Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

te 500 na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Czy to na dzieci ktore juz sa urodzone czy te co sie dopiero urodza?

Gość gość
Nikt nie dostanie żadnych 500. Daj spokój

Gość gość
matko znowu to samo, jeszcze nic nie ma a ludzie już planują co z pieniędzmi zrobią. Ciekawa jestem ile rodzin specjalnie typnie sobie kolejne dziecko...

Gość gość
Tak, to ma być także na te które się już urodziły. z tym, że: - małżeństwo dostanie tylko na drugie i kolejne dziecko - konkubent/konkubina nie musi udawać samotnego rodzica i dostanie nawet jak ma jedno dziecko, - osoba samotnie wychowująca dostanie też na jedno dziecko - jeżeli zaś rozwodnicy mają równe prawa do opieki dostaje ten kto pierwszy złoży wniosek i także jak mają tylko jedno dziecko. Czyli ukarane zostają zgodne, kochające się małżeństwa :) konkubinaty górą :o

Gość gość
ukarani zostaną NORMALNI ludzie, zwłaszcza jak zlikwidują in vitro, bezplodni nie dosc ze nie beda mogli miec dziecka to jeszcze beda musieli pracowac na patologie ktora domaga sie 500 zl mam nadzieje, ze te pisiory załamia polską gospodarke a ludzie pogonią ich widłami, na taczkach do węgier wywiozą :O

Gość gość
A ja sie ciesze.Może w końcu odbije sie od dna i będzie mnie stać żeby kupić dziecku buty czy kurtke a nie żebrać ciągle darmowe używane na olx

Gość gość
Przecież dostaną ci co mają mają 500 cos na osobą ,a ci mają zero to i tak nie dostaną .

Gość gość
gość dziś ty hamuj!!!! ja tam nie chce żeby załamali naszą gospodarke do reszty :o i tak już przez PO leżymy i kwiczymy. Pogońmy pisiorów ale może bez załamywania gospodarki

Gość gość
Dla mnie to niesprawiedliwe, że osoby wychowujące samotnie dziecko dostaną 500 zł bez względu na dochody. Jakie jest tego społeczne uzasadnienie? I piszę to jako samotna matka.

Gość gość
Do gościa 10:15 - no i efekt zostanie osiągnięty, dzietność wzrośnie, a to przecież o to chodzi ;-) Swoją drogą wszyscy się nabijają i nikt się nie przyznaje ze głosował na pisiorów, to gdzie jest te prawie 40% ? Jeszcze będziecie płakać....

Gość gość
Nie głosowałam na tych debili, ale w moim otoczeniu niestety głosowało na nich bardzo wiele osób i to właśnie dlatego , bo "dadzą 500 zł na dziecko ".

Gość gość
czyli jak my mamy jedne diecko i dochody 1200??to juz nie dostaniemy?? 500?

Gość gość
Dostaniecie, bo dochody na osobę nie przekraczają 800 zł

Gość gość
Ja glosowalam na pisiorow i nie z powodu tych 500 zl, bo i tak ich nie dostane. Glosowalam na nich bo mieli najwieksze.sznse wygrac z pelowcami ktorzy przez 8 latgowno zobili zeby zylo mi sie lepiej.

Gość gość
wszyscy Ci co sądzą, że "odbiją się od dna" są w błędzie. Biedni narobią dzieci aby dostać kasę, koszty takich programów będą gigantyczne co odbije się na portfelach wszystkich. Koniec końców: koszty życia wzrosną, a społeczeństwo i tak zubożeje

Gość gość
gość dziś Przez takich bezmyślnych debili jak Ty, którzy zamiast mózgu mają TV u władzy są PiSiory. "Zagłosuję przeciw PO" no tak po co czytać programy innych partii, sondaże są takie to zagłosuję na tych, co mają "szanse" by "wygrac" z PO

Gość gość
11:26 co ty dziadek p********z?

Gość gość
Przez takich bezmyślnych debili jak Ty, którzy zamiast mózgu mają TV u władzy są PiSiory. "Zagłosuję przeciw PO" no tak po co czytać programy innych partii, sondaże są takie to zagłosuję na tych, co mają "szanse" by "wygrac" z PO x ekhm a która partia konkretnie miała ten dobry program wybroczy. kukuiz czy razem - których nikt nie promował, nowoczesna z programem platfusów z 2005 roku czy spleśniała lewica z uszatkiem na czele? Każda partia miała gówniany program. Sory, ale ja ciebie od debili nie wyzywam, tylko z tego powodu, że masz inne poglady polityczne niz ja. A pis nie jest w niczym gorszy od platfusów - w moim mniemaniu. Lepszy też nie jest ale i nie gorszy. ps. tv nie posiadam.

Gość gość
Czy jak starsE skonczy 18 lat to na mlodsze dostane czy nie? Samotna matka.

Gość gość
duzo w tym jest niescisłosci, ale to pewnie jest 500 brutto, czyli bedzie z 380??

Gość gość
U mnie w rodzinie juz wyliczaj aile dostana.

Gość gość
A zapomnieliscie jeszcze 1000 zl kto urodzi lub urodzil w 2015 dziecko

Gość gość
Jak faktycznie dadza ta kase to my z mezem od razu robimy trzecie ( mamy już 2 corki) a potem czwarte. Zawsze chciałam mieć duza rodzine i to marzenie mi się spelni. :)

Gość gość
Jak faktycznie dadza ta kase to my z mezem od razu robimy trzecie ( mamy już 2 corki) a potem czwarte. Zawsze chciałam mieć duza rodzine i to marzenie mi się spelni. x x masakra, czy wy mózgu nie macie?? A co jak sie beda z tego musieli wycofac albo ograniczyc te wypłaty? zreszta zawsze jest mowa o drugim itrzecim dziecku, nie pisza o czwartym , piatym i dziesiatym

Gość gość
Czy progi dochodowe są ustalone na stałe? Nie. Po upływie dwóch lat od wejścia w życie ustawy rząd dokona przeglądu działania systemu. I wtedy podejmie decyzję, czy zmienić kryteria dochodowe. Będzie do tego jednak potrzebna nowelizacja ustawy. Czytaj więcej na http://biznes.interia.pl/finanse-osobiste/news/jak-dostac-500-zl-na-dziecko-od-2016-roku-krok-po-kroku,2189859,4141?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=other

Gość gość
Ale bedzie czad, jak ludzie sie rozmnoza na potege w Polsce zeby czerpac ten zasiłek, a po dwoch latach dadza go wyłacznie od niskich kryteriów dochodowych , albo w ogóle zniosa bo panstwa nie bedzie stac... lol potem te rodziny z 10 dzieci... w ciekawych czasach zyjemy pamietajcie tylko ze zasiłki sie licza do tego dochodu, który jest potrzebny w przypadku pierwszego dziecka, wiec tym samym- wiekszosc pobierajac to 500 juz rodzinnego nie dostanie, moze i jeszcze inncyh