Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na ujędrnienie brzucha po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Jestem 2 tyg. po porodzie. Poniewaz mialam dosc duzy brzuch, to teraz zostal mi lekko pomarszczony flaczek, jak w 5 miesiacu. Brzuszkow jeszcze lekarz zabronil mi robic do konca pologu, dopoki krwawie, wiec pomyslalam o jakims balsamie. Tylko jaki?? Macie jakis sprawdzony?

Gość gość
Chyba coś takiego nie istnieje :-(

Gość gość
daruj sobie balsamy strata kasy i ściema, dużo spaceruj, pij dużo wody, jedz lekko i zdrowo, karm piersią (obkurcza macicę), krem możesz stosować ale nawet zwykły nawilżający, te ujędrniające to ściema

Gość gość
A moze jakas rekawica do masazu? Probowalyscie?

Gość gość
Wszystkie macie plaskie brzuchy po porodzie??

Gość gość
Kiedyś przeczytałam w książce o metodzie szczotkowania na sucho. Trzeba sobie tylko kupić szczotkę z naturalnym włosiem i robić codziennie masaż, najlepiej z rana na sucho tą szczotką. Nie wiem jak na taki brzuch poporodowy (to będę testować za 4 miesiące :)) ale na cellulit i ujędrnienie super. U mnie działa. Spróbuj. Tylko ostrzegam, że trzeba codziennie przez jakieś 15 min i efekty widać po ok 2 tygodniach.

Gość gość
Moja siostra od razu po porodzie ściskała się pasem wyszczuplającym, pod który smarowała brzuch tonami balsamów nawilżających i ujędrniających. Nie powinna tego robić tak od razu, ale po dwóch ciążach nie ma odstającego brzucha. Druga natomiast chodziła z synem na długie spacery, codziennie i 7 miesięcy po porodzie była na plaży w bikini. W życiu nie powiedziałabym, że rodziła. Może to geny, a może umiarkowana, ale codzienna aktywność dała efekty. Dodam, że rodziła w grudniu i mimo chłodu chodziła i chodziła ;)

Gość gość
U mnie od 5 dni pada deszcz, wiec.jeszcze nie bylam z dzieckiem na spacerze, choc juz mija 2 tygodnie.

Gość gość
Autorko, a jakiego brzucha ty się spodziewałaś 2 tyg. po porodzie ? W to ujędrniające cuda to ty nie wierz. Peeling, krem nawilżający i ćwiczenia gdy już będziesz mogła.

Gość Berrnia84
Teraz odpowiednio przygotowuj skórę na ćwiczenia, masuj się (możesz kupić sobie szczotkę do ciała z naturalnym włosiem Brista - jest super!) rób pillingi a z czasem przyjdzie kolej na ćwiczenia

Gość gość
Na ujędrnienie brzucha miałam robione zabiegi z falami radiowymi - polecam wszystkim, miałam serię 6 zabiegów, w tym ostatni był gratis :) Brzuch jest jędrny i zbity, niemalże jak przed porodem :) polecam przemiłą i fachową obsługę w gabinecie w Poznaniu www.beautypremium.pl

Gość gość
gdyby nie spam to może faktycznie uwierzyłabym że serio radzisz