Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego malo ludzi w naszym kraju chodzi do filharmonii albo opery?

Polecane posty

Gość gość

Za op Kiepskich w telewizji ogladaja miliony. Nie ma w Polakach checi uczestnictwa w kulturze wyzszej?

Gość gość
Nie uważam filharmonie czy opere za kulturę wyższą.Pełno sztywniaków tam chodzi :-)

Gość gość
za droga impreza :O albo buty albo bilet, a na takie zbytki mnie nie stac.

Gość gość
Byłam w zeszłym roku na operze Carmen Bizeta i jestem oczarowana. Nie zapomnę, wszędzie gdzie usłyszę Habanerę, albo Marsz torreadorów to ciarki mi chodzą po plecach! Szkoda że nie mogę częściej.

Gość gość
Opera bądź filharmonia droga? Ceny zaczynają się od 20 zł.. (za bilety na dalszych miejscach/z tyłu balkonu etc). Dobre miejsce często można mieć już za 40-50 zł. Ja we wtorek idę na arie do filharmonii, które są akurat na małej sali, wszystkie miejsca (także w pierwszych rzędach) kosztują 25 zł..

Gość gość
Bo są prostakami ćwierćinteligentami z ciemnogrodu

Gość gość
Większość Polaków wywodzi się z chłopstwa, a tych nie ciągnie kultura wyższa. Wychowani na kościelnych odpustach i wystepach przyjezdnych kuglarzy nadal ciągną wyłacznie do rozrywek ludycznych na podobnym poziomie

Gość gość
Nieprawda, bardzo wielu ludzi chodzi do opery, teatru i filharmonii. Nawet w małym mieście powiatowym, kiedy z okazji dni miasta zaproszono artystów z filharmonii na występ to przyszło sporo osób, które na co dzień nie mają dostępu do tzw. kultury wysokiej na żywo, a jednak nie zasiedziały się zupełnie przed tv.

Gość xyz

Opera nie jest droga , za miejsce stojące na balkonie zapłaciłem 15 zł także pójdę jeszcze nie raz. Wolę iść kilka razy w roku niż raz iść i zapłacić np. 80 zł. Ale to kwestia wyboru bo większość ludzi woli jednak zapłacić więcej i siedzieć. W każdy bądź razie warto się wybrać i na miejscu przekonać czy ten typ rozrywki nam pasuje.