Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ginekolog na mnie dię darł,że mając 39 lat jeszcze myśłe o dziecku.Szok.

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj poszłan do polecanego ginekologa, bo przeprowadziliśmy się do innego miasta.Mam 39 lat i chcemy mieć jeszcze jedno dziecko.To co usłyszałam zszokowało mnie, normalnie się na mnie wydzierał jak na jakś nieodpowiedzialną menelkę, która od wczoraj po świecie chodzi, wymieniał chyba wszystkie możliwe wady płodu, straszył mnie menopauzą. Chciam aby zrobił mi usg ginekologiczne, dał skierowana na badania itp, ale nie, bo w moim wieku już nie powinnam myśłeć o dziecku, gdzie byłąm do tej pory.Wyszłam w szoku, że nie wiedziałam co odpowiedzieć, zatkało mnie, z taką agresją jeszcze się w żuciu nigdzie nie spotkałam. To była prywatna wizyta za 100 zł. Ma profil na znany lekarz, zastanawiam sie czy go tam nie opisać.

Gość gość
zmien lekarza, takie ścierwa lekarskie powinny pucować kible :)

Gość gość
Oczywiscxie ze opisz . Ja poszłam do polecanej ginekolog - miałam infekcje , nie depilowałam od kilku dni miejsc intymnych bo tak piekło po depilacji ze achhhh . A pani ginekolog gdy połozyłam sie do badania gromki okrzyk : a co to jest ? w dzisiajszych czasach nie depilowac sie ? zlazłam z fotela ubrałam sie i poszłam w długa ...

Gość gość
drzec to sie moze na swoje dzieci i męża / żone

Gość gość
poleca ci mojego gina ja mając 39 lat urodziłam moje 2 dziecko facet mi powiedział, ze teraz to norma, i ten wiek dziwny nie ejst na takie sprawy tylko powiedział, ze jak coś źle usg wyjdzie to zrobimy badania prenatalne, typu pappa czy amniopunkcja

Drzeć się nie powinien, Ty z resztą też mogłaś go przywołać do porządku, niemniej jednak uważam, że trochę racji ma. Owszem kobiety w Twoim wieku i starsze rodzą dzieci, jednak to jest duża odpowiedzialność. Wiem, że zaraz zaatakują mnie kobiety, które będą wypisywać, że młode matki też rodzą chore dzieci, do tego nie mają czasu na wychowywanie ich, bo jest pogoń za pieniądzem, są na dorobku itd, ale mam w swoim otoczeniu dwie matki, które urodziły w wieku 40 lat -jedna ma zdrowe dziecko, ale zero cierpliwości do niego, przepaść jest pomiędzy nią, a córką, druga zaś urodziła dziecko z zespołem Downa.

Gość gość
Prawdę ci powiedział, mądry lekarz, 39 lat to nie czas na dzieci, znam jedną idiotką co się stra a ma już 42, klub kretynek jak widze.

Gość gość
Może był mało przyjemny, ale dobrze powiedział, za stara już jesteś na dziecko, zrozum to dla swojego dobra.

Gość Liwia2906
Po pierwsze zmien lekarza. Nikt nie ma prawa tak Ciebie traktowac. Po drugie opisz tego gina zeby inne dziewczyny uniknely takiej przykrej sytuacji. Wiem, ze to bylo dla Ciebie szokiem i dlatego nic nie odpowiedzialas, ja pewnie bym sie zachowala tak samo. Jeli natomiast chodzi o wiek to indywidualna sprawa. Po 30 ryzyko roznych chorob jest wieksze, ale nie zawsze musi byc takie niebezpieczenstwo. Znajdz dobrego lekarza, a on na pewno bedzie sluzyl dobra rada. Trzymam kciuki i pozdrawiam

Gość gość
no nie mów że zapłaciłaś mu 100 zł za darcie ryja?

Gość gość
No zapłaciłam, bo płaciłam przed wizytą w rejestracji. To nasza sprawa i nasza decyzja, może 39 lat to nie pierwsza młodosć, ale bez przesady jeszcze nie 60.Wyszłam tak otumaniona,jak w transie, nie byłąm w stanie wydusić z siebie słowa, teraz jak już się uspokoiłam,żałuję,że nie powiedziałam,że statystycznie rzecz biorąc, on sam też dzisiaj moze do domu nie wrócić, bo wypadki chodza po ludziach, ale zapomniałam jezyka w gębie, akcja miała miejsce w Lublinie tak ogłnie napisze, nie w jakimś przecież bardzo małym miasteczku w końcu.

Gość gość
pierwsze słysze zeby za wizyte płacic przed wizytą, ale cóż. Kasa stracona. Mogłaś mu powiedziec do słuchu. Masz racje, dziś kobiety decyduja się na dzieci pozniej

Gość gość
Co za dziwak. Ja urodziłam czwórkę dzieci w wieku 31 - 39 lat bez żadnych problemów Nie przejmuj się

Gość gość
No troche pózno na dziecko ale to Twoja swiadoma decyzja i ja szanuje . Zrób wszystkie badania i badz pod dobra opieka lekarska . A za wizyte czesto płaci sie przed wizytą :)

Ten lekarz miał rację jesteś już za stara na dziecko. Daj sobie spokój dla dobra tego dziecka , przeciez może urodzić się chore

Gość gość
Agatka jak widać towja matka urodziła wcześnie, ty też, a normalna nie jesteś, wieć się nie wypowiadaj.

Gość gość
Płaci się przed wiztą, tam gdzie są rejestracje, najpierw idziesz, płacisz, dostajesz kartę z numerem i idziesz na wizytę, sama tak częst6o płacę. Lekarz idiota, zmień i to natychmiast.

Gość gość
Prawdę ci powiedział, mądry lekarz, 39 lat to nie czas na dzieci, znam jedną idiotką co się stra a ma już 42, klub kretynek jak widze. no widzisz...a ja mam 42 lata, poszłam do drogiego , znanego lekarza w drobnej sprawie ginekologicznej a ten sie na mnie pruł , ze w moim wieku powinnam mieć dziecko i mam natychmiast powiedzieć , ze chcę to on mi pomoże w zajściu w ciążę, nawet nie pytał czy sie kiedyś starałam i czy mam partnera itp

Gość gość
gość dziś Oczywiscxie ze opisz . Ja poszłam do polecanej ginekolog - miałam infekcje , nie depilowałam od kilku dni miejsc intymnych bo tak piekło po depilacji ze achhhh . A pani ginekolog gdy połozyłam sie do badania gromki okrzyk : a co to jest ? w dzisiajszych czasach nie depilowac sie ? zlazłam z fotela ubrałam sie i poszłam w długa ... x W to nie uwierzę.

Gość gość
To jest fajny czas na dziecko, zwłaszcza jak jesteście ustawieni finansowo. Ja I urodziłam : 38 lat, drugie: 40 :) :) Niczego nam nie brakuje, jest super , wiadomo warunki mamy super a i pożyć zdążyliśmy :)

Gość gość
W to nie uwierzę. to jeszcze mało widziałaś u ginekologa, ja w szpitalu usłyszałam od faceta ze w moim wieku jak mi się mięśniak powiększy to usuną mi macicę ( co jest prawdą, tyle że ja przyszłam do tego szpitala po to żeby go usunąć zanim urośnie) , więć jak poprosiłam o jakieś bardziej opisowe wyjaśnienie to pan doktor sie obraził i bez słowa wyszedł. A po zabiegu się okazało, ze mi go wcale nie usunał tylko zrobili diagnostyke zupełnie niepotrzebnie

Gość gość
Ja już we wszystko uwierzę, moja siostra spazmów dostała po usg, pewniek Down, pewniek brak chyba wszystkich narządów, pewniak ogromny krwiak macicy i to wszystko na jedenej wizycie.Wyszła z takim bekiem,że Jej takiej nie widziałam.Poszła ze mną na 2 dzień do innego lakarza, ciaza prawidłowa, wymiary dziecka ok, dzisiaj dziecko ma 5 lat.Nie wiem jakim trzeba być lekarzem, aby takie info podać pacjentce. Maż akurat był za granicą, wieć chodziłyśmy razem, miałam ochote temu lakrzowi wybić wszystkie zęby.

Gość gość
Możesz napisać co to za debil z Lublina? Bo ciekawa jestem kogo unikać

Gość gość
autoirko nie możesz tutaj podac danych osobowych bo obowiazuje ustawa, będziesz miała potem tylko prblemy.

Gość gość
Na mnie też się darła, ale w sumie potem jej podziekowałam. Gdyby mnie nie nastraszyla zbagateluzowałabym chorobę a tak mam z głowy

Gość gość
a jak to niby ustawa zabrania podawania danych w takim przypadku? przeciez internet jest pelny opini o roznych lekarzach i nie slyszalam, zeby ktos byc za to karany.

Gość gość
14.26 -a on chciał Ci pomóc "bezpośrednio" ?! z tym zapłodnienierm ?

Gość gość
To był pewnie teki gin z "sumieniem" też kiedyś na takiego trafiłam, nie chciał mi przepisać tabletek i wmawiał,że powinnam starać się o dzieko, miałam wtedy 19 lat.Sa wśrod ginów chorzy umysłowo ludzie, miałas pecha trafić na jednego z nich,

Gość gość
wola zeby 19stki sie staraly bo wola mlodym zagladac miedzy nogi a nie 40stkom

Gość gość
Myślisz ciemnogrodzie, ze do gfinekologa to się tylko w ciąży chodzi? I tak czteredziestkom musza zaglądać między nogi, bez ciąży.