Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćAsik

oświadczyć się?

Polecane posty

Gość gośćAsik

Witam wszystkich forumowiczów i forumowiczki! Może powinnam na wstępie napisać, że w moim pytaniu do Was nie chodzi dokładnie o oświadczenie się... Ale po kolei. Opiszę najpierw mój kłopot. Otóż od ponad roku jestem zakochana w pewnym mężczyźnie. Jest on absolutnym ucieleśnieniem moich wszelkich marzeń. Oczywiście ma też wady, któż ich nie ma, np. jest egocentrykiem i pracoholikiem, ma też swoje różne dziwactwa i choć - obawiam się - ma powodzenie u kobiet, to stroni od nich, jakby się bał. Nie jest gejem ;) Można powiedzieć, że choć wiem o jego istnieniu całe życie, to tak naprawdę pierwszy raz zobaczyłam go w zeszłym roku we wrześniu (dzięki fb) i to był koniec mojego rozsądku i poukładania. Kilka razy gdzieś razem wyskoczyliśmy, niezobowiązująco, a poza tym dość sporo pisaliśmy on line. Kiedyś zażartowaliśmy o tym, że skoro oboje jesteśmy wolni i w odpowiednim wieku( ja 31, on 40), a ja jestem jego ideałem kobiety (piękna, mądra, blabla bla), to powinniśmy się pobrać. Gdzie tkwi kłopot? Jesteśmy daleką rodziną - oczywiście nie omieszkałam sprawdzić, jesteśmy spokrewnieni w linii bocznej w szóstym stopniu, więc z pkt widzenia prawa i Kościoła wszystko byłoby ok, jednak nie mogłam mu tego powiedzieć. Ostatnio widzieliśmy się latem, potem mieliśmy jeszcze raz gdzieś wyjść, jednak on się już nie odezwał i z wyjścia nic nie wyszło. Kto wie, może kogoś ma? Żyć, żyje ;) Jednak ja nie wiem, co mam z sobą zrobić: każdy facet, z którym się umawiam, jest przeze mnie porównywany do tamtego, porównanie zawsze wypada na niekorzyść obecnej randki :( rujnuję sobie w ten sposób życie. Nie mam kogo zapytać o radę. Powiedzcie, czy napisanie do niego tradycyjnego listu, będzie niedojrzałe? Boję się, że jeśli zadzwonię lub napiszę z prośbą o spotkanie, to mnie zbędzie lub zignoruje. Nie chcę się narzucać.

Gość gość
Ja bym napisała. Jeśli prościej Ci wyrazić to co czujesz na kartce papieru to uwierz będzie Ci lżej po napisaniu takiego listu. Może odpisze, może nie ale będzie wiedział co do niego czujesz a Ty będziesz wiedziała czy dalej możesz na coś liczyć z jego strony.

Gość gośćAsik
Proszę jeszcze o jakieś odpowiedzi! Nie zostawiajcie mnie ;)