Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam, które maja spirale. kilka pytan.

Polecane posty

Gość gość

Za kilka dni mam zakładać spiralę, ale wciąż się waham. Mam kilka pytań do mam, które miały lub maja. Czy zdarza wam się odczuwać dyskomfort ? Czy wdaja wam się jakieś infekcje ? Czy lepsza jest z nitkami miedzi czy srebra ? No i czy, ktoras z was zaszła bez problemu w ciążę po wyjęciu ? :)

Gość gość
A wiesz JAK działa spirala? Wiesz o tym, ze będziesz miała cały czas stan zapalny. Że to nie do końca antykocepcja, a w zasadzie także środek wczesnoporonny, to znaczy dojdzie do zapłodnienia, ale zarodek nie będzie miała jak zagnieździć się w macicy, ponieważ będzie tam stan zapalny. Wiedziałąś o tym?

Gość gość
Ja miałam miedziana spirale przez 5 lat żadnych problemów dyskomfortu nic .tak jakbym nic nie miała. Po 5 latach wyjelam i mysle sprobuje tabletki jednak po dwóch latach na tabletkach doszlam do wniosku ze jednak spirala wygodniejsza i zalozylam dwa miesiace temu nastepna również miedzianą i tez bez problemu nic mi się nie dzieje. Co do dzieci ja mam juz dwoje więcej nie planuje wiec dlatego sie zabezpieczam ale moja kuzynka tez miała założona po wyjściu zaszla w ciążę w drugim cyklu po wyjściu bez problemu urodziła synka

Gość gośćAutorkaaaaaaa
Wiem, że to działa wczesnoporonnie. Niemniej jednak dosyć mam tabletek anty. Wahań nastrojów zawrotów głowy i braku chęci na sex. Do tego problemy z miesiączką, albo się pojawia albo nie. Albo w połowie opakowania...Biorę je od dwóch lat, w międzyczasie dwa razy zmieniałam na inne i wszystkie działają beznadziejnie na mój organizm. A brałam je ze względu na bardzo nieregularne miesiączki po ciąży. Ginekolog nic nie potrafił dobrać. W końcu zmieniłam i nowa pani ginekolog podchwyciła mój pomysł na spiralę i polecała mi ją bardzo. Nic o tym, że to cały czas stan zapalny nie mówiła. Koleżanka ma spiralę i jest zadowolona. Chciałam opinie innych użytkowniczek. Ja mam jedno dziecko i póki co więcej nie chcę. Może za 2 3 lata ;)

Gość gość
Co za stek bzdur. Miałam 2 Mireny i planuję kolejną. Jak dla mnie - genialny wynalazek. Dyskomfortu nie miałam najmniejszego, żadnych stanów zapalnych, żadnych skutków ubocznych, nie przytyłam, libido mi nie spadło. Najlepsze w niej jest to, że u większości kobiet skutkuje brakiem okresu. Cudownie wspominam ten czas i nie mogę się doczekać żeby znowu mieć z głowy ten syf.

Gość gość
brakiem okresu ? o_O jak to ? To zatrzymanie miesiączki przecież zaburza całą gospodarkę hormonalną. To chyba nie powinno tak działać ? Koleżanka wspominała, że miesiączke ma normalnie, nawet mówiła, że przy spirali ma się bardziej obfitą...

Gość gość
To zależy,przy której spirali. Ja właśnie też poważnie zastanawiam się nad Mireną, póki co biorę tabletki. Moja ginekolog mi bardzo Mirenę poleca,ale sama nie wiem.. problem w tym,że to sporo kosztuje (mieszkam w De, koszt ok 320 euro) i jeśli cokolwiek będzie nie tak,trzeba będzie wyjąć,a pieniądze pójdą się....

Gość gość
Ja mam dwie ceny w zależności od tego czy wybiorę miedź - 300 zł czy srebro - 400 zł. Cena obejmuje założenie prywatną wizytę i samą spiralę. Chyba zdecyduję się na srebro. Mam nadzieję, że się przyjmie i pieniądze nie pójdą w cholerę....

Gość gość
ja piedykam jak można cos sobie do macicy wkladac albo tabsy zrec... dla mnie to niepojęte, ze baby takie głupie sa.

Gość gość
Lepsze to niz co rok to prorok, przeciez facet d**y potrzebuje... A po 10 dzieciakow kobieta w wieku 42 lat wyglada jak 70 letnia bezzebna staruszka. Zobacz u muzulmanow, oni zadnej antykoncepcji nie stosuja, potem 20 latek przedstawia swoja matke, ktora ma 38 lat a wyglada jak 70letnia staruszka...

Gość gość
No bo najlepiej nap******ic dzieci jak króliki a potem biadolić jak to w tej polsce źle się żyje. No jak się mózgu nie używa to się żyje źle :o

Gość gość
Miałam trzy. Polecam. Żadnych stanów zapalnych, dwie ciążę po wyjęciu w drugim cyklu... Lepsze niż pigułki... Mnie kosztowało jak barszcz. 100 zł spiralą, zależnie nnic :-) spokój na 5 lat