Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge podac 8miesiecznemu dziecku?

Polecane posty

Gość gość

Cos wiecej niz kaszka/zupka i owoce?co wy dawalyscie?

Gość gość
Daje jajko, chleb razowy, bulki, wafle rozowe, chrupki kukurydziane, ryz preparowany

Gość gość
Moja ma 8.5 i jest ciezko z jedzeniem. Tylko mleko pije kaszki lubi zupke ze sloiczka jak ugotuje to nie zje. Odtatnio szynke zjadla. Kumpela ma syna to ten w wieku 9 mies jadl juz wszystko golabki pyry z rosem ryz z miechem piers smazona. Teraz ma 10 i daje mu wszystko poza slodyczami

Gość gość
Mi pediatra powiedzial ze smarzone odpadaja...dziecko nie ma takiego zoladka jak dorosly, na wedline tez powiedzial by poczekac bo to za duzo soli podobno, a moj syn ciagle chce jesc i nie wiem co moge jeszcze dac:/

Gość gość
A moj syn tez 8,5 miesiaca je chetnie platki ryzowe/zupy/owoce i to mu starcza.Mysle o tych waflach ryzowych lub chrupkach.

Gość gość
Oczywiście.. pieczywo nabiał (jogurty, kefiry, twaróg) jajka (mój nie ma jeszcze pół roku, jajko -białko i żółtko- dodaję do obiadku chrupki kukurydziane bez soli (tygryski) lub chrupki jaglane wafle ryżowe gotowane warzywa w kawałkach surowe warzywa możesz próbować dawać (pomidor, tarta marchewka) trochę dobrej wędliny też nie zaszkodzi

Gość gość
Moja mając 8 miesięcy odrzuciła pierś i przeszła na ksszki bobovita. Do tego jadła prawie wszystkie owoce, obiady razem z nami czyli zupy ziemniaki troszkę mieska itp. Gołąbki dla niej to był rarytas. Mając 20 miesięcy i posiadając 4 zeby jadła już kotlety. Od kiedy pamiętam nie lubiła zupek typu papka. Nawet kaszke musiałam robić z grudkami aby jadła.

Gość gość
Warzywa gotowane, pomidor w całości (mały gryzie jak jabłko), jaja w każdej postaci (oprócz surowej :D ), maleńkie kawałeczki ziemniaków, makaron (bierze w rączkę i je), wafle zbożowe, chrupki kukurydziane,