Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

MM czy KP

Polecane posty

Gość gość

Ile z was karmi mlekiem modyfikowanym a ile własnym? Nie chce wiedzieć dlaczego ale jaka jest tak naprawdę rzeczywistość

Gość gość
Karmie piersia. W zwiazku z tym,ze mala ma wade wrodzona lezymy w szpitalu na oddziale niemowlecym. Na 12 dzieciakow do 1 r.z. tylko dwie matki karmia (i karmily) piersia.

Gość gość
Są oficjalne badania, wystarczy poszukać w internecie. Tu 99,9% karmi sztucznie, widać po poziomie wypowiedzi.

Gość gośćania
to daj link do tych jakże oficjalnych badań..... ja karmie mieszanie- 3 razy piersia i 4 razy mm dziennie dziecko 3 miesiace

Gość gość
Corka ma 4 miesiące-karmie piersią. Syna karmilam łącznie 16 m-cy. Od 8 mieszanie.

Gość gość
Ja MM bo nie było wyboru. Po porodzie nie miałam żadnych nawałów a i nie pomogły żadne metody (w tym częste przystawianie i metoda na "cały dzień w łóżku z dzieckiem"). Max co mi leciało (po moich wielkich trudach) to 20ml z jednej piersi w najlepszym okresie.

Gość gość
a co to ma do rzeczy, że leciało 20ml o czym to niby świadczy? Karmiłaś odciąganym a nie piersią?

Gość gość
ale pytanie nie brzmi dlaczego-tylko jak czytacie ze zrozumieniem? czy to was przerasta...

Gość gość
je to przerasta, bo jak dziecko ssie cyca to wysysa również mózg matki :P 2 dzieci pierwsze karmione piersią miesiąc , poźniej mieszanie, finalnie mm drugie od poczatku mm

Gość gość
pierwsze karmione pół roku, drugie ponad 4 lata

Gość gość
Oczywiście pisałam o karmieniu naturalnym, pierwsze do roku sztuczna mieszanka, drugie nigdy nie piło sztucznego.

Gość gość
Mieszanie przez pierwszy miesiąc, potem tylko piers przez drugi i trzeci, od czwartego wracam do mieszanego.

Gość gość
Karmilam piersią 8 miesięcy. Później córka sama odrzuciła z dnia na dzień i przeszła na ksszki bobovita oraz normalne obiady. Melka modyfikowanego nie ruszyła nawet małym palcem u nogi. Teraz jest w ciąży z drugim dzieckiem i również mam zamiar karmić piersią.

Gość gość
Karmie piersią - tak mi w szpitalu kazano i tak robię, zamierzam to robić do 9 miesiąca bo tak mi pediatra kazała :).

Gość H helix
Karmię tylko piersią. Mały zaraz skończy 2 miesiące. Nie mam zamiaru w ogóle dawać mu mleka modyfikowanego. Jeszcze w szpitalu po porodzie położna podkarmiła go 2 razy mm i strasznie mu potem śmierdziało z buzi. A po piersi synuś ślicznie pachnie :)