Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje zwykły poród?

Polecane posty

Gość gość

Mam zapytanie,wiecie dziewczyny może ile zapłaciłabym w szpitalu publicznym za zwykły poród, bez ceregieli. Tylko urodzić, i tyle. Nie wiem jak to opisać ;)

Gość gość
Niestety,nie posiadam ubezpieczenia;)

Gość gość
Nie musisz miec ubezpieczenia. Kazda ciezarna ma prawo do darmowej opieki medycznej

Gość gość
Przecież i tak masz prawo do darmowego leczenie w ciązy i porodu na NFZ, "Tymczasem osoby, legitymujące się obywatelstwem polskim oraz mieszkające na terytorium RP, które znajdują się w stanie ciąży, porodu i połogu,także mają prawo do bezpłatnych świadczeń zdrowotnych. Pacjentka, chcąca skorzystać z tego prawa (nie posiadająca ubezpieczenia), musi jedynie okazać dokumenty potwierdzające zamieszkanie i obywatelstwo oraz złożyć wymagane oświadczenie o braku ubezpieczenia. W takiej sytuacji płatnikiem udzielanych świadczeń zdrowotnych jest Skarb Państwa. Narodowy Fundusz Zdrowia regularnie uiszcza bowiem opłaty za takie pacjentki, a ministerstwo zdrowia zwraca koszty funduszowi. Niestety, doświadczenie pokazuje, że przepisy często mocno rozmijają się z rzeczywistością. Nadal nie brakuje przypadków ciężarnych, które mimo, że szukały pomocy w szpitalach, posiadających kontrakty z NFZ, otrzymywały odmowę w sprawie bezpłatnego przyjęcia..."

Gość gość
Czyli jak trafię na porodówkę nie wystawią mi rachunku?

Gość gość
a nie mozesz wziac szybko slubu cywilnego i żeby mąż cie ubezpieczyl? ja czytalam o przypadkach że po jakims czasie przychodzil rachunek ze szpitala za porod, choc teoretycznie jest to niemozliwe bo kazda ciezarna ma ubezpieczenie no ale roznie z tym bywa. Ja tez nie mam ubezpieczenia ale w ciązy nie jestem, zawsze mozna isc do PUP sie szybko ubezpieczyc choc tez podobno wywalają takie kobiety jak brzuch widoczny bo nie nadaje sie taka do pracy

Gość gość
Poród masz za darmo nawet bez ubezpieczenia !!! Na 100%

Gość gośćania
oczywiscie ze nie wystawia:) ludzie!!!przeciez ty im podatnika rodzisz:P w dobie nizu demograficznego mieliby siana jeszcze rzadac?:)