Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imię Bianka

Polecane posty

Gość gość

co myślicie o tym imieniu? podobało nam się od samego początku a teraz mam jakieś wątpliwości... nie jest tak bardzo popularne jak Blanka i chyba nie jest szczególnie obciachowe.... jeśli wam się nie podoba, to podajcie swoje propozycje, chętnie poczytam.

Gość gość
niegłupie, ale d**y nie urywa

Gość gość
a jakie urywa dupę? ;)

Gość gość
Ja mam na imię Bianka i je lubię.

Gość gość
Jeżeli w przedszkolu potem będą oglądać witch (a będą na pewno xD) to będzie się kojarzylo z tym https://www.google.pl/search?q=witch+-+blank&es_sm=93&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCIQsARqFQoTCLzOg4Dx68gCFQkPGgodmUIBmw&biw=1920&bih=945#imgrc=AHV25JGRe-Cd4M%3A Nie rob dziecku krzywdy XD

Gość gość
bianka jak pianka pretensjonalne,ale to tylko moje zdanie mi podobają sie anita, klara, marlena, diana, aleksandra, kamila, justyna

Gość gość
Bianka pianka. Brzmi uroczo, podoba mi się :) Tylko proszę, nigdy nie nazywajcie Paulina.. Ja mam i nie cieszę się z niego, jest takie nuudne.. Nie pasuje do mnie. Patrycja jest jeszcze fajne i może Sara

Gość gość
Jestem ciocia 4 letniej Bianki. Imię ładne ale dziewczynka jest bardzo niegrzeczna i złe mi się kojarzy

Gość gość
Na pewno lepsze niż Blanka. Ale o ile pasuje dla małej dziewczynki i nastolatki, o tyle dla dorosłej kobiety: "Pani Bianko" brzmi już moim zdaniem infantylnie.

Gość gość
Tak samo jak Pani Aniu, czy Pani Joasiu - jak ktos będzie się chcial zwrócić do dowolnej osoby infantylnie to i tak to zrobi;) Moja córka ma na imie Bianka i super, ale - nie każdemu się to imie podoba, niektóre osoby trzeba prostować, bo mówią Blanka - bo z tym imieniem sa bardziej osłuchane. Ale to tylko w Polsce w sumie, więc nam to wisi, bo jesteśmy tam tylko kilka tygodni w roku. Co do pretensjonalności - kwestia gustu, jak ktos pisze, że to pretensjonalne imie, a potem typuje Klarę czy Marlenę to coż... pomieszało mu sie coś eweidentnie

Gość gość
"obciachowe"... tak, to całkiem dobrze ujęte

Gość Było miło
Brdzo ładne imie.Wreszcie przyzwoite.

Gość gość
dla mnie okropne, ale teraz taka moda - jak nie zosia i tosia to lena i pola. gdzie są normalne, klasyczne imiona: magda, ania, ewa, asia?

Gość gość
jak białe wino-bianco

Gość gość
Mieszkam w Niemczech, mam 3 koleżanki o tym imieniu, wiek ok. 40 wcześniej nikogo o tym imieniu nie znałam. Ładne imię, ale kojarzy mi się z dojrzałą kobietą

Gość gość
Klasyczne imiona teraz noszą ludzie urodzeni w latach 70-90. Zawsze tak było że jest jakaś moda na imiona. Dziecko nazwane teraz klasycznym imieniem będzie miało tak samo na imię jak jego ciotki babki itd. pośród innych Blanek Bianek Lenek itp. W szkole mogą dokuczać. Są też ponadczasowe imiona takie jak np moim zdaniem Anna. Nie kojarzy się z ciocią Krysią albo babcią Stefcią, jest klasyczne ale nie staromodne. A co do tematu Bianka bardzo ładne imię wg mnie.

Gość gość
gość dziś Tak w Niemczech to imię mogło być popularne kiedyś. A autorka w jakim kraju żyje? Jeśli w Polsce to teraz jest właśnie taka moda.

Gość gość
no dla mnie bianka jest pretensjonalne a marlena czy klara już nie, u ciebie widocznie jest odwrotnie ile ludzi tyle opinii a o takową zapytała autorka więc to komuś coś sie pomyliło ewidentnie

Gość gość
Mnie się podoba :)