Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak dadzą to 500zl na dziecko od drugiego

Polecane posty

Gość gość
No właśnie dlaczego nie dostajesz żadnego zasilku?Dla mnie to tez jakas ściema.

Gość gość
8:04 To trzeba podatki płacić i sie wziąć do roboty, proste. Wszystkie ulgi i dodatki powinny być tylko i wyłącznie dla osób pracujących, ktore cos wnoszą do budżetu. A nie, uczyć sie nie chce, pracowac tez, tylko dzieci robic.

Gość gość
przecież mówie że z mopsu mam.Miesięcznie wychodzi 606 zł.Ale z urzędu pracy przecież nic nie mam bo nie pracuje.

Gość gość
yyyy a z jakiej paki masz otrzymać coś z urzędu pracy? Pytanie dlaczego nie pracujesz? Naet głupi staż coś by dał w twojej sytuacji.

Gość gość
Niedawno skończyłam odpracowywać zadłuzenie za mieszkanie.Przez ten czas co odpracowywałam mops nic nie dawał bo brali to za mój dochód i wychodziło że jestem bogata. Jak jest praca to przeważnie na umowe zlecenie,wtedy komornik zabierze mi 100% zarobku.Wiem bo już mi raz tak zrobił.Nikt nie chce mnie zatrudnić,bo po co komu zatrudniać samotną matke w dodatku bez doświadczenia na papierze.Wszędzie mi mówią że oddzwonią.

Gość gość
Wspomniałam o zasiłku z urzędu pracy czy czymkolwiek bo ktoś wspominał o jakiejś uldze. Myślałam że to podatkowa czy coś.

Gość gość
Pracować trzeba, nic nie jest za darmo, rozdawanie pieniędzy lekką ręką zawsze rodzi patologie, które będą chciały to wykorzystać. Każda praca powinna być szanowana i jeśli ktoś coś wkłada do budżetu powinien z tego coś mieć. A nie tylko dać i dać, frankowiczom dać, bo kredyt, ciekawe czy by tak piali jakby frank było po 1 zł, czy by się zyskami z kimś podzielili. Każdy łapę po kasę to chętnie wyciągnie, ale aby coś od siebie dać to już dwie lewe rączki. Ot taki kraj by się chciało, kapitalistyczny ale z przywilejów rodem z komuny i marksizmu.

Gość gość
Jak jest praca to przeważnie na umowe zlecenie,wtedy komornik zabierze mi 100% zarobku. xxx Jeżeli złożysz oświadczenie, że to twój jedyny dochód, to zostaje kwota wolna od zajęcia.

Gość gość
Wyjeżdżam z tego zcebulałego kraju. Świetnie, że mi zabiorą ulgę podatkową, żeby dać jakimś nieudacznikom życiowym i tym, którzy mają więcej niż jedno dziecko. Studiuję dziennie, a do tego zaczęłam drugi kierunek niestacjonarnie. Mój mąż zarabia niewiele (2 tysiące złotych), ale ponieważ bierze 13-stkę nic się nam nie będzie należało. A jak czytam te wasze wypociny to nie dziwię się, że PiSiory wybory wygrały. Miernota intelektualna nie wie, że za te 500 zł zapłaci 700 albo i więcej.

Gość gość
A ja wychodzę z założenia że co mnie to obchodzi. Co kto dostanie ile i dlaczego.Ja mam dwójkę dzieci zarabiam na umowie 900 ale mam dwa razy tyle.maz raz ma pracę a raz nie ale na czarno. Te 500 zł to zastrzyk gotówkowy i jeżeli to prawda to ja się cieszę. Zawsze to coś.

Gość gość z 7 44
Wyjeżdżam z tego zcebulałego kraju. Świetnie, że mi zabiorą ulgę podatkową, żeby dać jakimś nieudacznikom życiowym i tym, którzy mają więcej niż jedno dziecko. Studiuję dziennie, a do tego zaczęłam drugi kierunek niestacjonarnie. Mój mąż zarabia niewiele (2 tysiące złotych), ale ponieważ bierze 13-stkę nic się nam nie będzie należało. A jak czytam te wasze wypociny to nie dziwię się, że PiSiory wybory wygrały. Miernota intelektualna nie wie, że za te 500 zł zapłaci 700 albo i więcej. x Patrz a mi zabrali ulgę 2 lata temu, zeby dać komuś innemu i nie umarłam z tego powodu ani mi w tyłku nic nie pękło z żalu. Studentko a dlaczego nie wyjechałaś jak -zabierali becikowe tym, którzy najwięcej do tego wora wkładają, -zabierali ulgę podatkową na dzieci tym, którzy najwięcej do tego wora wkładają, -jak przegłosowana została ustawa dająca macierzyński w wysokości 1000 pln tym, którzy wcale do tego wora nie wkładają. Wyjedź - i tak do tego wora póki co nie wkładasz, a na zachodzi może zaczniesz to robić.

Gość gość
Może dlatego, że wtedy jeszcze dziecka nie miałam hmmm???

Gość gość z 7 44
Przepraszam 3 miesiące temu dziecka nie miałaś? Piszę o nowym macierzyńskim dla wszystkich.

Gość gość
A ja mam takie pytanie teoretyczne. Mnie niestety lub stety nie przysługuje te 500 zł bo mamy wiecej niż 800 zł na osobę. Czy jeśli ma się dziecko studiujace i drugie jeszcze nieletnie czy to 500 nzł przysługuje ?

Gość gość
Myślę, że takich szczegółów nikt ci nie wyjaśni, bo ustawy jeszcze nie ma.

Gość gość
Jestem samotna matka pracuje za najnizsza krajowa mam alimenty czy tez zalapie sie na500 zl