Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anneczkaka

Tabletki anty a masa i libido

Polecane posty

Gość anneczkaka

Hej wszystkim! Od roku czasu biorę tabletki antykoncepcyjne głównie pod kątem trądziku, z którym mam problem odkąd pamiętam. Pół roku brałam Diane35, cera bez rewelacji ale znacznie przytyłam a libido spadło poniżej 0. Obecnie mam czwarte opak. Bonadea. Próbuje schudnąć pare kilo ale nie widzę efektów, po za tym mam niepohamowany apetyt. Pomóżcie mi podjąć decyzję czy odstawić tabletki (jestem w klasie maturalnej, boję się wpadki przy samych 'gumkach' po za tym wróci mi okropny trądzik) czy brać dalej (myślałam żeby do skończenia szkoły brać, ale przeszkadza mi niskie libido i otyłość). Błagam! Podpowiedzcie co zrobić. Pozdrawiam Ania

Gość gość
Od zawsze miałam sylwetkę zaokrągloną. A od paru lat przyjmuję pigułki Yasmin i ani kg nie przybralam. Nawet schudlam, ale rzecz jasna, nie z powodu pigułek, lecz własnego samozaparcia. Po Yasmin nie czuję żadnych skutków ubocznych. Jedyny minus to ich cena. Ok.40 zl za opakowanie (w zależności od apteki). Może zmien ginekologa? Bo to on powinien dobrać najlepsze dla Ciebie leki.

Gość gość
Może spróbuj zmienić jeszcze tabletki? Sa osoby, którym one wybitnie nie slużą, ja do takich należę niestety. Tabletki brałam bo niestety mam mega bolesne miesiączki, takie że 2 pierwsze dni mnie po prostu nie ma. Jak brałam tabletki to i ból okresowy zmalał prawie do zera, ale niestety bardzo bolała mnie noga, miałam straszne migreny, przytyłam w ciągu 2 miesięcy 13 kg :o libido spadło poniżej zera, a i ciągle infekcje intymne mi dokuczały, więc i seksu prawie nie było ;/ lekarz zdecydował nawet o tym żeby dać mi tabletki z najmniejszą ilością hormonów, ale to i tak nic nie dało. Ja tabletki odstawiłam. Do poprzedniej wagi nie wróciłam niestety juz nigdy, a nigdy nie zmieniłam nawyków żywieniowych. Tobie może jednak pomoże zmiana tabletek? Albo idź do dermatologa, też mam skrórę ze skłonnościami do zaskórników ale odpowiednia pielęgnacja ogranicza bardzo mocno ich występowanie.

Ja brałam Naraya Plus i bardzo sobie chwaliłam ;) wyregulowało mi się wszystko, miesiączki, moje napady obżarstwa itd ;) spróbuj zmienić ginekologa albo tabletki ;) Każdy organizm jest inny, przez co różnie reaguje na różne rzeczy i składniki ;) Na pewno da się dostosować tabletki i do Twojego organizmu ;) Lub wypróbuj jakiś suplement diety do antykoncepcji, jak np. Harmonella ;) ja brałam ją długi czas i również widziałam różnicę, przynajmniej w związku z libido ^^