Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamilaa31

On nie chce ślubu, a mieszkamy razem

Polecane posty

Gość Kamilaa31

Ja mam 31 lat, on ma 39. Jesteśmy już ładne parę lat ze sobą. Niedawno wybudował dom i wraz z moim synem przeprowadziliśmy się do naszego domu. Jesteśmy 3 lata po zaręczynach. Wspólnym celem było wspólne zamieszkanie w końcu a potem mały ślub cywilny. No ale, temat ślubu to jakbym rozmawiała ze ścianą. On nie porusza go wcale, a jak ja zacznę to w ogóle się nie odzywa, albo powie, że za często się kłócimy i po co nam ślub. Fakt, kłócimy się dosyć często, bo ja żyję w takim zawieszeniu, poza tym zmieniłam całe swoje otoczenie i przeniosłam w jego strony. Nie wiem co z tym problemem zrobić i myślę sobie, po co ja tu jestem. Dodatkowo dużo pieniędzy włożyłam w wykończenie domu, praktycznie cały dom wykończony jest za moje pieniądze i zastanawiam się czy czasem z nim jakiejś umowy nie spisać, bo jak on teraz tak postawił sprawę to ciężko mi myśleć o wspólnej przyszłości. Trochę zagmatwana sytuacja.

Gość gość
Umowa jak najbardziej. Jesteście dorośli i nie powinno być z tym problemu Ale.po co Ci ten ślub?

Gość Kamilaa31
Chciałam żeby wszystko miało ręce i nogi, zbudować taką normalną rodzinę. I tak też miało być,ale odkąd z nim zamieszkałam przestało go to interesować. Czuję się tak, że ważne że jestem, posprzątam, ugotuję, wypiorę i położę się z nim do łóżka.. Co do umowy, to może jakaś podpowiedź jakby to miało wyglądać.

Gość gość
Tak spisz umowę bo pójdziesz z torbami. Skoro byla milosc i jest powinien byc chociaż ten symboliczny ślub. My planujemy ślub za 2 lata ale mój narzeczony juz teraz chce chociaż wsiąść ślub cywilny bo i tak razem mieszkamy

Gość gość
Niedawno wybudował dom i wraz z moim synem przeprowadziliśmy się do naszego domu. xxx nie do "waszego" domu tylko do JEGO domu!!! a nie żeni się z tobą żeby się tobie w razie czego nic nie należało z jego majątku - tak trudno to zrozumieć?

Gość gość
dużo pieniędzy włożyłam w wykończenie domu, praktycznie cały dom wykończony jest za moje pieniądze i zastanawiam się czy czasem z nim jakiejś umowy nie spisać xxx ha ha ha ha ha ha ha patrzcie do czego doprowadza desperacja, żeby "być w związku" - całą swoją kasę trzeba facetowi oddać!

Gość gość
on nie podpisze z tobą żadnej umowy!!! jak będziesz chciała spisać to usłyszysz ile to już kasy wpakował w ciebie i w twoje dziecko, że dał ci dach nad głową, że możesz mieszkać i ze wszystkiego korzystać niestety - upieprzyłaś się na własne życzenie - najpierw trzeba było brać śluby i spisywać umowy a dopiero potem ładować pieniądze w cudzy dom!

Gość gość
Nie mam dzieci,ale też urządzaliśmy się wspólnie z moim poprzednim facetem.Jak się okazało,że niestety nie jest to człowiek z którym chciałabym spędzić resztę życia,to zabrałam tylko osobiste rzeczy a innych do dzisiejszego dnie nie otrzymałam.Korzysta z tego następna narzeczona,z którą mieszka i która doskonale wiedziała,że śpi w mojej pościeli i je moimi łyżkami.....

Gość gość
jeszcze raz zapytam jak możne ładować swoje pieniądze w cudzy dom??? naprawdę nie widzicie różnicy między małżeństwem a konkubinatem? skoro nie widzicie to poczujecie ją w kieszeni!

Gość gość
na twoim miejscu bym sie cieplo ubierala, bo za chwile mozesz byc bezdomna :o takie czasy..

Gość gość
Mogłaś spisać wczesniej umowę. Porozmawiaj z nim szczerze. Mam nadzieje ze masz tez dowody jakichś wplat ze dawałaś pieniadze itd. Hmm...postaraj porozmawiać sie z nim takze szczerze.

Gość gość
o, żesz k... dziecka szkoda

Gość gość
mamusia oddała całą kaskę gachowi i zostanie z dzieciakiem na ulicy - ale co tam! - ważne że miała bolca!

Gość gość
kobieta bez bolca dostaje p*****lca okazuje się że z bolcem też :)

Gość gość
rodzinę to ty masz z ojcem dziecka

Gość gość
Postanowiłem zbudować dom. Znalazłem fachowca, zapłaciłem mu i on zaczął budować. Jak zobaczyłem że zaczyna budować krzywo, to chciałem spisać umowę. A fachowiec powiedział: sp..laj!!~! I poszedł. Gdzie ja popełniłem błąd???

Gość gość
Jestem dojrzałą doświadczona kobietą i przede wszystkim - bardzo źle zrobiłaś że władowałaś swoje pieniądze w cudzy dom. Tak "cudzy" bo formalnie to obcy człowiek dla ciebie. Ślub ... niby tylko papierek, ale jednak wiele znaczy. Wiesz czym jest dla mnie? Dowodem na to, że myslimy o sobie poważnie, że nie myslimy o rozstaniu. Jeśli obojgu życie na kocią łapę pasuje to OK, ale jesli jednej stronie zależy na ślubie a druga irracjonalnie sie wykręca to ewidentnie coś jest nie tak. Żyłam kiedyś w konkubinacie i mój związek się przez to rozpadł. Po prostu czułam jakieś zniechcęcenie, poczucie beznadziei, brakowało mi tego papierka i z czasem przestałam sie starać, odsunęłam się, stałam sie zimna oschła, jakby nieobecna i ... rozstalismy się.