Annairu 0 Napisano Październik 27, 2015 Witam wszystkich i przepraszam jeśli wybrałam złą kategorię dla tematu. Mam dość nietypowy problem z intruzami w mieszkaniu. Od 2-3 dni walczę z ogromnymi muchami które pojawią się dosłownie znikąd. Na próbę, po wypędzeniu kilku z nich okna zostały na 2 dni zamknięte, nie były otwieranie ani na moment a mimo to much w tym czasie ukatrupiłam kilkanaście jak nie kilkadziesiąt. Są zdecydowanie większe niż standardowa mucha, rozmiarowo większe od paznokcia kciuka i nie sposób namierzyć skąd wychodzą. Nie bzyczą, wydają się właściwie dość ospałe ale dla mnie są wystarczająco obrzydliwe, tym bardziej że wizualnie do najładniejszych nie należą. Na początku pomyślałam że jakaś jedna sztuka w trybie ekspresowym rozmnożyła się w śmieciach które 1 dzień czekały w przedpokoju na wyrzucenie ale to nie to. Po generalnym wysprzątaniu całego mieszkania muchy nadal sa i wyłazi ich coraz więcej. Zanim naładuję do mieszkania środków owadobójczych wolałabym raczej spróbować pozbyć się problemu całkowicie a nie doraźnie. Sęk w tym że ciężko określić skąd wychodzą. Opcje są 3, albo kuchnia, albo przedpokój, albo łazienka. Sprawdziłam czy gdzieś w kuchni nie zawieruszył się skrawek jedzenia, ale nic nie ma. Na wierzchu też nic nie leży, w szafkach nie trzymam nic co mogłoby by w jakikolwiek sposób zgnić. Problem pojawił się dopiero kiedy zaczęliśmy ogrzewać mieszkanie. Gdzieś na forach poczytałam że mogą wychodzić spod podłogi albo ze ścian jeśli znalazły tam sobie lokum i pożywienie przykładowo w postaci zdechłej myszy. Mieszkam w tej kamienicy dopiero od 2 miesięcy więc nie mam pojęcia czy wcześniej coś podobnego miało miejsce. Aktualnie w piwnicach rozłożona jest trutka na szczury czy to możliwe że to wina jakiegoś zdechłego gryzonia? Jeśli tak to co w te sytuacji zrobić? Nie wyobrażam sobie walczyć codziennie z muchami a wyłazi ich naprawdę sporo :/ Czy ktoś wie jak sobie z tym problemem poradzić? Ewentualnie jakie bezpieczne środki owadobójcze zastosować w domu żeby pozbyć się tego syfu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach