Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny czy macie dom z drewna, z bali? Zadowolone jesteście z niego?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy macie dom z drewna, z bali? Zadowolone jesteście z takiego rozwiązania konstrukcyjnego? Chodzi mi o to, czy w zimie te domy są faktycznie "ciepłe", a w lecie "chłodne"? Planuję kupno działki w terenach górskich i zastanawiam się nad domem z bali. Chciałam poznać wasze opinie, sugestie ;)

Gość gość
Poczytaj sobie o tym na blogu Szafa Tosi. Tam jest chyba cały FAQ na temat budowy takiego domu, kosztów, technik itd. o ile pamietam. Kiedys to czytalam.

Gość gość
Nie mieszkam w takim domu, ale budujemy taki. W zeszłym roku co prawda zima była łagodna, ale dom jeszcze nieocieplony a poddasze nie uszczelnione było. Mróz do środka nie "wszedł". Butelka z wodą nie zamarzła. Wnioskuję z tego, że taki dom jest raczej ciepły ;)

Gość gość
moja znajoma z mezem stawiali dom z drewna dzieki firmie www.ligar.pl i sa bardzo zadowoleni, wedlug mnei to swietne rozwiazanie, polecam kazdemu

Gość gość
Piękne są domy z bali….. takie można powiedzieć żywe. My niestety musieliśmy sprzedać nasz dom z bali bo maż dostał kontrakt zagranicę z bólem niestety…. Ale wynajelismy dobrego rzeczoznawcę który wycenił nasz piękny dom – polecam ta firmę www.taksator.info

Gość gość
Ja jestem na etapie budowy drewnianego domu. Zamówiliśmy z mężem materiały w http://www.mat-bud.szczecin.pl/ - jest bardzo dobrze, drewno niezłej jakości. Myślę, że prace pójdą bardzo sprawnie.

Gość gość
jak mnie wkurza, że niczego się nie można dowiedzieć tylko sam spam. Ci od spamu, choćby skały srały to nie wejdę na te wasze reklamy.

Gość gość
Tez bylam zachwycona domami z drewna i bali i gdy planowalismy budowe bralam pod uwage taki dom lecz w bliskiej okolicy splonal doszczetnie i bardzo szybko dom z drewna mimo ze wszystko wybudowane bylo z zachowaniem norm. Troche przestraszylo mnie to i postawilismy na dom budowany tradycyjnie, murowany a jedynie elementy wykonczenia sa drewniane. Z tego co orientowalam sie to podobno w domu drewnianym bardzo glosno slychac np. Splukiwanie wody w toalecie, albo gdy cos upadnie na pietrze nawet malego. Niby szczegol ale gdy ktos skorzysta w nocy z toalety budzi reszte rodziny.

Gość gość
Domy te -GNIJĄ i łatwo PŁONĄ tak tak ...są nietrwałe w naszym klimacie .Wnukom zostawisz ruderę .

Gość gość
to jest drewno mimow wszytko. zresztą jak chcesz jak masz fachowców pewnych i wiesz jak dbać o taki dom to i przetrwa wieki

Gość gość
Domy drewniany czy z bali to naprawdę fajna inwestycji my taki domek wybudowaliśmy sobie na działce z pomocy www.partner.szczecin.pl.

Gość gość
Nie ładuj się w taki dom. Chyba, ze masz dobrą kasę do włożenia w jego budowę i będziesz miała prawdziwych fachowców i przede wszystkim dobre drewno. Z racji pracy widziałam co dzieje się po kilku latach z takimi domami budowanymi u nas w kraju po kosztach . Gniją, pękają , ludzie przezywają dramaty, bo kredyt na 30 lat, a tu rudera, w której nie da się mieszkać.