Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Spie z 2miesięcznym dzieckiem, czy jest szansa na łóżeczko np po pol roku??

Polecane posty

Gość gość

Z wygody.. Maz w salonie, ja karmie piersią, przy ktorej ślicznie zasypia i nie chce mi sie go odkładać do łóżeczka, zeby usypiać pol czy godzine. Jak to wyglądało z Waszego doświadczenia ??

Gość gość
Ja splalam z malutka do poki nie zaczela siedziec a szybko jej to poszlo ponad 5 miesiecy miala. Spalam.ze wzgledu na to ze ulewala na spiaco I raz nam sie poddusila. Nie mialam problemu z odkladaniem.jej potem do lozeczka bo w dzien tez sie z.nim oswajala podczas drzemek.

Gość gość
Moja od poczatku śpi we własnym łóżku a ja z mężem. Nawet jak karmilam piersią. Usypia często przy karmieniu i klade ja do lozka umie tez zasnąć w łóżku przy muzyce. Poprostu jak wiem ze są rzeczy które zależą tylko ode mnie a z lenistwa mogą utrudniać to staran sie tego nie robic.

Gość H helix
Też mam dziecko w tym wieku i też zasypia mi przy piersi, ale ja go odkładam na śpiąco do łóżeczka. Nie mam problemu, nawet jak się obudzi, bo wystarczy go pobujać pół minuty i już ma oczy zamknięte. Jak obudzi się w nocy na karmienie, to zwykle nie chce mi się go odkładać i też już śpi ze mną do następnej pobudki, po której znów trafia do łóżeczka. Śpi więc trochę sam, a trochę ze mną i na razie obie opcje mu odpowiadają. Mam nadzieję, że to się nie zmieni, ale pewne obawy są.

Gość Jedynaczka4
Od urodzenia moje dziecko śpi w swoim łóżeczku, nawet gdy karmiłam w nocy potem wkładałam do łóżeczka.Dzis córeczma ma 13 miesięcy i gdy obudzi się lubi poleżeć z nami w łóżku.Nadal spi w swoim łóżeczku.

Gość gość
syn od początku spał w swoim łóżeczku, jak miał miesiąc mąż wyjechał, dziecko miało kiedyś gorszą noc i zabrałam go do siebie, z jednej nocy zrobiły się 2 miesiące, bo tyle nie było męża, obawiałam się że będzie histeria przy ponownej przeprowadzce do łóżeczka- nic takiego się nie wydarzyło, dziś ma 5,5 miesiąca i owszem jak ma gorsze noce, to śpi z nami, ale normalnie to w swoim łóżeczku, Tobie radzę "eksmitować" dziecko już teraz, bo potem może być problem

Gość gość
My mamy łóżeczko przy swoim łóżku i raczej staram się, aby córka spała u siebie. W nocy jest różnie, czasem przysnę przy karmieniu i wtedy mała pośpi trochę ze mną, ale raczej staram się odkładać. Nie jest mi wygodnie spać z dzieckiem, a mój mąż w życiu nie dałby się wyrzucić z łóżka ;-) Córka ma teraz 5 miesięcy. Zależy jaki egzemplarz się trafi, ale mojego starszego syna długo nie mogłam oduczyć przychodzenia do naszego lóżka i nie chcę drugi raz tego przerabiać.

Gość gość
spaliśmy w trójkę, córka między nami, gdy była starsza, miała tak z 9 miesięcy, to przestawiła się bez jęknięcia

Gość gość
Synek spal u siebie w lozeczku od poczatki. Lozeczko stalo obok naszego.

Gość gość onimipoklo
Oczywiście zawsze można dziecko przestawić na samodzielne spanie tylko trzeba chęci U mnie dziecko zaczęło z nami spać w wieku 10 mcy i spalo do 3 rz aż mąż się wkurzyl i nauczył konsekwencją spac dziecko samo w swoim łóżku.

Gość gość
czemu wysiedlilas meza do innego pokoju? przeciez tak nie powinno byc-rozumiem ze ciezko ci karmic na siedzaco i wstawac ale miejsce dziecka jest w łozeczku a meza w łozku z toba

Gość zwolenniczka konkubinatu
nasz syn spał w naszym łóżku chyba do 5roku życia :) Zasypial u siebie, a potem przyłaził w nocy. W pewnym momencie po prostu nie przyszedł i tak już zostało :) Tylko mężowi pozwol wrócić- bo to trochę niefajnie jak on sam spi na kanapie a Ty z dzieckiem...

Gość gość
Potem będzie płacz, że mąż znalazł sobie inną, jak go żonka wyeksmitowała na sofę. Chore, ale co tam, pani leniwa, tylko nie obudź się z ręką w nocniku :p