Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona 20

problem z chłopakiem chodzi o 2 etap, pomóżcie

Polecane posty

Gość niedoświadczona 20

nie wiem kto ani dlaczego ale usunął mi temat. tak jak pisałam mam 20 lat on 21 razem jesteśmy od 2 lat, on miał już partnerkę, a on jest ogólnie moim pierwszym, bardzo go kocham a on mnie. od kilku miesięcy zaczął mnie dotykać w inne części ciała niż dotychczas, a w zeszłym tygodniu gdy leżeliśmy i oglądaliśmy film zaczął mnie całować po dekolcie i dotykać mnie, oraz rozbierać, przerwałam to bo bardzo się wstydzę mu pokazać, oraz bardzo boje się tego bólu, on się trochę zdenerwował gdyż jak sam powiedział nie potrafi już dłużej czekać, zwłaszcza gdy leży tuż obok mnie, było mi źle z tego powodu :( . chciałabym już coś w tym robić jednak moje obawy że mu się nie spodobam jednak nago i to że będzie bardzo boleć są zbyt wielkie. jednak jak zdążyłam przeczytać rad przed usunięciem tematu postaram się stopniowo przełamywać swój wstyd, choć nie będzie to proste, ale dalej nie wiem jak to będzie z tym bólem który najbardziej mnie przeraża :( czy któryś z chłopaków rozczarował się gdy zobaczył nago swoja dziewczynę? czy ból jest taki mocny jak mówią?

Gość gość
Zamknij się w wieży i zostaw chłopaka niech sobie znajdzie normalną kobietę. Po co mu Ty skoro od 2 lat musi walić konia fantazjując o seksie z byłą, albo jeździć na dziewczyny z roksy? Zrobiłaś mu chociaż z raz lodzika? Czt też się wstydzisz i boisz, że Ci zęby powybija. Takie jak Ty powinny zamiast chłopaków zbierać petshopy i skakać w gumę.

Gość gość
Przez te dwa lata tylko się całowaliście? Nie uprawialiście pettingu? Jakieś pieszczoty, nigdy nie byłaś bez bluzki? Zawsze tak grzecznie, buziaczki w usta i trzymanie za rączkę?

Gość niedoświadczona 20
takie komentarze - gość dziś zamierzam ignorować x przecież nie oddam się po roku, bo to za szybko, przez dwa lata wyłącznie się całowaliśmy, trzymaliśmy z ręce i przytulaliśmy, zawstydza mnie to gdy próbuje mnie dotykać w inne miejsca, jest on moim pierwszym, więc nie wie co i jak

Gość niedoświadczona 20
co ja poradzę że nie mam doświadczenia? wcześniej nawet nie miałam styczności z mężczyznami

Gość gość
Jeśli po dwóch latach się wstydzisz, to znaczy, że nie dorosłaś do seksu, nie dojrzałaś do tego.

Gość niedoświadczona 20
skoro tak uważasz, to co mam w takiej sytuacji zrobić?

Gość gość
Mnie się pytasz, co masz zrobić? Sobie zadaj pytanie, dlaczego po tak długim czasie wstydzisz się swojego faceta, nie czujesz się z nim swobodnie.

Gość niedoświadczona 20
od podstawówki ludzie zwłaszcza rówieśnicy śmiali się z mojego wyglądu i choć nigdy nie pokazywałam tego że jest mi przykro i że mnie to nie rusza to jednak raniły mnie te słowa i przez co mam niską samoocenę, czego tez innym nie okazuje, ale to jednak siedzi w środku

Gość gość
Odpowiedziałaś sobie na pytanie. Z czego się śmiali? Nadwaga? Odstające uszy? Duży nos? On wie o tym, że rówieśnicy Cię wyśmiewali? Jeśli nie, może pora usiąść i mu o tym powiedzieć? Bo jeśli nie wytłumaczysz w czym problem, to on zacznie doszukiwać się problemu w sobie. Kochający facet nigdy nie wyśmieje swojej partnerki, seks to nie tylko fizyczność :)

Gość niedoświadczona 20
nie wie, że się wyśmiewali, on mieszka w innym mieście. Rówieśnicy śmiali się z mojego wzrostu, twarzy, a także figury, nie jestem gruba, kiedyś była aż za chuda, przez co się śmiali bo wyglądałam jak szkielet, wszystkie kości było widać, naśmiewali się tez z tego że wyglądam jak chłopak bo z przodu i z tyłu deska, zabolało to, więc postanowiłam przytyć, bardzo dużo czasu mi to zajęło, ogólnie zaczęłam tyć dopiero w liceum, wcześniej choć próbowałam nie udawało się, ważyłam 38kg przy wzroście 1.59, w końcu pierwszej liceum udało mi się przytyć 2 kg, w drugiej nic nie przytyłam, w trzeciej klasie tylko 1kg, gdy go poznałam ważyłam 41kg, on również uważał że jestem za chuda ale mówił że i tak mu się podobam, mimo to przez ostatnie 2 lata jakimś cudem udało mi się przytyć 5 kg, nabrałam kształtów, lepiej się czuje, on uważa że świetnie teraz wyglądam, ale ja wciąż widzę tą straszną chudość, widzę dalej wystająca żebra, kościste ręce, ramiona i do tego straszny widoczny kręgosłup :(

Gość gość
My z chlopakiem dopiero po 7 latach zaczęliśmy sie przymierzać do seksu

Gość gość
nie wiem czy będzie mu się chciało czekać kolejne 5 lat

Gość gośćPrrrryyyySzaloooona
Naturalnym odruchem jest to,ze pragnie sie seksu,jak zjedzeniem,piciem czy sraniem.Musisz sie przelamac.Jezeli piszesz,ze sie kochacie to problemu niewidze,jezeli jestescie 2lata ze soba to czyli,ze akceptuje cie.Chlopak ma wyobraznie wiec pewnie sobie ciebie wyobrazal bez ciuchow.Wydaje mi sie ze powinnas przejac inicjatywe i zrobic mu niespodzianke i zaczac pierwsza go piescic i dojsc do lodzika,a potem powinien on ci minetke zrobic to pozwoli ci sie bardziej otworzyc w nastepnym etapie czyli seks!Nim mu loda zrobisz to poczytaj troche o tym jak najlepiej zrobic loda,to tak bys chociaz w teorii wiedziala,ze gryzienie niewchodzi w gre.Problem tkwi w twoich kompleksach z ktorymi musisz sie zmierzyc i wygrac.Jestesmy tylko ludzmi nikim wyzszym wiec niemartw sie i przelam sie.Powodzenia.

Gość gość
gość dziś - to ja :) A byłaś u lekarza z tą wagą? Miałaś robione jakieś badania, dlaczego nie potrafisz przytyć? Wychodzi na to, że dalej siebie nie akceptujesz. dziś Poważnie? Doradzasz dziewczynie, która ma opory przed rozebraniem się przy swoim facecie, zrobienie ''lodzika''?! Autorko takich rad nie czytaj! Problem będzie tak długo, dopóki nie pogodzisz się z przeszłością i nie zaakceptujesz tego jak wyglądasz. Może wizyta u dietetyka? Na siłowni z trenerem personalnym, który pomoże Ci poprzez dobrze dobrane ćwiczenie, zbudować mięśnie? Wtedy zbudujesz, ładne, wyrzeźbione ciałko :)

Gość niedoświadczona 20
wow, ja nigdy nawet nie dotykałam ani nie widziałam na żywo penisa.

Gość niedoświadczona 20
jak byłam raz u lekarza to tylko mi powiedział że mam bardzo dobrą przemianę materii, a od urodzenia miałam opóźnienie kośćca więc wolniej rosłam i dojrzewałam ale już z wagi jest w miarę zadowolona, choć chciałabym przytyć jeszcze z 2kg chociaż a najlepiej 5

Gość gość
Nie widziałaś jego penisa? I nie dążyliście nigdy do pieszczot?

Gość niedoświadczona 20
on dążył, ja się bałam i to wstrzymywałam

Gość niedoświadczona 20
chyba wszystkiego to że jakąś gafę popełnię, zrobię coś źle, poza tym wstydziłam mu się pozwolić dotknąć zobaczyć, bałam się też że będzie chciał od razu się kochać a mnie ten ból odpycha

Gość gość
To jest Twój chłopak, nie obcy :) Nawet jeśli popełnisz jakiś błąd, to naucz się śmiać z samej siebie, trochę dystansu, żadna z nas nie urodziła się boginią seksu, każda z nas się uczyła. Możesz go poprosić, żeby wziął Twoją dłoń i pokazał Ci, co lubi, jak masz go dotykać, żeby sprawić mu przyjemność. Wytłumacz, że chcesz najpierw poznać jego ciało, on niech pozna Twoje, sprawdźcie co Wam sprawia przyjemność, jakie pieszczoty lubicie, powiedz że nie jesteś jeszcze gotowa na seks. Ból? Chodzi o przerwanie błony? Nie każdą boli, dużo dziewczyn nie czuje bólu, w szczególności te, które używają tamponów, uprawiają jakiś sport.

Gość niedoświadczona 20
ja nie mogę używać tamponów, nawet te najmniejsze sprawiały duży ból, sama też się przez to nie dotykałam bo jak się okazało palec nawet chudy jest zbyt gruby, sportów nie mogę uprawiać, lekarz mi zrobił, mam zbyt wysokie ciśnienie w oczach i każdy wysiłek może źle się skończyć, czyli że mogę nawet oślepnąć i grozi mi jaskra, ale już ciśnienie jest o wiele niższe niż kiedyś więc pewnie nie będę jej mieć :) spróbuje już w tym kierunku robić i poprosić go o to żeby mnie nauczył, choć pewnie będę wyglądała jak pomidor mówiąc mu to :P

Gość gość
Kochana nie opowiadaj mu o swoich kompleksach absolutnie, faceci widza nas takimi jakimi chcą nas widzieć i wcale nie chcą uświadamiania w tym temacie. Gdy mu zwrócisz na pewne szczegóły uwagę, wtedy je zacznie zauważać, mężczyźni patrzą całokształtnie to my mamy drobiazgowa naturę i szukamy problemów nawet tam gdzie ich nie ma. Co do bólu ...można przeżyć :) a potem jest już tylko lepiej :) Powodzenia

Gość gość
Gosc12:03 Jasne,ze jej doradzam.To i tak sie stanie,decyzja zapadla wiec lepiej niech malymi krokami ida we dwoje.2 lata to i tak dlugo,az podziw ze on jest z nia,ale to wniosek,ze ja kocha wiec jak boi sie seksu to niech zaczna od pieszczot.Jak ktos tu dobrze pisal niech zaczna od pettingu!Chyba ze sama chce kochac sie.Co myslisz ze dziewczyna teraz bedzie czekac kilka miesiecy jak przytyje lub wyleczy ja psycholog z kompleksow?Sam jej facet ja wyleczy,jesli ja kocha to wszystko akceptuje i wspierac ja bedzie.Gratulacje ze masz takiego faceta,bo wielu z nich mysli tylko o jednym.

Gość gość
Ale się ten chłopak wje/bał w szit, aż mi go żal.

Gość gość
gość dziś A przeczytałaś resztę? Ona nie widziała i nie dotykała nigdy penisa. A ''lodzik'' to tzw. SEKS oralny i nie, chłopak nie wyleczy jej z kompleksów, gdyby tak było, to teraz nie byłoby tego tematu. Bo po dwóch latach razem, nie miałaby takich oporów, przed zwykłym ściągnięciem bluzki i stanika, albo włożeniu mu ręki w majty. I facet nie musi jej ''leczyć'', bo każdy z nas ma swoje problemy emocjonalne/psychiczne i powinien sobie z nimi radzić sam, jak przystało na dorosłego człowieka, tak żeby te problemy nie odbijały się na innych.

Gość gość
I jak autorko? Rozmawialas z chlopakiem?

Gość niedoświadczona 20
rozmawiałam z nim wczoraj wieczorem i dzisiaj, powiedziałam mu że się boje i jakie mam obawy, wytłumaczyłam czemu się hamuje, zareagował bardzo dobrze, powiedział że mnie rozumie i że będziemy powoli do tego dochodzić tak bym ja dobrze się czuła i mocno mnie przytulił :) powiedział również żebym sobie głowy nie zawracała tym że nic z tych rzeczy nie umiem bo on mnie nauczy :P :) zaproponował że na początek będzie mnie dotykał powoli przez ubranie, a ja jego, a jakbym źle się czuła to przerwiemy :) jest bardzo kochany ❤️ zaproponował również mi żebym na sylwestra u niego przenocowała b chce ze mną spędzić ten dzień, ale od razu dodał że nie będzie mnie do niczego zmuszał i że jakbym chciała to nawet mogę spać na drugim łóżku. Bardzo chciałabym spędzić z nim całą noc, więc się pewnie na to zdecyduje :)