Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

omdlenia w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, zdarzało się Wam zemdleć/ zasłabnąć w ciąży? Mi zdarzyło się to w poniedziałek, byłam w sklepie i ni z tego ni z owego zrobiło mi się ciemno przed oczami. Kucałam dwa razy i na chwilę przechodziło, ale za trzecim razem nie przeszło. Gdyby nie jedna z klientek- padłabym jak długa :/ Karetka odwiozła mnie do szpitala i 4 dni z głowy. Jednak wyniki w normie: morfologia, EKG, ECHO, cukier i konsultacja z neurologiem. Czekam na wyniki Holtera. Lekarze twierdzą, że to był nagły spadek ciśnienia i tak w ciąży się zdarza. Nie dało to żadnych objawów, nie było duszno, nie stałam długo, nie było tłoczno. Po prostu, w jednej chwili- bach. Nie powiem, bo się wystraszyłam. Teraz mam lekkie obawy przed ponownym omdleniem :D

Gość gość
Najlepsze było to, że w domu nikogo, zakupy zrobione- zdążyłam zapłacić :D, pies biega samopas, ja bez dokumentów, a tu wio do szpitala... Nawet myślałam o tym, żeby w razie czego przygotować torbę z kosmetykami przelanymi do mniejszych butelek, bielizną itp., bo mąż co chwilę donosił coś do szpitala... Jestem w 18 tc i to było pierwsze takie zdarzenie. Ale boję się, że nie ostatnie, skoro nic nie przeczuwałam.

Gość gość
ja zaslabniecia mialam czesto, im pozniejsza ciaza tym rzadziej. Badania ok. Teraz dochodze do wniosku, ze to byla wina cisnienia- zawsze mam niskie, a w ciazy nie palilam, a co za tym idzie-kawe odstawilam, zeby mnie nie kusilo

Gość gość
Mi sie zdarzylo trzy razy i tez bez zadnego powodu:(

Gość gość
Czyli to powszechne dziadostwo i lubi się powtarzać :( chyba jednak na wszelki wypadek jak będę przy okazji w rossmanie, to zaopatrzę się w te pojemniczki na kosmetyki :( u mnie to się jeszcze tak złożyło, że mąż musiał lecieć do sklepu po koszulki, piżamę, bieliznę itp., bo akurat na ten dzień zaplanowałam wieelkie pranie. Także takie awaryjne gatki i piżamka chyba będą na miejscu :D A czy za każdym razem jeździłyście do szpitala? Bo tak teraz myślę, że przebadali mnie pod każdym kątem, serce zdrowe, więc z jednej strony chwilowe omdlenie mogłabym zrzucić na tą samą przyczynę- spadek ciśnienia. A z drugiej może lepiej sprawdzić co z dzieckiem...

Gość gość
Tak, często mi się zdarzały omdlenia w ciąży