Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

boję sie rodzic

Polecane posty

Gość gość
dlatego ja nie planuje miec dzieci... gdyby nie porod to moze bym juz miala. a jesli bym wpadla to na pewno cesarka... :/

Gość gość
A ja zachodze w glowe po co taki temat? Czego sie autorka spodziewa? Ze to laskocze? T

Gość gość
Poród ma to do siebie że jest nieprzewidywalny..pierwszy mój poród był w miarę łatwy i szybki..jak dziewczyny pisały idzie się na żywioł i przetrwanie.Drugi wywoływany Oksy i był rzeźnią,nie chce opisywać szczegółów żeby cię nie straszyć.5 min po wyjściu córki na świat straciłam przytomność,miałam przetaczaną krew,i byłam cała we krwi..na trzecie dziecko NIGDY się nie zdecyduje.Życzę szybkiego porodu bo takie są naj mniej destrukcyjne.

Gość gość
A mi na partych krzyczeli: "rob kupę"!serio. Na szczescie nie chcialo mi sie bo dzien wczesniej mnie przeczyscilo ;) chodzilo im o rodzaj parcia i stwierdzili ze tak najlepiej wytlumacza ;) dzoecko i tak nie chciało wyjsc wiec mialam cc. Bol straszny bo dostalam oksytocyne. Znieczulenie pomoglo ale i tak to byla ostra jazda bez trzymanki. Przeżyłam. Mowilam przez kilka miesięcy ze nigdy wiecej dziecka. A teraz po 2,5 roku powaznie sie zastanawiam ze moze juz pora na drugie. Jeszcze jakis czas temu miala to byc tylko i wyłącznie cesarka. A na chwile obecna jakby dziecko bylo male (syn ważyl 4kg i glowka byla nie wstawiona w kanal),jeseli moje skurcze beda efektywne (tamte nie rozwieraly szyjki) ,to moze sprobuje sn. A jak stchorze to nie zawaham sie zaplacic za cc. Na życzenie. Za pierwszym razem wzytarczajaco sie wycierpialam.

Gość gość
Możesz się spodziewać czegoś do czego nie da się poprostu przygotować i nie ma co się okłamywać ćwicz oddechy to ci tylko pomoże w 1% i módl się o szybki poród.

Gość gość
gość 2015.10.28 dlatego ja nie planuje miec dzieci... gdyby nie porod to moze bym juz miala. a jesli bym wpadla to na pewno cesarka... :/ x wychodzę z tego samego założenia :)