Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile miodu moge podawac codzinnie dziecku od 13 mca zycia?

Polecane posty

Gość gość

Pol lyzeczki codziennie to chyba nie za duzo?

Gość gość
Czytałam że są przypadki zarażenia się botulizmem u dziecko nawet po 15 miesiącu życia więc miód surowy najlepiej podać po 20 miesięcu kiedy organizm będzie potrafił sobie poradzić z bakteriami a póki co możesz podawać miód zagotowany i co Prawda wartości mieć nie będzie, raczej spełni rolę słodzika do kaszki czy deseru. Myślę że tak łyżeczka dziennie wystarczy.

Gość gość
Dawałam przed rokiem dziecku co prawda nie codziennie, po roku ok. pół łyżeczki ale było karmione piersią a ja wcześniej też jadłam miód, również w ciąży.

Gość gość
Czytalam o tej chorobie, ale pisali, ze do 12 msca zycia. Poza tym, ze od wielu lat nie odnotowano takiego przypadku w Polsce. Wierz3 w dobroczynne dzialanie miodu i dlatego chce go podawac. Nie chodzi mi o smak. Myslalam, ze po roku juz bede mogla podawac. No trodno, to poczekam jeszcze

Gość gość
Ja tez wierze ze miod to samo zdrowie :) pod warunkiem ze bedzie to ten PRAWDZIWY miod, a nie popluczki z supermarketu :P Ja kupuje miod z mleczkiem pszczelim i propolisem (prawie 20 zl za sloiczek 250g) Corka je miod codziennie odkad skonczyla 18 miesiecy, na grzankach na sniadanie. Ma 6,5 roku, do 3 raku zycia do przedszkola chodzila i antybiotyku jeszcze na oczy nie widziala :)

Gość gość
ja myślę, ze powinnas jeszcze chwile poczekać.

Gość gość
Ocaywiscie, ze prawdziwy. Kupuje miod wrzosowy, 30zl za litr. Jest super w dzialaniu, a smak boski po prostu. Poczekam jeszcze