Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy wasze dzieci zaczely pokazaywac palcem ?

Polecane posty

Gość gość

Kiedy wsze dzieci zaczely pokazywac palcem zeby wam sie pochwalic lub pokazac co chca ?

Gość gość
Większość dzieci uczy się tego do roku. Ok.10-11mca u nas ale nie pamiętam dokładnie. Niektóre dzieci natomiast nie pokazują aż do 16 mca i to też jest w normie.

Gość gość
Mój syn miał ok 11 miesięcy.

Gość gość
Mój kilka dni po roczku, ale jest wcześniakiem wiec różne rzeczy robi później. Z tego co widzę wśród dzieci koleżanek to przeważnie koło 10-11 miesiąc.

Gość gość
18 miesięcy. Ma zespol aspergera. Ale tylko po wnikliwej obserwacji widać drobne różnice.

Gość gość
Synek w wieku 14 mcy, a neurolog (na konsultacji w sprawie zasadności szczepień) straszyła nas, że jak nie zacznie do 15mż to będzie znaczyło zaburzenia ze spektrum autyzmu,ale tak jak o różne rzeczy się martwiłam, to o to akurat nie, miałam kontakt z synkiem, pokazywał nie palcem, a całą rączką.

Gość gość
8 m-c to jest bardzo ważny prognostyk przy podejrzenie autyzmu. Jeśli nie pokazuje do roku to trzeba się bliżej przyjrzeć czy to nie autyzm/asperger

Gość Agatka198802
ja mam super rozwiniętą córkę ma 15mieś i pokazała palcem na kota i powiedziała leży tu

Gość gość
hahhaa Agatka rozwalasz mi system świetnie ze twoje dziecko jest takie rozwiniete niemal jak ty moja ma 21 miesiecy i jak widzi kota krzyczy mniam!!

Gość KingaStefankaFanka
Hehehehe :p tak wam się rozchodzi o to pokazywanie palcem...cieszycie się, chwalicie dziecko, opowiadacie znajomym, że już umie...a potem co? Wyzywacie, że niby wskazywać palcem jest nieładnie ;) :p

Gość Agatka198802
gościu z 18:33 dlaczego rozwalam ci system nie rozumiem mam super rozwinięte dziecko mówi już całymi zdaniami pokazała palcem na kota i powiedziała leży tu jestem dumna czy to coś złego mam dobrego męża i brata zawsze gotowego mi pomóc,jedynie bratowa mnie wkurza