Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalala666

Biały osad na czarnym zlewie granitowym

Polecane posty

Gość tralalala666

jak usunać? Nie chce zlewu niczym zniszczyc, zadnym silnym srodkiem chemicznym, ale gdy zlew wysycha wygląda tragicznie

Gość gość
Wycieraj go do sucha po użyciu. Mi co prawda by się nie chciało chociaż nie zajmuje to dużo czasu ale znam ludzi, którzy tak robią

Gość tralalala666
Dziękuje, za odpowiedz :) zobacze jak ocet zadziała, wodę mam twardą rzeczywiscie, wyieranie zawsze do sucha? nie wiem czy dam radę :)

Gość gość
Ocet usuwa kamień ale nie wiem czy może być stosowany na granicie więc może sprawdź najpierw na jakimś małym fragmencie. A z tym wycieraniem to sprawdzony patent mojej koleżanki ale jak mówiłam mi by się nie chciało, za leniwa jestem ;-) I u niej wszystko lśni, nie to co u mnie.

Gość gość
Z czego osad? Umyj zlew, możesz spróbować ten ocet, wytrzyj do sucha i. ...posmaruj olejem jadalnym. Nie żadnymi p*****lami do granitu. Olej jadalny. Polecił mi przez producent. Mnie robią się plamy jak pomoże gorący garnek. Zlozylam reklamacje, dostałam nowy, ale producent powiedział mi o tym oleju. Pojawiają się i znikają- plamy np z herbaty, buraków, wody - tylko ze ja leń jestem, nie lubię myć zlewu.. może dlatego się robią hahahm żyje sobie z tymi plamamy, a raz na tydzień szoruje porządnie i olejem nacieram. Nie dużo, parę kropel na wacik.