią dzieci 8 letnie

Gość gość
Ta niektóre oszołomki laktacyjne zaraz powiedzą że do pełnoletności trzeba kiarmić ..hahaha