Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przedszkole i zlobek ejbisi ruda slaska

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuję opinii. Chcę wysłać córkę od stycznia do przedszkola tam. Czy ktoś może wyrazić swoją opinię?

Gość gość
Polecam, my chodzimy już od września. Dzieciak zadowolony, zaczyna po angielsku do mnie w domu nawijać. Chyba się zacznę uczyć, żeby z nim pogadać, hmmm......

Gość gość
zgadzam się, jest ok a nawet troszkę więcej niż ok

Gość gość
Ogólnie ok, fajne panie tylko straszny bałagan organizacyjny w żłobku i klubie malucha. 2 panie sa stałe ale reszta kadry często się zmienia. Nie wiadomo co to za panie, jak się nazywają i skąd się wzięły.

Gość gość
Witam. Dziękuję za opinię szkoda tylko, że nieprawdziwą. Od września 2015 r. w EJBISI zarówno w żłobku, klubie malucha jak i przedszkolu nie ma rotacji kadry na minus. Wszyscy nauczyciele, opiekunowie i specjaliści do terapii indywidualnej dla dzieci z niepełnosprawnością, które u nas realizują kształcenie specjalne i wczesne wspomaganie rozwoju, zaczęli z nami pracę we wrześniu i są nadal. Przyjmujemy stale nowych pracowników - wychowawców i nauczycieli do przedszkola i żłobka w związku z otwieraniem nowych grup. Zainteresowane osoby zapraszam do placówki w celu bezpośredniego zapoznania się z naszą ofertą i kadrą. W lutym 2016 r. utworzyliśmy nowy oddział żłobkowy. Już w marcu 2016 r. otwieramy nowy oddział dla przedszkolaków, stąd nowe twarze pedagogów ale o stale zmieniającej się kadrze nie ma mowy. Ilona Nitychoruk Piekarz Dyrektor EJBISI

Gość gość
Moje dziecko uczęszczało do klubu malucha i co chwile była inna Pani (dlatego zrezygnowaliśmy), zawsze można popytać rodziców dzieci którzy tam uczęszczają :) " Nie ma rotacji kadry na minus" czyli jakas rotacja jest :) Ogólnie przedszkole jest ok :)Tak jak było wcześniej napisane zmieniająca się kadra to jedyny minus :)

Gość gość
Z tego co wiem to żłobek i klub malucha jest otwarty dopiero od jesieni ubiegłego roku. Trzeba im dać trochę czasu na skompletowanie dobrej kadry. Nikogo się nie prześwietli od razu. Moja koleżanka tam pracuje i jest zadowolona. Powiedziała tylko, że się rozwijają i przyjmuje się coraz to nowe osoby. Są też studenci anglojęzyczni, praktykanci. Może o to chodzi. Nie mam jeszcze dzieci, dlatego nie korzystam ale jestem pod wrażeniem tego jak ten budynek się zmienia. Przedtem była tam czarna d....a teraz jest kolorowo i wesoło. Te zwierzaki, rewelacja.

Gość Zadowolony rodzic
Moje dziecko uczęszczało do Klubu Malucha do Pani Oli ... cały czas Była stała Pani ☺rewelacyjna babeczka ☺ teraz moje dziecko jest z Panią Olą w grupie przedszkolnej , która powstała od stycznia 2016r. , ponieważ wzrosło zainteresowanie rodziców z klubu przedszkolem i 95% grupy popołudniowego klubu malucha przeszło z Panią Olą do przedszkola :) .... znajoma moja ma dziecko w klubie u Pani Moniki, która jest również od początku z tymi dziećmi i ta moja znajoma wraz z dzieckiem jest bardzo zadowolona ... Kadra mloda ambitna i sympatyczna oceniam na 5 Pani Ilona czyli Pani Dyrektor sympatyczny człowiek również oceniam na 5 I Pani Kazia która zawsze służy swą pomocą również oceniam na 5 .... POLECAM Z RĘKĄ NA SERCU TO PRZEDSZKOLE I TO MIEJSCE ..... REWELACJA .... Żłobkowe Panie również sympatyczne ... wchodziły na klub aby pomóc .... ☺ POZDRAWIAM ZADOWOLONA MAMA

Gość gość
A ja niekoniecznie jestem zadowolona. Właśnie przez te rotacje i bałagan ( w sensie, coś o obiecują, nie dotrzymuja słowa - obiecali załatwić wyjścia na basen - cisza od września.). Jeśli chodzi o kadrę- ok. Starają się, widać że dziewczyny młode, po studiach, może i nie maja doświadczenia, ale jak są młode, można je nakierowac, są gietkie, pełne energii. Wydaje mi się jednak, że poszliscie na ilość. Fajnie, że otwieracie nowe grupy, czesne też nie zwala z nóg, ale jednak niekoniecznie spelniacie swoje obietnice ( małe grupy, dużo wycieczek, zajęć itp).

Gość gość
Apropo wyjść nie wiem czy Pani wie ale musi być odpowiednia pogoda nie wiem czy chciałabym aby moje dziecko wychodziło w chlape i było non stop chore

Gość gość
A jeśli ma Pani zastrzeżenia dlaczego Pani nie podejdzie do Dyrekcji i nie porozmawia na temat basenu ....

Gość gość
Początkowo był bałagan ale z dnia na dzień jest lepiej :) Fakt ze na stronie w zakładce "kadra przedszkola" nie są opisane wszystkie Panie, tylko część. Chyba że na cały żłobek i klub malucha są tylko 4 Panie codziennie od 7.00 -15.00

Gość gość
Klub Malucha świetny dla dzieciaczków.Jesteśmy zachwyceni podejściem nie tylko p.Moniki,bo wszyscy pracownicy są naprawdę życzliwi i odpowiadają na nawet najtrudniejsze pytania.Środek budynku w 100%przystosowany do maluszków.Czyściutko,pachnąco i kolorowo. Dzieciaczki mają codziennie inne zadania,a to z malowania,z tańca czy języka angielskiego.Syn przez to bardzo dobrze się rozwija i szybko uczy.Polecamy każdemu niedecydowanemu rodzicowi tą placówkę.Nie tylko przez internet:)Jesteśmy pod ogromnym wrażeniem.

Gość gość
a może ktoś coś powiedzieć o żłobku ? dzieci zadowolone ? czy sa godziny adaptacyjne jeśli tak to jak wyglądają ?

Gość gość
A jak z grupami dla dzieci z kształceniem specjalnym?w obecnym przedszkolu zasugerowano nam zmiane przedszkola na takie integracyjne :(

Gość gość
Nasz synek chodzi do Wesołej Siódemki. Ma tam bardzo dobrą opiekę, wielu kolegów do zabaw. Przedszkolanki umilają dzieciakom czas przeróżnymi zabawami, posiłki są naprawdę w porządku.

Gość gość
A czy są mamy niezadowolenie z przedszkola, z podejścia do dzieci?czy dzieci bardzo płaczą gdy tam je zostawiacie?

Gość gość
Up

Gość gość
Moje dziecko uczęszcza do przedszkola od kwietnia. Pani dyrektor wspaniały pedagog rzeczywiście z powołania a takich z świeczka szukać. Czesne niestety poszybowało w górę (czyżby 500+?). Panie w przedszkolu prawie wszystkie miłe, uśmiechnięte do dwóch miałabym małe obiekcje, ale może to tylko moje spostrzeżenia, bo z tego co wiem pracują tam najdłużej. Ogólnie ok narazie lekkie zamieszanie jak to na początku roku szkolnego zobaczymy co będzie za miesiąc. Dziecko średnio chce do przedszkola uczęszczać a parę miesięcy minęło, ciągle się zastanawiam dlaczego tak jest ale może poprostu potrzebuje więcej czasu na zaaklimatyzowanie sie niż inne dzieci. Jeśli chodzi o panie w grupie mojego dziecka to bardzo fajne, sympatyczne otwarte na propozycje. Trochę martwi mnie przekrój wiekowy w grupach w niektórych od 4 do 6 lat, ale to zasługa naszego wspaniałego rządu.

Gość gość
Pani dyrektor potrafi być niemiła a wręcz chamska. Nie podoba mi się to miejsce. Ale to moje subiektywne odczucia, aczkolwiek poparte kilkoma spotkaniami z tą panią która może była kiedyś dobrym pedagogiem ale chyba sodówa jej uderzyla do głowy i wszystko wie najlepiej a ludzi traktuje z góry.

Gość Ilona Nitychoruk Piekarz
Witam. Uprzejmie proszę o osobisty ze mną kontakt w sprawie wydawanej opinii na mój temat i oczerniania mnie. Wypisując takie obelgi publicznie proszę mieć odwagę publicznie się podpisać. Życzę odwagi. Ilona Nitychoruk Piekarz Dyrektor EJBISI

Gość gość
Jestem zachwycona przedszkolem, wychowawczyniami (Panią Agnieszką oraz Panią Patrycją), Panią Dyrektor (która zawsze służy pomocą, jest pogodna i uśmiechnięta) oraz atmosferą jaka panuje w placówce. Mój synek świetnie się rozwija, jest mnóstwo atrakcji: lego robotyka, judo, lekcje angielskiego, wyjścia to do teatru. Jako matka (z tych nadopiekuńczych) mam wielkie szczęście, że mój szkrab trafił do tak wspaniałego miejsca, a ja mogę ze spokojna głową jechać do pracy i wiem, że zostawiam Go pod dobrą opieką ,takie poczucie - bezcenne! ania

Gość gość
Widze że tutaj chyba menager czy dyrektor ejbisi odpisuje chwaląc przedszkole. Ale tak naprawdę to rotacje są cały czas nie dlatego że kadra zła lecz dlatego że pensja, rodzaj umowy oraz brak szacunku do pracownika. Panie nauczycielki się starają i świetnie opiekują ale w takich warunkach jakie im stawia zarząd ejbisi długo te panie nie popracują i jak tylko znajda coś lepszego to uciekają......

Gość gość
Zrezygnowałam z tego przedszkola bo 3 latki chodziły razem 6 latkami. Moje dziecko miało 6 i się tam nudziło... a o przygotowaniu do szkoły to już można było zapomnieć. I to nie wina nauczycieli.... tak im kazano pracować. To wina dyrekcji... Przedszkole to instytucja opiekuńczo wychowawczo edukacyjna a nie tylko przechowywalnia dzieci na czas pracy rodziców

Gość gość
Jest parę niedociągnięć . Mówiono że wpisowe płaci się raz z początkiem września okazało się że trzeba zapłacić znowu wpisowe (na przybory dla dzieci) + 60 zł za książki (mój syna ma 2,5 roku - nie wiem na ile skorzysta z tych książek/ćwiczeń). O wycieczkach rodzice dowiadują się dzień lub dwa wczesniej. Na zasadzie... dzwoni Pani i mówi "Jutro/ pojutrze jest wycieczka, czy Pani dziecko jedzie?" Panie są miłe, sympatyczne... dziecko zadowolone. Bardziej zastrzeżenia do oragnizacji. Z tego co widać ina zdjeciach i co mnie martwi dzieci nie miały zapiętych pasów podczas jazdy autobusem, warto by tego dopilnować w przyszłości.

Gość gość
A ja jestem zadowolona. Jeżdżą dzieciaki na wycieczki mają dużo zajęć dodatkowych . Moje dziecko wracając z przedszkola mówi ze nie miało czasu aby się nudzić w przedszkolu. Jeśli jesteście tak niezadowolone z opieki i z przedszkola to proszę wypisać dziecko. MYŚLĘ że na wasze miejsce jest wielu chętnych którzy docenia prace nauczycieli oraz dyrekcji . pozdrawiam

Gość gość
Tak właśnie zrobiłam. Wypisalam dziecko i teraz chodzi do innego przedszkola i bardzo sobie chwalimy. A tutaj po to jest ten post by pisać swoje odczucia te dobre i źle a nie tylko zachwalac.... więc proszę się tak nie denerwować. Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Moja do dobrych nie należy.... na Internecie wypisują ile to się tam nie dzieje a tak naprawdę to nic się tam nie działo.. przynajmniej w tamtym roku.....

Gość gość
Judo lego rytmika angielski wycieczki panie mają jakieś swoje programy przedstawiać i z dziećmi robić, zajęcia z podstawy, plastyczne i nie tylko to co robią nauczycielki w grupach to tylko one i dzieci wiedzą . mój dzieciak wynosi bardzo dużo. Jak nie angielski to nowy wierszyk jak nie wierszyk to piosenka. pracują w książkach z tymi maluchami co rowniez jest czasochłonne a Pani mówi nic ... w żadnym przedszkolu państwowym dzieci nie mają tylu zajęć dodatkowych. Fajne były zajęcia w tamtym roku plastyczne niestety w tym roku ich nie ma. Panie miały fajne pomysły. pozdrawiam

Gość gość
przedszkole jest ok, jak w każdym przedszkolu są Panie które się starają i są Panie którym się chce a sa takie którym się chce trochę mniej :) bardziej martwi mnie rotacja kadry, często się zmieniają się opiekunki a to nie służy dzieciom. Bywa że przyprowadzam dziecko do przedszkola i odbiera je Pani którą pierwszy raz widzę na oczy, zdarzyło sie tak kilka razy i za każdym razem to była inna Pani. Albo odbieram dziecko z przedszkola i pytam czy mogę odebrać " X" a Pani na to "a które to dziecko? "

Gość gość
Moje dziecko chodzą do www.familia.edu.pl w Katowicach - jedno do żłobka, drugie do przedszkola. Mają zapewnioną świetną opiekę, jestm bardzo zadowolona z wyboru tego Centrum Edukacji