Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bybudona

Puder w dobrej cenie

Polecane posty

Gość Bybudona

Kochane, czy używacie może pudrów, które ładnie kryją, ale cenę mają dosyć przystępną? Mam puder, ale jest bardzo drogi i niczym się nie różni od tych tanich. Szukam czegoś pomiędzy.

Gość gość
Puder nie jest od krycia i najlepszy jest bezbarwny. Polecam ryżowy Paese. Od krycia jest podkład.

Gość Kukruszka
Zgadzam się. Puder ma utrwalać makijaż. Myślałam, że każda kobieta o tym wie.

Gość gość
jaka cena cie zadowala? puder tylko do wykonczenia, albo zmatowienia, ale tylko w parze z podkladem. mozesz poszukac na promocjach, czesto superpharm ma jakies obnizki, na karte lifestyle tez zawsze cos jest. albo poczekaj na promocje w rossmannie, co jakis czas sa -50% na makijaz

Gość Lowicka
A jaki to ten bardzo drogi puder? Bo nie wiem co polecać, żeby przypadkiem nie zasugerować czegoś droższego :P

Gość gość
Jeśli mimo wszystko szukasz kryjącego to najlepszy na świecie jest Manhattan (kupuję na Allegro), inne już zwykłe wykańczające dobre i naprawdę tanie pudry to np. Dermacol.

Gość Fokotoko
Proponuję, żebyś weszła na YouTube i tam pooglądała filmy instruktażowe na temat tego, jaki powinien być makijaż. Czyli od czego w ogóle zacząć. Na początku potrzebna jest wiedza.

Gość gość
Ja również mogę polecić Manhattan. Świetny puder. Przykryje również drobne niedoskonałości. Sama nie lubię podkładu na twarzy więc nakładam tylko puder prasowany. Polecić mogę również puder mineralny lumene.

Gość Dlydlona
Mnie dziwi to oburzenie, że puder nie może kryć. Oczywiście, że może. Sama takowe widziałam.

Gość gośćmagda
moim ulubionym jest puder z Catrice All Matt Plus, jego największa zaleta to to, że jest transparentny ale nie na tyle że bielił by twarz jeśli wiecie co mam na myśli. a tak poza tym, to wiecie może gdzie kupić go trochę taniej niż w drogerii?

Gość gość15
Ja też nie lubię podkładu i pudru razem na twarzy, mam wtedy wrażenie maski. Stosuję sam puder kryjący. Może nie kryje tak idealnie, ale dla mnie wystarczająco.

Efektima, ten w złotej butelce, jest on bodajże p/zmarszczowy, do niedawna dostępny w Rossmannie, teraz trzeba go kupować przez internet. Wg mnie fajny, kosztuj ok 19 zł.

Gość gość
Te porady o makijażach i co do czego służy to sobie wsadźcie w dupę. Może niektóre z was mają tony kosmetyków, bo tak kolejno: jakaś baza, fluid, puder, róz i to ny tego jedno po drugim nakładacie na twarz. A są inne osoby, którym wystarczy kilka kosmetyków albo i jeden, a nie cała maska i makijaż jak do TV, którego musicie się uczyć na youtubie :D Jak ktoś jednak stawia na jeden niezbędny kosmetyk, a nie dziesięc kosmetyków jeden na drugi, to polecam Manhattan - puder albo fluid+puder (2 w jednym na mokro).

Ja używam puder prasowany z Vipery już od paru lat i uważam że jest bardzo dobry. Cena też przystępna bo coś w okolicach 20 zł. Jeżeli chodzi o dostępność to średnio ( w rossmanie/naturze niestety dostępny nie jest) ale można zawsze zamówić przez internet lub też poszukać w innych drogeriach.

Gość weronikcza
gośćmagda, ja swój zamawiam na www.topdrogeria.pl przy okazji innych zakupów pielęgnacyjnych i wychodzi tam trochę taniej niż w drogerii stacjonarnie.

Gość gość
Vanitas246 , jesteś żałosną spamówą koncernu Loreal, WYPPPIERRDALAJ!!!

Gość gość
Nie lubie pudrów, które mają zastępowac podkład- u mnie tworza suchą skorupę i nie są w stanie pokryc wszystkiego. Mam tylko transparentny puder naturalny i meteoryty z guerlain

Gość gość
A ja nie lubię pudrów transparentnych, bo skoro i tak ich nie widać, to tylko niepotrzebny wydatek. A mieć tylko po to, by mieć niby profesjonalny makijaż krok po kroku, to szkoda i czasu i kasy.

Gość gość
Puder ma być NIEWIDOCZNY. Jak puder widać, to znaczy, że jest źle dobrany i z makijażu robi się tapeta :D