Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dadzą to 500zl na dziecko od drugiego

Polecane posty

Gość gość

To niby maja zniesc ulge na dziecko podatkowa. Czyli jak mam jedno dziecko to nie bede miec nic. Moga juz w przyszlym roku zabrac te ulge jak to jest rozliczenie za 2014r. ???

Gość gość
Na jedno dziecko też się dostanie jak dochód nie przekroczy ci na osobę 800 zl

Gość gość
Nie dostane na pierwsze bo przekraczam 800, jesli dwoje pracuje i ma jedno dziecko to nie ma szans zeby nie przekroczyc, pewnie dlatego jest prog 800 a nie 1000. Ale nie jestesmy az tacy bogaci zeby podarowac ulge niecale 1200 na rok jak,nie dostaniemy tych 500zl

Gość gość
Debilki Dadza wam ,ale po ryju :D kto w to wierzy masakra podatki beda jeszcze wieksze ,beda ciecia a nie dadza

Gość gość
Te 500 zł to brutto czy netto?

Gość gość
dostaniesz i ulge i 500 zł PIS ci wszystko da.

Gość gość
Chcecie dostać świadczenie to miejcie więcej dzieci... właśnie o to w tym chodzi. Będą się teraz odzywały osoby z jedynakami i będą marudzić, że się nie należy :/ Tak właśnie ma być!

Gość gość
a ja mam czworo i moge dac sobie spokuj z szukaniem pracy :D

Gość gość
podejrzewam, ze to bedzie zamiennie z zasiłkiem rodzinnym, pewnie tez 500 brutto, czyli na serio np. 380, i mozliwe , a nawet raczej pewne , ze ogranicza to do jakiejs max kwoty na rodzine, tak jak jest to w przypadku jak sie dostaje dodatek do samotnego wychowywania

Gość gość
Znasz podstawy angielskiego? potrzebujesz dodatkowych pieniazkow? http://csl.ink/1auM chcecie dorobic klikajac na reklamy ? polecam ta stronke ja sobie dorabiam klikajac na reklamy i wypelniajac ankiety, zawsze jakis dodatkowy grosz na babskie potrzeby :)

Gość gość
Ja i tak ulgi na dziecko nie mam i zyje

Gość gość
nigdy tak jeszcze nie bylo ...........zeby politycy spoleczenstwo zadowolili:=)

Gość gość
I wlasnie dlatego PiS wygrał, ale kazdy kij ma dwa końce. Zabrać tym co sobie radzą i potrafią w życiu do czegos dojść a dać nieudacznikom (w zdecydowanej większości)... Przestane płacić podatki w Polsce zarejestruje działalność np w niemczech, moze mnie to bedzie troszke wiecej kosztowalo, ale ulgi bede mial takie jak wszyscy, czyli sprawiedliwie. I mysle ze wiele osob tak zrobi, wtedy źródełko dla PiS-u zacznie wysychać... :p

Gość gość
nikt ulgi nie zlikwiduje:O po prostu nie dostaniecie 500zł. wielkie mi rzeczy

Gość gość
Ale naiwniacy hahaha

Gość gość
I wlasnie dlatego PiS wygrał, ale kazdy kij ma dwa końce. Zabrać tym co sobie radzą i potrafią w życiu do czegos dojść a dać nieudacznikom (w zdecydowanej większości)... Przestane płacić podatki w Polsce zarejestruje działalność np w niemczech, moze mnie to bedzie troszke wiecej kosztowalo, ale ulgi bede mial takie jak wszyscy, czyli sprawiedliwie. I mysle ze wiele osob tak zrobi, wtedy źródełko dla PiS-u zacznie wysychać... jezyk.gif x Od razu zaznaczę, że nie jestem, nie byłam i nie będe wyborcą pisu. Mylisz się, jeżeli myślisz, ze pis wygrał wybory z powodu obietnic jakich pieniędzy. Ludzie po prostu głosowali przeciwko po, a pis miał szanse z nimi wygrać. Tyle jeżeli chodzi o wybory. Natomiast nie pisz, ze to oni chcą wspierać nieudacznictwo, bo przez 8 lat to właśnie po wspierała nieudolność. Nie wierzysz? -Zabranie becikowego dla wszystkich i podarowanie tym którym dochód nie przekracza iluś tam pln, -Zabranie ulgi na dziecko wszystkim a zostawienie tym którzy nie przekraczają pewnego progu, -Podarowanie zwortu podatku tym, którzy nawet nie zapłacili fiskusowi odpowiedniej kwoty, -mdm tylko dla tych którzy nie mają i nie mieli mieszkania/domu. Jak ktoś miał łeb na karku i przed 2006 r. kupił choćby kawalerkę -guzik z programu dostanie. A kto to wszystko finansował? Ja. Ta której wszystkie ww przywileje zostały zabrane. I co? To nie było wspieranie nieudacznictwa?

Gość gość z 7 44
Dodałabym jeszcze parę innych smaczków dotyczących rządów poprzedniej ekipy nie związanych ze sprawami społecznymi a dotyczącymi mnie bezpośrednio zawodowo, ale to nie ten dział. Przez ostatnie lata absurd gonił absurd. Nie twierdzę, ze teraz będzie lepiej. Absolutnie. Ale dobrze, że coś się w końcu zmieniło. I pisze to jako wyborca, który przez ostatnie lata głosował na PO. To byly pierwsze wybory od 10 lat gdzie PO nie dostało ode mnie głosu. ps. pis też go nie dostał.

Gość gość z 7 44
A do tych smaczków związanych z działem dodam jeszcze macierzyński w wysokości 1000 pln da wszystkich bezrobotnych, studentek itd. Ot takie wsparcie i bonus dla zaradnych.

Gość gość
Zgadzam się z Wami, chodzi mi tylko o to, że nie można kogoś pomijać, tylko dlatego że ma jedno dziecko i wyższe dochody. Przecież jak i żona płacimy podatki, uczciwie. Jeżdżę autem i z komunikacji miejskiej nie korzystam, ale podatki wszystkich na to idą, ok przecież tak jest w normalnym społeczeństwie. Papierosów nie palę, ale chorych na raka w wyniku palenia też leczy się z moich pieniędzy. Więc dlaczego ze wspólnych podatków moje dziecko ma być pominięte?

Gość gość
To wcale nie będzie wspieranie nieudacznictwa, bo przecież przy 2 dzieci dostana wszyscy, nawet ci, którzy zarabiają 20 tysięcy. natomiast osoby zarabiające niewiele, ale przekraczające dochód 800 zł na osobę, które często nie maja drugiego dziecka właśnie z powodów finansowych, nie dostaną nic. Moim zdaniem powinien być próg dochodowy bez względu na to czy ma się jedno dziecko czy dziesięć.

Gość gość
To niby maja zniesc ulge na dziecko podatkowa. Czyli jak mam jedno dziecko to nie bede miec nic. Moga juz w przyszlym roku zabrac te ulge jak to jest rozliczenie za 2014r. ??? xxx To będzie rozliczenie za 2015 rok. Wszystkie przepisy dotyczące podatku dochodowego muszą zostać ustalone wcześniej niż 3 miesiące przed rozpoczęciem roku podatkowego, od którego mają obowiązywać.

A właśnie a co z tym tysiącem od 2016r,?za urodzenie dziecka do 52tyg,życia dziecka maja niby byc wypłacane?tez ściema?

Gość gość z 7 44
Zgadzam się z Wami, chodzi mi tylko o to, że nie można kogoś pomijać, tylko dlatego że ma jedno dziecko i wyższe dochody. Przecież jak i żona płacimy podatki, uczciwie. Jeżdżę autem i z komunikacji miejskiej nie korzystam, ale podatki wszystkich na to idą, ok przecież tak jest w normalnym społeczeństwie. Papierosów nie palę, ale chorych na raka w wyniku palenia też leczy się z moich pieniędzy. Więc dlaczego ze wspólnych podatków moje dziecko ma być pominięte? x Poważnie? Popatrz a ja zostałam pominięta np. w uldze podatkowej na dziecko i żyję. Pomimo tego, że i ja finansuje te fanaberie. Zadam ci to samo pytanie. Czy moje dziecko jest inne, gorsze, że nie dostawałam zwrotu podatku przez ostatnie lata?

Gość gość
Ja mam jedno dziecko,sama wychowuje.Na osobe mam 303 zł i nie mam ani ulgi,ani pracy,ani zasiłku.Nic. Super że te 500 dadzą tylko dzieciorobom.Ulgi dla wielodzietnych.A samotne matki z jednym dzieckiem mają w d***e.Nie zamierzam robić sobie więcej dzieci bo mnie na nie nie stać. Niech se w d**e wsadzą te 500.Jakoś to przeżyje

Gość gość
Ja mam jedno dziecko,sama wychowuje.Na osobe mam 303 zł i nie mam ani ulgi,ani pracy,ani zasiłku.Nic. Super że te 500 dadzą tylko dzieciorobom. xxx Ma być ulga przy jednym dziecku, jeżeli dochód nie przekracza 800 zł na osobę, więc powinnaś się załapać.

Gość gość
A jaka ulga skoro nie pracuje??

Gość gość
Qrwa przeciez nie podatkowa ciemnogrodzie. Nie masz netu zeby poczytac o projekcie ustawy? Czy tylko strone www.kafeteria.pl znasz? Poza tym walisz scieme z 303 plnna osobe. Z takimi dochodami to nalezy ci sie kazdy mozliwy zasilek.

Gość gość
Zasiłku z urzędu pracy nigdy żadnego nie dostałam ani macierzyńskiego ani nic. Jedynie pomoc z mopsu czasem dostaje w postaci obiadów dla dziecka w szkole