Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 23tc

Poronienie w 23tc

Polecane posty

Gość 23tc

Hej dziewczyny. Jestem w 23tc, moja ciąża od początku jest zagrożona, poroniłam już 2 ciąże (pierwsza w 11tc, druga w 7tc.) ..i znów tego się boję. Od paru dni źle się czuję, boli mnie podbrzusze, mam wrażenie, ze czasem ruch dziecka to nie ruch tylko taki mini skurcz. Nastawiam się psychicznie, że poronię, ale mam pewne pytanie techniczne ..poronienie we wczesnej ciąży to był po prostu taki bardziej obfity okres ze skurczami i skrzepami, a jak wygląda poronienie w tak zaawansowanej ciąży? Odejdą mi najpierw wody? Będzie wyglądało to bardziej jak poród czy jak? Czy któraś z Was przeżyła może coś takiego?

Gość gość
Pewnie zaczniesz plamić. Także idź do lekarza niebawem niech Ci zrobi usg i uspokoi bądź przepisze żelazo :) w zaawansowanej ciąży jak twoja robi sie zabieg tzw łyżeczkowanie.

Gość gość
Nie miałam na myśli że poronisz bo tak mogło to zabrzmieć ale zaczęła byś plamić gdyby coś się działo.

Gość 23tc
A to nie byłoby tak jak przy porodzie, że odejdą mi wody? Przecież takie dziecko już lada dzień byłoby w stanie przeżyć.

Gość gość
Spokojnie, przede wszystkim się nie martw. Najdziwniejsze jest to, że jedna kobieta może mieć 6 dzieci i nigdy nie poronić, a druga może cały czas ronić i ronić... Niestety. Ja mam 2 dzieci i na szczęście mnie to nie spotkało. Na pewno wiesz, czego nie wolno Tobie robić (wysiłek fizyczny, przyjmowanie leków, skrajne uczucia, itd), więc skoro przestrzegasz tych wszystkich reguł, to fakt, że poronisz (oby nie!) nie będzie od Ciebie zależny. Zamartwianie się nic nie da (wiem, że łatwo powiedzieć). Najlepiej staraj się być w dobrym humorze, może oglądaj komedie? czytaj śmieszne topiki? zawsze można spróbować, bo może Ci pomoże. Nie wiem co mogę ci jeszcze poradzić, bo nie jestem obcykana w temacie, może ktoś napisze coś sensowniejszego? I bardzo Ci współczuję. Trzymam kciuki :)

Gość 23tc
Staram się nie martwić, ale to silniejsze ode mnie.

Gość gość
A jeśli chodzi o drugą część pytania to, moim zdaniem, poronienie w tym czasie nie będzie różniło się od innych (tzn. ogromny ból, krwotok itd), ponieważ tzw. wcześniejsze rodzenie występuje podobno od 25 tc

Gość gość
ja poroniłam w 14tc, najpierw odeszły mi wody, potem wypadł płód i na końcu łożysko, a w 23 jest przecież o wiele większy więc to prawie jak poród