Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto lubi cmentarze:)

Polecane posty

Gość gość
A ja sie zastanawiam jak bardzo kultura odroznia ten dzien. Mialam okazje byc wowczas w Meksyku i tam ludzie spotykaja sie przy grobach,jest piknik. Mialam wrazenie,ze dla nich smierc,to ppczatek czegos lepszego. U nas niby tez,zycie wieczne itp.,a wszyscy tak bardzo boja sie smierci i uwazaja,ze to koniec.

Gość gość
A ja nie do konca sie zgodze. Mi zmarl chlopak na bialaczke,juz wiele lat temu,bo 10. Bylo mi ciezko tam chodzic,ale mialam wrazenie,ze jestem blizej niego. Nie traktuje inaczej cmentarzy z tego powodu,dalej je lubie.

Gość gość
gosc 23:05- naprawde. Spotykam go co drugi dzien, praktycznie zawsze kiedy jestem w tym miejscu. Zdaje sie, ze siedzi tam wlasciwie od switu do zmroku, bo czy przyjade o 9 rano czy o 17 wiem, ze Go spotkam. Po 3 miesiącach kurtuazyjnego dzien dobry, zapytałam kogo odwiedza. Tak pięknej historii milosci nie slyszałam nigdy. Nie chodzi na cmentarz, by się umęcząc i umartwiać, a by dzielić chwile, bo jest aktywnym dziadoszkiem :) (wiem, ze udziela sie w klubie seniora, ma przyjaciól do szachów i wódeczki dla zdrowotności. Z perspektywy ławeczkowych rozmów na cmentarzu, wiem jednak, ze był cudnym parterem, na ktorego zona moze patrzec tam z gory z podziwem- majac na grobie zawsze swieze, pachnące, biale lilie...

Gość gość
Gosc 23.10 Rozumiem Cie i przykro mi ,ale podaruj sobie te zlosliwosci i obelgi. Kazdy ma prawo lubic to co lubi. To twoje doswiadczenia,dla tych co lubia,cmentarze przed nimi dopiero i nie jest powiedziane,ze bedzie to dla nich taka sama trauma.

Gość gość
Gosc 23.25 Jaka niesamowita historia. Dzisiaj sie takie nie zdarzaja no nie. Ludzi chyba takich nie ma.

Gość gość
gość dziś Rozumiemy że masz trudną sytuację. Ale nie musisz się wyżywać. Z tym trzeba się pogodzić każdy kiedyś umrze czy to człowiek czy to pies kot czy inne zwierzę . Nic na ziemi nie jest wieczne... nic.. życie to tylko zaczątek i to jak go przeżyjemy zależy w dużej mierze od tego co będzie potem.

Gość gość
Jeden z tych dni kiedy zapominam o bagnie tego świata.

Gość gość
23:20, ja tam nie wyczułam cienia obelgi.Raczej przerażający ból który spotyka osoby tracace najblizszych... ja zycze nam, by jak najdluzej, najdluzej cmentarz byl kolorowym od zniczy przezyciem, jak najrzadziej miejscem, ktory jest jedyna okazją do spotkania naprawwdę bliskiej osoby, wtedy ma to inne znaczenie.

Gość gość
gość kwiat kiedyś uschnie , drzewo zostanie powalone . Marność życia a jednocześnie wielki dar dla każdego z nas .

Gość gość
fajnie, ze chociaz w tych dniach ludzie lubia cmetarze. Warto sobie jednak uswiadomic fakt, ze moga one miec tą samą magię latem, zimą czy jesienią... Tylko od nad to zalezy.

Gość gość
Bol oczywiscie i pewnie w takim bolu mozna obrazac innych ludzi. Sama nie wiem,bo wspolczuje. Poczulam sie jednak zaatakowana. No, niewazne,nie bedziemy sie klocic:). Mam swiadomosc,ze i mnie to czeka. Moja smierc mnie nie przeraza,ale bliskich...

Gość gość
Ja je odwiedzam bez wzgledu na pore roku. Bardzo sa natomiast smutne po swiecie zmarlym. Te znicze,kwiaty,pustka. Zawsze mam wrazenie,ze ludzie byli przez chwile,zrobili swoje i polecieli. Na niektorych grobach te znicze i kwiaty leza cale miesiace. Zdarza sie,ze je zbieram

Gość gość
i to chyba w tych dniach najgorsze... mysl, ze mozemy stracic najblizszych. Nasze zycie tak naprawdę niewiele warte, a strata bliskich boli niemilosiernie. Sama, będąc wolontariuszem w hospicjum, staram się zrozumieć ludzi, ktorzy stracili najwazniejsze dla nich na zawsze- ich gniew, nienawiść, nawet pogardę do całego swiata i wszystkich ludzi. W ich sytuacji nie sądze, bym zachowała sie inaczej... Spokoju w swieto zmarlych pozostaje zyczyc****aradoksalnie oby cmentarze nie pozostawaly miejsce codziennych odwiedzin!

Gość gość
paradoksalnie mi zacenzurowali nie wiedzieć czemu*

Gość gość
Cala kafeteria:) mozna wypisywac najwieksze glupoty,ale czepia sie slowek:). Algorytmy sie pomylily:)

Gość gość
Ja na cmentarzach walę konia do grobów małych dziewczynek.

Gość gość
gość dziś może napisałem dwa zdania razem i wkradło się tam wulgarne słowo .. takie czepianie się

Gość gość
gość dziś ty nigdy nie będziesz pochowany . rzucą cię na pożarcie dzikim zwierzętom

Gość gość
gość dziś zgłaszajcie go wszyscy !

Gość gość
gość dziś zgłaszajcie tego zboka !!

Gość lubie

klimat ok jak dla mnie odwiedzam regularnie