Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andrzejzzatokami

Na czym polega endoskopia zatok?

Polecane posty

Gość Andrzejzzatokami

Cześć Od dłuższego czasu mam problemy z zatokami. Jakoś średnio lubię chodzić do lekarzy i w ogóle a na dodatek ostatnio mój znajomy powiedział mi, że pewnie będę musiał zrobić endoskopię zatok. Kompletnie nie wiem co to jest. Co prawda jakieś informację są w internecie ale wolałbym dowiedzieć się czegoś więcej od doświadczonych osób. Z góry dziękuję za wiadomości i pozdrawiam

Gość Adam234
Sama endoskopia zatok nie jest skomplikowana i polega na wprowadzeniu przez nos endoskopu oraz obserwacji jam nosowych i ujścia zatok na monitorze. Wszystko zależy od tego co się dzieje i jaki zabieg będzie potrzebny. Tutaj na stronie możesz zobaczyć jakie narzędzia są wykorzystywane do tego typu badań i zabiegów http://www.medicus.com.pl/aparatura-i-sprzet-medyczny/diagnostyka-laryngologiczna/diagnostyka-endoskopowa Ogólnie rzecz biorąc niema się czego bać i jak najszybciej powinieneś udać się do lekarza pierwszego kontaktu, który wypisze Ci odpowiednie skierowanie i pokieruje dalej. Dbaj o swoje zdrowie bo takie zaniedbania mogą odpić się czkawką za kilka lat. Pozdrawiam i życzę zdrowia Adam

Gość gość
Najpierw posłuchaj co Jerzy Zięba mówi o leczeniu zatok na youtubie. On leczy wszystkie choroby przewlekłe metodami naturalnymi. Akurat zatoki leczy wodą utlenioną. Ja tego nie stosowałam bo nie choruję na zatoki ale zastosowałam witaminę C w proszku, którą on też poleca. Rewelacyjnie wyleczyła mi przeziębienie w 24 h. Teraz kupiłam cały 1 kg i będę używać z całą rodziną jak tylko coś mi się przyplącze. Cały czas też słucham nowych filmików zięby, przeczytałam też jego książkę "Ukryte terapie". Mnóstwo chorób można wyleczyć metodami naturalnymi. Przestałam też używać pasty do zębów i antyperspirantu pod pachy, bo to trująca chemia. Używam sody z wodą utlenioną i nie mogę się nadziwić efektom.