Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niania

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałabym wrócić już do pracy a do córeczki zatrudnić nianie. Macie jakieś negatywne doświadczenia .?

Gość gość
Tak ja mam. Niby mloda energiczna studentka itd. A dzieciak caly dzien przed tv. Druga emerytka. Nie ona na apacer nie pojdzie bo zimno a jak juz wyszla to dziecko ubranejal na syberie. Trzecie przetrzepalami cale mieszkanie generalnie bardziej byla zainteresowana moimi dokumentami niz dzieckiem. Podziekowalam paniom.

Gość gość
ja mam nianie niepelnosprawna. zarabia 5zl za godzine. nie wymagam spacerów, bo sama wyjde jak wroce z pracy a wracam wczesnie(12-14). inne lale chcialy 7-8 wiec wole te tania i sama wyjsc na spacer, ona tez ma swoje papiery bo jest niepelnosprawna, marudzi i czesto nie daje sobie rady(charakter ma specyficzny). daje sobie duzo luzu i wiem ze trzeba czasem pomoc. tv?schowaj pilot. syberia? ja zabralam rajstopy wzystkie. pozdrwiam

Gość gość
Ja mam raczej pozytywne odczucia do naszych nian. Byly dwie obie mlode 22,25lat. Ogólnie ok na początku bywało różnie po czasie jak załapały rytm to bylo naprawdę ok. No a cora jak zobaczyla ciocie to mi tylko papa ciocia za rękę i do zabawy:)

Gość gość
Kiedyś koleżanka która pracowała jako niania opowiadała mi jak jej dziecko Malo co przez okno nie wypadlo rodzice oczywiście nic nie wiedzą

Gość gość
U mnie sąsiadka się opiekuje , układ jest taki ze tylko odbiera z przedszkola podaje wcześniej przygotowany obiad i siedzi z dzieckiem dwie - trzy godziny. Nie zawsze się zgadzamy ale nie narzekam póki co.

Gość gość
Do 08:37 - ciebie powinni podac do sądu za wykorzystywanie ludzi. Czy za 5zł. pracowałabyś z cudzym bachorem? Ja miałam przez 2 lata 13zł. i to jest wg mnie godna cena, a nie śmieszne 5zł. Zas.ra.na pracodawczyni.

ja korzystałam z pomocy niani tylko 2 tygodnie... miałam 1,5 i pół roczne dziecko a rozstałam się z mężem, płaciłam jej 10zł/h byłam zadowolona w miarę... niby zajmowała się dziećmi ale moja sis oglądała tv to i ona oglądała, ja w tym czasie gotowałam,prasowałam i prałam.

Gość gość
Dokładnie osoba wyżej ma racje. Co z tego ze niepełnosprawna przecież to tez człowiek i nie wolno ludzi wykorzystywać.

Gość gość
Korzystałam ale krótko. Zatrudniłam młoda studentkę która zapraszała do domu swojego chłopaka a dziecko mogło robić co chciało ona miała je gdzieś. Nie wiedziałam o tym póki dziecko nie złamało ręki na dworze a znalazła ja dopiero sąsiadka i po mnie zadzwoniła ona pojechała do szpitala a dziewczyna nawet o tym niewiedziała bo oglądała sobie film. Nigdy więcej do dzisiaj mi serce pęka ze przez nieodpowiedzialna gówniarę moje dziecko musiało cierpieć

Gość gość
Ja zostawiam u dziadków małej a moich rodziców jakoś boje się zostawić z obcymi ludźmi .

Gość gość
mieszkamy na wsi, gdzie ludzie placą nawet 4 zl. i jest bezrobocie 40procent. a ja pracuje na pol etatu i mam 650zl. oddaje jej ponad polowe pensji.

Gość gość
tv?schowaj pilot. syberia? ja zabralam rajstopy wzystkie. pozdrwiam x yyy gdzie mam schować wszystkie ubrania? Do piwnicy czy mam zabrać ze sobą do pracy? Pilot do tv w dobie smartofnów z których można zrobić pilota? Myślisz, że bez pilota nie da się tv włączyć?