Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigi30

odchudzanie na dunkanie a karmienie piersia

Polecane posty

Gość pigi30

Czytałam duzo o tej diecie znam ludzi co po chudli ale wszyscy odradzaja stosowanie jakichkolwiek diet kobieta karmiacym.Wiem ze przyjdzie czas to sie schudnie ale to jest strasznie dołujace widzac sie w lustrze.W ciazy przytylam 9 kg i miesiac po porodzie ich nie mialam.Ale zaczeły sie problemy laktacyjne i wszyscy obwinaiali mnie za nieprawidlowe odzywianie.Dziecko nie ruszylo zadnego innego mleka a po szczepienia dostalo skaze i tak juz 10 miesiecy chcąc nie chcąc a raczej ''muszac''karmie i mam 9kg spowrotem nad mojej wagi.Czytalam ze podczas diety toksyny sie uwalniaja i biedne dziecko z mlekiem to bedzie piło.Czy jest az tak zle,dziecko juz je w dzien karmie 2 x ale w nocy co 2h wiec troche wypije.Sama nie wiem nie chce zaszkodzic ale w sumie te pierwsze dni najgorsze reszta bardziej jak zdrowe odzywianie.Wiem powinnam isc do dietetyka wiecej sie ruszac ale juz to przechodzilam i waga ani drgneła.

Gość gość
Słyszałam, że ta dieta to wielka krzywda dla organizmu. Musisz pamiętać, że ważna jest dieta i ćwiczenia. Dieta nie musisz być drakońska tak jak ta dukana. Poczytaj sobie: http://wiecznaplaneta.pl/ znajdziesz tam informacje na temat suplementów diety i ogólnie o zdrowym odżywianiu. Ja polecam green coffee k5, ponieważ sama je stosuje wiem,że pomagają, a co BARDZO ważne tabletki te zawierają w pełni naturalny skład.

Gość gość
Niestety nie stosowalabym tej diety karmiac. Jednak juz " po" polecam. W ciagu 3 msc schudlam na niej 13 kg. Nie czujac kompeltnie glodu. Wyniki badan mialam w normie.

Gość gość
Dziewczyno, a nie czytałaś, że najlepszym spawaczem tłuszczu po ciąży jest właśnie karmienie piersią;) dopóki karmisz jedz zdrowo i racjonalnie i pomyśl o dziecku, to, co teraz jesz odbija się na jego kondycji i zdrowiu. A sama dieta Dukana jest niezdrowa i szkodliwa, chyba nie chcesz żeby twoje dziecko woziło cię od lekarza do lekarza na starość. Kompletnie nie rozumiem, jaki sens ma jedzenie ciągle gotowanego kurczaka;) A słodziki, które tam są polecane są szkodliwe, zostają w nas na zawsze, a dla dziecka mogą być trujące. Nie wybieraj diety na podstawie wpisów na anonimowym forum, że ktoś schudł, bo schudnąć jest łatwo, trudniej jest utrzymać wagę. Poszukaj sposobu odżywiania dla siebie, poczytaj o odżywianiu. Jak nie masz dużej nadwagi, zastosuj dietę MŻ, jak większa idź do dietetyka, albo znajdź sobie zbilansowaną zdrową dietę, nie głodową? Najlepsze są diety, w których możesz jeść wszystko, ale zdrowo i SMACZNE, wtedy schudniesz i będziesz szczęśliwa.

Gość gość Kama Sama
Nie powinno się odchudzać w trakcie karmienia. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Weź pod uwagę, że dieta - jaka by ona nie była zaburza bilansowanie dostarczanych do organizmu składników odżywczych, które przekazujesz w pokarmie po części maleństwu. Wiem, że to co napisałam jest mocno uproszczone, ale nie chcę pisać wypracowania. Tak więc odpuść sobie w trakcie karmienia. Jak je zakończysz to stosuj diety, środki w stylu foreverslim lub temu podobne, kup sobie karnet na siłownię, basen, Ćwicz po dwie godziny dziennie. Ale po zakończeniu karmienia...