Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak bardzo się boje

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 7 tygodniu ciąży. Jest to moja drugą ciąża. Czuje ciągnięcie w dole brzucha którego nie czulam w pierwszej ciąży. Czy którąś z was miała podobnie? Dodam iż nie krwawie i nie plamie. Nie są to silne bóle. Nasilają się po długim spoczynku w pozycji siedzącej. Nie utrudniają mi codziennego funkcjonowania tylko zastanawiam się czy mogą być to bóle rozciągającej się macicy itp

Gość gość
nie schizuj się, to mogą być rozciągające się więzadła macicy póki nie plamisz i nie krwawisz nie ma powodu do obaw te więzadła macicy bolą też niektóre kobiety np w trakcie miesiączki gdy macica się powiększa lub zmienia lekko położenie przez obrzęk będzie dobrze, myśl pozytywnie

Gość gość
Boli mnie np jak długo stoję albo jak wstane z pozycji siedzącej. Mdłości mam prawie cały dzień i sutki bola od początku ciąży. Biorę duphaston 2x1 . tylko te bóle brzucha mnie matwia bo w pierwszej ciąży nie czulam kompletnie nic a tutaj dół brzucha ciągnie prawie cały czas..

Gość gość
My ci nie pomozemy. Dla wlasnego spokoju I dziecka jedz na ip tam.sprawdza czy jest ok.

Gość gość
Wer wtorek mam wizytę u ginekologa.

Gość gość
To jak chcesz to poczekaj :) moze to sprawka tego ze miednica delikatnie sie rozszerza I robi miejsce dla dzidziusia. Tez tak mialam :)

Gość gość
Nie martw się, ja w drugiej ciąży miałam na początku bardzo bolesne skurcze w dole brzucha (tak silne, że nie mogłam spać) i donosiłam bez problemów. Poczekaj do wizyty u ginekologa.

Gość gość
Weź nospe ja rak mialam i dr kazał brać do 3 na dobe

Gość gość
Właśnie wracam z IP. Dowiedziałam się tylko tyle że nie jest to prawidłowy objaw. USG prawidłowe z widocznym tetnem. Już sama nie wiem co mam myśleć...

Gość gość
Wzięłam nospe i mi przeszło. To chyba dobry znak :)

Gość gość
Będzie dobrze :) Miej w pogotowiu zapas nospy i magnezu, spokojnie, to się często zdarza - niby nei jest to prawidłowy objaw ale bardzo częsty.

Gość gość
Magnez codziennie biorę ale wydaje mi się iż gdyby było to cis złego to bym plamila a u mnie nic takiego nie ma miejsca. Zobaczymy co jutro powie mój ginekolog. :(