Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćcotusiedzieje

widzialam dzis dziewczyne z dzieckiem ktora....

Polecane posty

Gość gośćcotusiedzieje

Kupowala w tesco 4 pak warki:/ dziecko mialo moze 4 miesiace a ona 25 lat na oko, taka patologia, szkoda tego dziecko masakra:(( a ludzie nawet nie zareagowali...

Gość gość
Oszalalas. Ja często robiąc zakupy ( bo robię je samą ) kupuję piwo dla męża zresztą sama lubię wypić szklaneczke. Dziecko ma teraz 2 lata drugie 4 i nie widzę w tym problemu. Jak dziecko miało 4m też kupowałam chociaż karmiła do roku piersią i nie piłam. To jest chyba dla ludzi czy się mylę?

Gość gość
I co? Piła na miejscu?? Bo wiesz, ja też kupowałam mężowi piwo jak byłam z dzieckiem na zakupach. I z patologią nie mam nic wspólnego

Gość gość
No faktycznie patologiczna sytuacja, to że ktoś kupuje alkohol świadczy odrazu o tym, że będzie go spożywał?

Gość gość
ja też się dziwię autorce, że nie strzeliła jej od razu w pysk. dlaczgo nie zareagowałaś?

Gość gość
Ja kupuje przy dziecku papierosy i kto powiedzial ze to dla mnie? Nawet jesli to moge palic na zewnatrz a nie znaczy ze bede dmuchac mu w twarz

Gość gość
A ja autorke rozumiem, po piwo z dzieckiem? Jak maz chce to niech sie sam pofatyguje a nie pozwala zeby dziecko w tym uczestniczylo.

Gość gość
Ale w czym ma dziecko nie uczestniczyc? W zakupach? Pojechalo qas i to ostro.

Gość gość
Niektóre z was to sa na prawdę poje/bane, jak dziecku zaszkodził ten alkohol??? Może odrazu wprowadzcie zakaz spożywania i kupowania alkoholu przez wszystkie kobiety w wieku rozrodczym, proponuję udać się do obecnego rządu, oni są jak najbardziej za ograniczaniem kobietom wolności, kretynki popieprzone

Gość gość
to ta metoda - nie pic przy dziecku. ona jest super. nasi znajomi tak robili. efekt? jak dziecko poszło na impreze to wrocilo tak narbane ze dwa dni lezało w łóżku - nie wiedziało na czym polega kultura picia alkoholu i się od razu najebało jak dzika swinia. pogratulowac. w sumie kawy tez przy dziecku nie powinno sie pic, bo to tez nie jest dla dzieci.

Gość gość
tak, bo niemowle bedzie miec traume ze jego mama kupila piwo:D A reagowac to sobie moglas do woli (choc tego nie zrobilas bo jestes przykladem typowego kozaka w necie, d**y w swiecie) pewnie bys uslyszala ze to nie twoj interes i slusznie. Nie ma przepisu ze matka z dzieckiem nie moze kupowac alkoholu. Ma miec 18 lat i byc trzezwa w momencie zakupu, tylko tyle.

Gość gość
17:20 obecny rzad to rzad ewy kopacz...

Gość gość
Każdy doskonale wie jakie ugrupowanie miałam na myśli

Gość gość
Normalne ze na kafe sama patola. No pewnie najlepiej od malego pokazywac dziecku jak sie pije, ile, czego, kiedy no kuu....wa pogratulowac tej pani! Pewnie w ciazy tez pilyscie bo " lampka wina nie zaszkodzi"

Gość gość
Weź ty sie zastanów wariatko co piszesz, w ciąży nie tknelam ktopli alkoholu, bo wiem czym to grozi, ale nie zamierzam być abstynentka do końca życia bo mam dziecko, nikt pijany pod stolem u nas nie leży, jeżeli masz takie doświadczenia, to już wyłącznie twoja sprawa

Gość gość
Może wypije te 4 piwa w ciągu miesiąca... ale faktycznie niezbyt to wygląda.

Gość haha autorko ales wypalila
To fascynujace. Alutka.

Gość gość
jak ktos ma podejscie jak autorka to sa duze szanse ze pochodzi z patologii, gdzie tatus albo mamusia uchlewali sie do nieprzytomnosci i stad nie ma pojecia ze mozna miec inny model spozywania alkoholu. Ma tylko przed oczami prosty schemat z rodzinnego domu - chlanie do nieprzytomnosci. Stad nienawidzi alkoholu i kazdego sadzi po swojej rodzinie. Nie mysli np ze dziewczyna bedzie miec gosci i kupuje dla nich to piwo albo ze odwiezie dziecko do babci a sama wypije z kolezankami albo ze wypije pol szklanki na raz, od razu zaklada ze ta kobieta uchleje sie do nieprzytomnosci przy dziecku. i pewnie tez kradnie, bo pije, a kazdy pijak to zlodziej:D

Gość brokeninside87
nie rozumiem tej prowokacji.

Gość gość
Jak widac to chyba prowo mialo na celu sprawdzenie podejscia fo alkoholu w rodzinach gdzie sa male dzieci. Dziwie sie ze wszyscy aprobuja takie picie ( nawet kulruralne a nie chlanie na umór)

Gość gość
Na mnie kiedyś naskoczyła jakas baba w sklepie że kupuję czteropak a w wózku maleńkie dziecko. A ja nawet nie zamierzałam tego pić. potrzeba mi było dwóch litrów do kurczaka w piwie (pyszne danie, polecam). Czasem też kupuję piwo do płukania włosów.

Gość gość
Napewno kupowala to piwo dla dziecka, zeby lepiej w nocy spalo. Zazdroszcze autorce braku powazniejszych problemow. Lol

Gość gość
no przeciez komus mogła kupic nie sobie.

Gość gość
no, a sobie kupić nie mogła??? czy bycie matką oznacza, że przestaje się być normalnym człowiekiem?:O

Gość gość
Może robią imprezę, może piją z mężem w weekend, a może pije tylko mąż ze szwagrem Nic Ci do tego wiedzmo..

Gość gość
No to wy nie wiecie, że wedlug standardów kafe kobieta z chwilą porodu przestaje być kobietą, żoną, kochanką, koleżanką, w ogóle człowiekiem, a staje się wyłącznie matką? ?? W związku z tym ma karmić piersią do 5 urodzin dziecka, broń Boże nie może pomyśleć o seksie z mężem, bo a nóż dziecko będzie chciało pić, nie może ruszyć się z domu na wypad z mężem koleżankami, bo przecież jak to zostawic dziecko bez matki, nie może również założyć szpilek, bo przecież jedyne miejsce jej destynacji to plac zabaw i supermarket, alkohol też nie wchodzi w grę, nawet w czekoladkach, a kosmetyki są trujące dla najbliższego otoczenia- patrz: potomka

Gość gość
Autorko, pewnie Twoj swiat runie ale... moje 4 miesieczne dziecko spi sobie w kolysce w goscinnym pokoju, a my z mezem ogladamy hells kitchen i UWAGA! pijemy piwko, ja szklaneczke maz o zgrozo poltorej piwa. A najciekawsze jest to ze ja te piwo kupilam na spacerze z corka. I nie jestesmy patologia jestesmy normalna, rodzina, zadne z nas pod stolem nie rzyga. Poprostu mamy chwile zeby odetchnac. A Ty puknij sie w glowe, mysle ze sama nie masz dzieci a wiesz najlepiej jak powinno wygladac zycie z dzieckiem.

Gość gośćcotusiedzieje
To wstyd i hanba, ja bez litry dykty dnia nie zaczne!