Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość też biurwna

Czy tak wygląda coaching?

Polecane posty

Gość też biurwna

Jakaś udająca mądrą szantrapa próbuje wypytywać mnie o prywatne sprawy w tym i o życie intymne. Ma do tego prawo? Niestety ja mam obowiązek uczestniczyć w tych "szkoleniach" które z prawdziwym szkoleniem nie mają nic wspólnego. Miałyście kiedyś coaching?

Gość gość
Ja nie, ale moja kumpela kiedyś miała kołczing. Przyszła jakaś o połowę młodsza siksa i chciała ją pouczać jak ma żyć. Normalnie cyrk :-D

Gość też biurwna
Ja mam dokładnie to samo. Szantrapa próbuje pouczać mnie co i jak mam w życiu robić. Szczytem bezczelności było stwierdzenie, że widocznie brak rozładowania seksualnego jest moim głównym czynnikiem hamującym mój rozwój osobisty :O

Gość gość
Ja przed coachingiem dowiedziałam się że osoba z którą mam rozmawiać leczyła się z anoreksji. Na dzień dobry spytałam: "Dlaczego jesteś taka grupa?", ona strzeliła focha i kazała mi spierdalać. Teraz każdy coaching wygląda tak że jak tylko mnie to każe mi iść, a szef myśli że rozmowa była. :D

Prawdziwy coaching polega na budowaniu silnej osobowości poprzez zwiększanie samoświadomości. Nie każdy coach tak naprawdę to potrafi. To jest osiąganie celów poprzez zarządzanie sobą w czasie. Firma Avalife http://www.avalife.pl/coaching/ ma bardzo ciekawe rozwiązania coachingowe a więc można wejść i poczytać sobie jak wygląda coaching.

Gość gość
Ja nie wiem gdzie wy na te couchingi chodzicie, ale jesli w pracy w celu poprawy waszej efektywnosci, to byłam kiedys takim couchem, i gdybym zahaczyla o jakikolwiek temat z zycia prywatnego to wylecialabym z pracy dyscyplinarnie. To przekroczenie uprawnień oraz wszelkich moralnych granic. Couching to szkolenie w pracy dotyczace funkcjonowania w pracy.

Gość gość
coach to trochę jak psycholog pewnie dlatego tak wypytuje. Ja miałam z firmy http://coachnarowerze.pl/ więc głównie było o kontaktach w współpracownikami itd. i o zwiększeniu efektywności w pracy.

Gość gość
Do coachingu warto się przygotować. Bo faktycznie różnie to na takich sesjach bywa. Ciekawy artykuł znalazłam kiedyś na https://szkolenia.avenhansen.pl/artykuly/5-aspektow-rozmowy-coachingowej-czego-powinienes-sie-spodziewac-na-profesjonalnej-sesji-coachingowej.html - może pomoże wam w zrozumieniu czym jest prawdziwa sesja coachingowa - na czym powinna polegać i jaki jest jej cel.