Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kara222

dziecko wybrzydza podczas jedzenia obiad

Polecane posty

Jestem mamą 6 letniej dziewczynki. Moja córka nie chce zjadać obiadów, które ugotuje. Każda próba zachęcenia dziecka do jedzenia kończy się krzykiem i płaczem, przez co i ja się zniechęcam. Kiedy zrobię kotlety córka krzyczy, ze chce zupę, kiedy ugotuje zupę ona płacze, że chce kotleta. Zawsze jej ulegam bo boje się o jej zdrowie a jest bardzo chudziutka i drobna. Nie wiem co mam robić w tej sytuacji, czy gotować tylko to co chce moje dziecko czy w ogóle odpuścić i pozwolić dziecku zaglądać do lodówki kiedy chce? dodam, ze nie lubi warzyw. Proszę o pomoc

Gość gość
chuda czy nie ma zaduzo w d***e,a niedaj caly dzien jesc klapsa na d**e powiedz ze to na lepszy apetyt i pomoze:-P

Gość gość
Pokaż jej zdjęcie k***ina i powiedz że jak nie będzie jeść warzyw to będzie tak wyglądać.

Gość gość
Brawo, jak sobie wychowalas tak masz. Nie chce jesc zupy? Niech nie je. I do lodowki tez niech nie zaglada. Bedzie chciala cos zjesc z lodowki? Powiedz, ze byl przeciez obiad, mogla zjesc. ^ lat to juz calkiem rozumny wiek.

Gość gość
Warzyw nie lubi, to co zrobisz nie lubi, chodziutka drobniutka slodziutka, a potem w wieku 16 lat w ciazy i co 'zlego zrobilam w wychownaniu?' i placz.

Gość gość
jacy ludzie są beznadziejnie glupi. male dziecko ma więcej rozumu niż dorosla baba i ustawia ją jak chce. u mojego kuzyna jest to samo. maly terrorysta tresuje rodzicow i skaczą jak im zagra. ten świat musi zginąć.

Gość gość
To nie ulegaj jej wybrzydzaniu tylko jak nie chce to nie. Predzej czy pozniej zgłodnieje, uwierz mi. I oczywiscie jesli nie zje obiadu to zero słodyczy. Jak sama poprosi moze dostac obiad,ktory jej ugotowałas

Gość gość
i dokladnie tak samo jest u kuzyna. dzieciak też "malutki, drobniutki" i mamusia lata za nim z miską "może coś zje". nie ma szans żeby chlopak mogl zwyczajnie zglodnieć i poprosić o jedzenie.

Gość gość
Moja Majka (5 lat) też wybrzydzała, ale mam na to sposób :) Zawsze dodaję jakąś historię do jedzenia, tzn. np. niedawno zaczęłam jej dawać takie smaczne owocowe rollsy ze Stewiarnia.pl, które są robione z samych owoców. Opowiadałam jej historię o egzotycznych krajach, z których te smakołyki pochodzą i teraz, gdy je zjada, zawsze nawiązuje do tamtej opowieści :) Wystarczy fajny sposób, by przekonać dziecko do jedzenia nowych rzeczy!

Częstym problemem z jakim muszą zmierzyć się rodzice małych dzieci jest niechęć spożywania posiłków oraz narzekanie na dania, które zostały dla nich przygotowane. Najważniejszą zasadą o której należy pamiętać jest to, że to rodzice decydują co zjada ich dziecko. Pani córka ma 6 lat, więc powinna zjadać produkty pełnowartościowe bogate w białko, witaminy i żelazo. Jeżeli nie chce zjadać warzyw może Pani pokroić je w ciekawy sposób używając odpowiednich noży, co na pewno zaciekawi i zachęci dziecko. Ważne jest również, aby dziecko jadło regularnie po 5 posiłków dziennie. Nie może Pani zmuszać dziecka do jedzenia, ponieważ będzie miało to odwrotny efekt. Warto zapytać się dziecka jak dużą porcję jest w stanie zjeść, dzięki temu dziecko poczuje, że również może o tym decydować. Jeżeli Pani córka odmawia spożywania obiadu, który Pani ugotowała, proszę odpuścić i nie namawiać jej. Gdy zgłodnieje, przyjdzie do Pani i poprosi o jedzenie. Nie może Pani ulegać dziecku, bo będzie to wykorzystywało, musi być Pani stanowcza. Tak samo nie może pozwolić Pani na to, żeby dziecko samo brało jedzenie z lodówki, ponieważ wtedy nie zapanuje Pani nad córka, a o zjadaniu posiłków, które Pani przygotowuje będzie można zapomnieć. Jeżeli chce Pani poszerzyć swoją wiedzę na ten temat zachęcam do obejrzenia odcinka ,, Co zrobić, kiedy dziecko nie chce jeść” Pani Doroty Zawadzkiej. Bez problemu znajdzie go Pani w internecie.

Gość gość
moim zdaniem warto zmienić sposób gotowania. przykładowo korzystając z próżni http://pakowarki-henkelman.pl/ jesteśmy w stanie znacznie lepiej i szybciej ugotować zdrowe rzeczy.

Gość Olivier z nk

Pasek naD... i nie daj BYDLĘCIU nic ŻREĆ przed miesiac

Gość www

ciakawe ile z jej pi.zdy bakteri juz nalapales 

Gość gość
Dnia 28.10.2015 o 18:51, Gość gość napisał:

chuda czy nie ma zaduzo w d***e,a niedaj caly dzien jesc klapsa na d**e powiedz ze to na lepszy apetyt i pomoze:-P

lata 80 normalnie, klaps na apetyt