Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zatrucie pokarmowe już nie moge :(

Polecane posty

Gość gość

Od wtorku mnie trzyma. We wt i śr chciało mi się rano wymiotować ale potem przechodziło. Wczoraj i dzisiaj rano masakrycznie bolał mnie brzuch, dostałam biegunki, wymiotować mi się chce cały czas i ból sie utrzymuje. Byłam u lekarza, ale nic konkretnego sie nie dowiedzialam. Tylko leki bez recepty no spa, espunisan i cos tam jeszcze i jedzenie kleików. Wykoncze sie! :( chce mi sie rzygac ale nie moge nic...

Gość gość
w aptece jest SMECTA-kup i od razu jestes zdrowa.Ja obsralam cala autostrade do niemiec,i gdyby nie Smecta to bym jeszcze srala.

Gość gość
Cos ci musi zalegac na zoladku i dopoki tego sie nie pozbedziesz to nie przejdzie, ja tez przez kilka dni mialam takie bole plus biegunka i wymioty ale bol sie utrzymywal myslalam ze sie wykoncze ale tesciowa zrobila mi amol z woda jak to wypilam zaczelo mnie rwac i zwymiotowalam kawalatek skorki z papryki a ulga przyszla natychmiast jakby mi ktos cegowke zdjal z zoladka. Sproboj tej metody.

Jeżeli masz zatrucie pokarmowe czyli prawdopodobnie jest ono wywołane przez bakterie to raczej żadna smecta czy też inne leki przeciwbiegunkowe tutaj nie pomogą a tylko spowodują że objawy będą na parę godzin mniej dokuczliwe i znowu to niestety wróci. Na temat lekarza to już się w ogóle nie wypowiadam, espumisan czy też no-spa to na niestrawność lub jakieś kurczliwe bóle brzucha. Kup sobie w aptece najzwyklejszy węgiel leczniczy a jeżeli zależy Ci zależy na jeszcze szybszym działaniu to Nifuroksazyd 200 mg (naprawdę super lek) i o ile się nie mylę jest on dostępny bez recepty. Swoją drogą zaopatrz się też w jakiś probiotyk (przez biegunki pewnie zaburzona jest flora ),pomaga też on skrócić czas biegunki i elektrolity żeby zapobiec odwodnieniu. No i oczywiście trzymaj lekkostrawną dietę, jak to lekarz Ci poradził :D

Gość gość
Też polecam nifuroksazyd - jest super, i jest bez recepty - sama ostatnio kupowałam.

Gość gość
Owsianka! Na wodzie, bez cukru ani zadnych dodatkow, nie zlicze ile razy uratowala mi zycie.

Gość anatoll
Przy takich objawach koniecznie przyjmuj orsalit dla dorosłych, to jest chyba jakiś wirus. Ja przez 3 doby miałam wysoką gorączkę i okropne mdłości,2 razy zdarzyły mi się wymioty. Przeszło w sumie po 5 dniach.

Szanowna Pani Brunetka 20, informuję, iż lek No-Spa stosowany jest w leczeniu wspomagającym w stanach skurczowych mięśni gładkich przewodu pokarmowego np. chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, zapaleniu żołądka, zapaleniu jelit, zapaleniu okrężnicy, stanach skurczowych wpustu i odźwiernika żołądka, zespole drażliwego jelita grubego, zaparciach na tle spastycznym i wzdęciach jelit, zapalenia trzustki. Lek No-Spa można stosować również podczas biegunki, ponieważ jako lek rozkurczowy przynosi ulgę pacjentowi zmniejszając aktywność motoryczną jelit.

Gość Marcelinna
Mnie kiedyś często prześladowały dolegliwości żołądkowo-jelitowe i niestrawność. Wiem, jakie to męczące i wykańczające. Przyczyny takiego stanu rzeczy zwykle leżą po naszej stronie i wystarczy zastosować kilka zasad, żeby złagodzić problemy z niestrawnością http://www.verdin.pl/jakie-sa-przyczyny-niestrawnosci.html Od pewnego czasu wspomagam się herbatkami Verdin, które nie dosyć że pomagają na żołądek, wątrobę, jelita, to jeszcze całkiem fajnie smakują.