Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urlop wychowawczy,powrót do pracy itp.

Polecane posty

Gość gość

Kobitki,może się któraś orientuje...Jestem na urlopu wychowawczym do końca roku.Będę jeszcze składać wniosek o urlop na przyszły rok,chcę złożyć na cały rok,w razie czego,wiem,że zawsze można zrezygnować.Dziecko od września chciałabym dać do przedszkola a sama wrócić do pracy,jednak nie do tej gdzie jestem zatrudniona tylko szukać nowej.Teraz pytanie,czy mam szukać na wychowawczym,mówić ew.pracodawcy,że jestem na urlopie,ale mogę w każdej chwili zrezygnować i wtedy dać wypowiedzenie w pracy i wniosek o przerwanie urlopu?A jak z zapisaniem dziecka do przedszkola,pójdzie do niepublicznego,wiem,ze jedne z pierwszych dzieci które się dostają,to takie których rodzice pracują,a ja jak będę składać dokumenty w przedszkolu będę na wychowawczym.Czy poprostu nie pisac,że jestem na wychowawczym,oni to sprawdzają?I jeszcze jedno pytanko,czy jak sama się zwolnię,to dostane ekwiwalent za urlop?Dziekuje za ewentualne odp.

Gość gość
jak jesteś na wychowawczym to jesteś zatrudniona i w przedszkolu mówisz że pracujesz i przynosisz z pracy normalne zaświadczenie.

Gość gość
A co myślicie o szukaniu pracy na urlopie?Mówić,że jestem na urlopie czy nie?

Gość gość
musisz mówić o urlopie? Ja szukałam na macierzynskim i nikomu się nie spowiadałam że jestem na urlopie. Powiedziałam, ze do poprzedniej roboty na państwowym nie wrócę, bo skisnę tam i nie wróciłam. Jak syn miał 5 miesięcy złożyłam wypowiedzenie za porozumieniem stron w poprzedniej firmie, poszłam na zaległy wypoczynkowy i zaczęłam pracę u obecnego pracodawcy.

Gość gość
No właśnie o to mi chodzi,czyli nie muszę nic mówić?No to dobrze.A jeszcze mam pytanko,jak będę chciała dać wypowiedzenie,to należy mi się ekwiwalent za zalegly urlop wypoczynkowy?

Gość gość
Nie wiem czy nie jest tak, ze musisz wrócić z wychowawczego i dopiero złożyć wypowiedzenie. A jeżeli tak będzie, to pewnie sama będziesz chciała wykorzystać wypoczynkowy. Ps. Zdajesz sobie sprawę, że za wychowawczy nie masz urlopu?

Gość gość
Chyba nie jest tak,bo wychowawczy mozna przerwac kiedy sie chce.Mysle,ze wyslalabym do pracodawcy wypowiedzenie,okres wypowiedzenia to 2 tyg,w tym samym czasie wysylam wniosek o zalegly urlop na okres wypowiedzenia i rozwiazanie urlopu wychowawczego.Dobrze mysle?

Gość gość
Wychowawczy możesz przerwać kiedy chcesz. Jesteś pewna, że masz 2 tygodniowy okres wypowiedzenia? Ile masz tego zaległego urlopu?

Gość gość
Tak,jestem pewna a urlop zalegly mam za 2014 i bede miala za 2016.A juz doczytalam,ze na wychowawczym moge zlozyc wypowiedzenie i mam wychowawczy do rozwiazania umowy.

Gość gość
Za 2016 to chyba nie, skoro jesteś na wychowawczym.

Gość gość
Ale jak wrócę do pracy we wrześniu,może nawę wczesniej to będzie mi przyslugiwal urlop.

Gość gość
za 2016 rok będziesz miała prawo tylko do tej części urlopu po powrocie do pracy.