Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marcela_a

Tabletki ELIN, a trądzik.

Polecane posty

Witam. Mam 17 lat i od 15stego roku życia zmagam się z trądzikiem. Nie pomagały kosmetyki, domowe sposoby, a leczenie dermatologiczne w małym stopniu. Ginekolog przepisał mi tabletki Elin ze względu na leczenie hormonalne, które ma na celu pozbycie się torbieli jajników. Żyję ogromną nadzieją, że pomogą mi one również na trądzik. Zażyłam już 15 tabletek. Jak na razie cera bez zmian...Moje pytanie brzmi, czy któreś z Pań zażywały te tabletki? Jeżeli tak, to jakich skutków Panie doświadczyły?

Gość grymałka
to, że ginekolog przepisał ci antykoncepcję hormonalną na torbiele to w sumie normalne. Bardzo często to jedyny sposób leczenia, moje koleżanki też w taki sposób się leczyły. ja z kolei poszłam po tabletki bo po pierwsze potrzebowałam ochrony a po drugie bo tak jak ty miałam problemy z cerą. Dostałam właśnie elin tak jak ty, tyle że ja stosuję już od kilku miesięcy. i widzę, że cera poprawiła mi się bardzo, jak zbliża się okres to pojawi się 1/2 wypryski. ale ich ilość bardzo się zmniejszyła. więc pod tym względem na pewno zauważysz poprawę.

Gość agatapyskata
U mnie przy drugim opakowaniu różnica była widoczna, do dzisiaj mam bardzo ładną cerę, zero trądziku. Także bądź dobrej myśli, pewni i u Ciebie się poprawi.

Gość grymałka
mi po tabletkach elin trądzik praktycznie zniknął w całości, nie mam już problemów z trądzikiem, a wcześniej żadne sposoby na pozbycie się go nie pomagały, więc tabletki bardzo mi pomogły.

Gość majeczkazyg
Ja jeszcze żadnej antykoncepcji nie stosuje ale właśnie już najwyższy czas i tak się zastanawiam też nad elin ale zobaczymy co jeszcze mój ginekolog powie.

Gość greczynkaa
ja od kilku już miesięcy biorę tabletki elin i jestem bardzo zadowolona z efektów działania tabletek, poprawiła mi sie na nich bardzo cera, okres się wyregulował i nie jest już tak bolesny jak kiedyś, pozbyłam się też PMS co bardzo doskwierało mojemu partnerowi.

Gość zielno niebieska
Też je biorę, cera mi się poprawiła, nie narzekam też na inne skutki uboczne. Na początku miałam niewielkie plamienia, ale to normalne. Zresztą szybko ustały.

Gość filemonica
masz rację, tabletki antykoncepcyjne należy brać przez 3 miesiące, żeby sprawdzić jak będzie reagował nasz organizm, często organizm musi się dostosować do nowej sytuacji dlatego mogą zdarzać się jakieś nieprzewidziane sytuacje, ja biorę elin od dłuższego już czasu i rzeczywiście cera mi się bardzo poprawiła.

Gość elit

Hej ja zaczelam opakowanie Elin i zauwazylam ze mam wiecej krostek niz dotychczas skore sucha, kurcze kazdy pisze ze ma takie super efekty po nich a ja własnie odwrotnie...