Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

irygacja

Polecane posty

Gość gość

Jak się robi irygacje pochwy, mam tantum rosa i nie do końca to wszystko rozumiem

Gość gość
Nasadzić na hydrant i odkręcić wodę

Gość gabrych_a
musisz spokojnie poczytac instrukcje, ja osobiscie nigdy nie robilam irygacji, lekarz odradzal, mowil ze takie rzeczy wyplukuja tez te dobre bakterie z pochwy, ktore maja za zadanie ochrone przed nawrotami infekcji, z tego co wiem, jesli juz ktos robi jednak irygacje, to koniecznie musi pozniej uzupelnic te straty dobrych bakterii, najlepiej dopochwowymi globulkami z zywymi szczepami takich bakterii, Lactovaginal jest skuteczny, sama stosuje go profilaktycznie i sprawdza sie w zupelnosci

Gość gość
faktycznie irygacje wyjaławiają środowisko pochwy i należy to pełnić , a także dobrze jest stosować na co dzień preparat do higieny zapewniający odpowiednie nawilżenie i utrzymujący prawidłową mikroflorę okolic intymnych- ja mam wypróbowaną emulsję provag , a w dodatku jest niedroga i wydajna .

Gość gość
z irygacjami to należy być ostrożnym- ja nie polecam , no chyba że zaleci to lekarz - wypłukują wszystkie bakterie te złe , ale też i te dobre . Osobiście wolę zastosować probiotyk bo to nie zaszkodzi ,a na co dzień emulsję provag , natomiast jak problem nie przechodzi ,to już tylko wizyta u lekarza .

Gość Migea
Mnie też lekarz zawsze odradzał irygacje bo wypłukujesz wszystko i robisz miejsce tym bakteriom, które szybciej sie mnożą, a sa to niestety patogeny. Dlatego albo sie tylko podmywaj tym tantum rosa albo jesli juz robisz irygacje zakładaj probiotyk dopochwowy Lactovaginal, szybko kolonizuje pochwe bakteriami Lactobacillus czyli tymi pożądanymi.

Gość gość
Często stosuje tantum rosa ale do podmywania się, a nie do irygacji. Saszetkę rozpuść w przegotowanej chłodnej wodzie i takim roztworem umyj się. Następnie załóż invag, kapsułka wspomaga leczenie infekcji, zakwasza pochwę, zmniejsza upławy oraz świąd.