Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pecherzyk 5,3 mm

Polecane posty

Gość gość

Witajcie dziewczyny;) wczoraj bylam u gina i od ostatniej miesiaczki wychodzi mi ze jestem w 6 tyg juz ale pecherzyk jest 5,3 mm czy to nie malo ? Do tego nie ma jeszcze zarodka. Dodam ze zawsze @ mialam regularnie co 30 dni i trwajaca 6 dni.wiem ze kazda ciaza sie rozwija inaczej jedne wolno drugie szybciej.

Gość gość
wg danych jakie znalazłam w necie to w 6tc pęcherzyk ma od 1,7 do 2 cm.

Gość gość
czyli z tego wychodzi, że w ciażę zaszłaś ok 3-4.10.

Gość gość
Obliczenia zwykle uwzględniają 28 dniowe cykle. Poczekaj spokojnie do następnego usg. Najważniejsze są prawidłowe przyrosty a nie wielkość sama w sobie. Możliwy jest też niezbyt dokładnie wykonany pomiar. Ja chodzę do doskonałego ginekologa. Na jego aparacie moja dzidzia jest o dzień młodsza,a wg badań prenatalnych o 3 dni starsza (wiek zgodny z owulacja). Relaksuj się i nie martw na zapas. Powodzenia !

Gość gość
autorka drąży pod kątem ojcostwa.

Gość gość
No i pamiętaj że usg podaje zawsze zakończone tygodnie. Czyli pecherzyk odpowiada 5 zakończonym tygodniom i 3 dniom. Często kobiety interpretują ten okres jako 6 tydzień

Gość gość
pęcherzyk 5,3 mm nie odpowiada 5t3d a właśnie 4t5d-4t6d. Nie mieszaj.

Gość gość
Nie mieszam ☺ przedstawiam różne możliwe opcje

Gość gość
Nie mozliwe ze zaszlam w ciaze 3 lub 4 pazdziernika bo test ciazowy wyszedl mi pozytywny juz 9 pazdziernika i byla widoczna kreska.

Gość gość
o ile sie orientuje to test ciazowy wyjdzie pozytywny 6 dni po zaplodnieniu. Czyli jesli zaplodnienie moglo trwac 6 dni to plus 6 dni za nim hcg wykryje test ciazowy jest 12 dni.

Gość gość
no skoro liczymy od zapłodnienia to skoro współżyła 2.10 to mogła wtedy zajść w ciążę. Zagnieżdżenie było dajmy na to 6 dni po zapłodnieniu więc 9.10 może test wykrył ciążę.

Gość gość
Chyba ze owulacje miala 30 wrzesnia tydz spozniana i by zaszla w ciazy z plemnikow 27 wrzesnia. No 5 tydz ma 5 mm pecherzyk ja tak mialam.