Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiek_77

Dieta Dukana.....

Polecane posty

Witam. Od jutra zaczynam dietę białkową i liczę na Wasze wsparcie. Chciałabym coś zmienić w swoim życiu , ale moja nadwaga mi w tym przeszkadza. Obecnie ważę 103 kg przy wzroście 171 cm. Moja wymarzona waga to 70 kg i wiem , że to będzie bardzo trudne, ale będę z całych sił starać się. Trzymajcie za mnie kciuki P.S. Napiszcie o swoich sukcesach na tej diecie. Będzie to dla mnie dobra motywacja. Kaśka.

Gość gość
Sukcesy;) 20 kg mojego kolegi i oczekiwanie w kolejce na przeszczep nerek. Miał już chore nerki, o czym nie wiedział, białkowa dieta dukana rozwaliła je do końca, teraz ma dializy, co drugi dzień i czeka na dawcę. Wazy kolejne 20 kg mniej, ale nie chciałabyś tak wyglądać!!!! Dziewczyny nie bądźcie głupie, ta dieta naprawdę jest szkodliwa.

Widzisz moja znajoma była 8 miesięcy na tej diecie i schudła 40 kg i bardzo dobrze się miewa. Wydaje mi się ,że jak robisz wszystko według zasad to będzie ok. No ja nie poddam się i od dzisiaj zaczynam działać.

Poprzedni gość ma rację, ta dieta jest szkodliwa dla zdrowia, szkodzi na nerki i wątrobę. Poczytaj trochę, jedzenie takiej ilości białka bardzo szkodzi, a doktor Ducan, zdaje się nie jest już lekarzem. A chudnąć się chudnie, jak się ogranicza kalorie to się chudnie, ale kilogramy wracają. Bo po pierwsze nie będziesz na takiej diecie do końca życia, po drugie jak organizm dostaje za mało składników odżywczych, to zaczyna magazynować każdy zjedzony liść sałaty – to jest wlaśnie jojo. Naprawdę wiedza nie boli, poczytaj najpierw, zanim zrobisz głupotę;) ale wybór należy do ciebie. Ja osobiście nie rozumiem takiego podejścia, po co się męczyć na jakieś dziwnej diecie, jak wystarczy zmienić nawyki żywieniowe, wykluczyć niektóre pokarmy, ruszyć dupsko i tez się chudnie zdrowo i na zawsze.

Gość Asiaoo
Hej , ja schudłam na dukanie 14kg :) od połowy lipca , ale już jestem na 3 fazie :) fajna dieta ,na której schudłam i dobrze się czułam :) pisz śmiało jak masz pytania .

Gość Asiaoo
kasiek_77 nie czytaj tych głupot że dieta jest nie zdrowa , ja robiłam badania i jest OK :) zresztą która dieta jest zdrowa ? każda dieta jest oparta na dużej ilości białka .

Asioo dzięki za wsparcie :-) Oczywiście oczekiwałam takich wpisów że ta dieta jest be. Chcę ją kontynuować a najlepszym przykładem jest moja kumpela, która teraz tryska zdrowiem i energią :-) Asioo jak będę miała pytania od razu zgłaszam się do Ciebie :-)

Gość Asiaoo
byłam 5 dni na fazie 1 i schudłam koło 2.6 kg , a potem to jakoś 1 kg tygodniowo i nawet czasami zdarzyło się więcej.. a i teraz mam 3 fazę tak do końca lutego. i jechałam na 2 fazie systemem 1/1 czyli raz proteiny i raz proteiny plus warzywa ... :)

Gość Asiaoo
powiem Tobie że już stosowałam kilka diet i zawszę się kończyły po 2 tygodniach a dieta dukana mnie motywowała i dalej motywuję bo ładnie schudłam i świetnie się czuję .

Gość dukanowska33
Hejjj! ja też kiedyś schudłam na dukanie 20 kg :) i już od 2 lat trzymam dietę :) nie wierz te głupoty co ludzie wypisują itd.... komuś nie wyszło w chudnięciu i klepie głupoty

Gość gość
pochwalcie się efektami za rok, albo dwa, zobaczymy jaką będziecie miały nadwagę;) Każdy ma swój rozum, albo go nie ma;)

Gość dukanowska33
przecież piszę ze już 2 lata wagę trzymam...

Witam :-) Pierwszy dzionek zaliczony. Asioo też próbowałam kilka diet , ale szybko się kończyły . Do tej namówiła mnie kumpela. Zobaczymy :-) Na pewno będę tu pisała jak mi idzie. Jak możecie to napiszcie mi co jedliście na 1 fazie?? Jak myślicie ważyć się codziennie czy może co tydzień??? Pozdrowionka :-)

Gość gość
lepiej jej nie zaczynaj bo skończysz na oddziale nefrologicznym z rozwalonymi nerkami i wątrobą. przecież dukanowi odebrano za to prawo wykonywania zawodu! jak chcesz się zdrowo i trwaje odchudzić to polecam ci konsultacje u dobrego dietetyka http://hh-life.pl/promocja-cenowa-na-diety-online/

Oki tylko czemu innym się udało i nic im nie jest?? A wręcz przeciwnie tryskają zdrowiem i energią??? Jak to jest??? Przypadki???

Myślę, że efekty diety dukana są zależne od organizmu. Dla jednych będzie skuteczna i nie zaszkodzi zdrowiu, a inni mogą nabawić się poważnych problemów, o których mowa wyżej. Przy swoim odżywianiu czasami wykorzystuje przepisy diety dukana ze strony http://dietmap.pl/pl/diety/dieta-bialkowa-w-dietmap , bo są na prawdę proste w przygotowaniu a ja nie mam za bardzo czasu na gotowanie :(

Gość gość
dajcie spokój, przecież ona wie lepiej; żarła do tej pory jak świnia, ale teraz wytrzyma na gotowanej piersi z kurczaka i napojach ze słodzikiem (szkodliwym);) I BEDZIE ZDROWA I SZCZUPŁA. nie ma co podkręcać wątku, zaraz sam zniknie, jak większość tych o głupich, głodowych dietach.

Sorki ale na mnie nie działają takie wpisy. Jestem trzeci dzień na diecie i czuję się bardzo dobrze. Zastanawiam się czy można pić zielone herbaty(posypane z owocami) ?? Itomka7 dzięki za link.

Hejka :-) Mija 5 dzień Dukana. Jest dobrze. Czuję się rewelacyjnie :-) I nie mam zamiaru zaprzestać :-) Pozdrawiam ciepło :-)