Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsze objawy opętania i dręczenia przez Szatana

Polecane posty

Gość gość

Jakie są pierwsze objawy opętania i dręczenia przez Szatana.

Gość gość
Nie istnieje coś takiego, jak opętanie. Są jedynie zaburzenia transowo-opętaniowe.

Gość gość
Zakładanie postów na ,,Życie uczuciowe" :-)

Gość gość
ale złe siły działają na świecie

Gość gość
zdecydowanie pisanie na kafeterii o tym.

Gość gość
Nie ma czegoś takiego, jak opętanie.

Gość gość
Na płaszczyźnie duchowej Pokusy – szczególnie silne, zachęcające do zła.Myśli – sprośne, wulgarne, przeciw temu, co nadprzyrodzone.Trudności w modlitwie, lekturze Pisma Świętego, niechęć do nawrócenia.Koszmary senne, czasem połączone z widzeniami i silnym poczuciem obecności złego ducha (duszenie, dotyk, chwilowy paraliż). Niechęć  do sacrum, w tym: Awersja wobec Boga, osób wierzących i duchownych (kapłanów, sióstr zakonnych).Agresywne zachowania na tle religijnym i społecznym, nerwowe reakcje na czyjąś pobożność, praktyki duchowe i modlitwy (szczególnie za osobę dręczoną).Niechęć,niemożność przystępowania do sakramentów, uczestniczenia we Mszy św., nabożeństwach.Dziwne zachowaniaw czasie jedzenia pobłogosławionych posiłków (np. trudność spożycia posiłku z dodaną wodą święconą), także niechęć do noszenia poświęconej odzieży lub ubrań z wszytym poświęconym medalikiem.Wstręt do sakramentaliów(błogosławieństwa, wody święconej, medalików i przedmiotów poświęconych, także wizerunków świętych postaci); nerwowe reakcje albo sztywnienie na dotknięcie relikwią świętego, poświęconym medalikiem. szkaplerzem; wstręt do krzyża, znieważanie rzeczy poświęconych, kościołów.

Gość gość
Na płaszczyźnie psychicznej i dotyczące zdrowia Nagłe zmiany zachowań, trwałe zaniedbywanie się w obowiązkach, zmiana osobowości.Depresja, utrzymujące się złe samopoczucie, próby samobójcze, samookaleczenia.Zboczenie płciowe i perwersje seksualne.Zdolnośc***aranormalne, jasnowidztwo, znajomość spraw ukrytych, mówienie nieznanymi językami (których zniewolona osoba nigdy się nie uczyła).Zakłócenia zdrowia szczególnie bóle głowy, żołądka, pleców, ścisk gardła, które nie daje się zdiagnozować ani wyleczyć.Nadzwyczajna siła, szatańskie, okultystyczne symbole na ciele występujące podczas modlitwy, wypluwanie z ust (materializacja) przedmiotów związanych np. z magią. 3. Zjawiska w otoczeniu Opresje – niewyjaśnione zjawiska, odgłosy pukania, słyszalne kroki, przemieszczanie się, pojawianie i znikanie przedmiotów, samoczynne otwieranie drzwi i okien, zjawiska typu poltergeist (tzw. duch-psotnik).Zachowanie zwierząt domowych jakby wyczuwały czyjąś obecność (np. wpatrywanie się w jedno miejsce, ucieczka w przerażeniu).Znajdowanie przedmiotów – niekiedy w poduszkach, materacach osób opętanych odnajduje się dziwne przedmioty, np. laleczki, figurki zwierząt lub ludzi, bryłki zakrzepniętej krwi, kosmyki włosów, odłamki metalu lub drewna które mogą świadczyć o odprawieniu guseł czy innych form czarów.

Gość gość
Można rozróżnić kilka rodzajów i pośrednich stopni ingerencji demonicznych, od kuszenia po opętanie. 1. Kuszenie do złego – zły duch usiłuje oddalić człowieka od Boga poprzez sprowadzenie człowieka na drogę grzechu. Dzieje się to poprzez kuszenie. Takiemu działaniu poddani są wszyscy ludzie, także Jezus cierpiał pokusy diabelskie. Stąd wynika konieczność czuwania, modlitwy i unikania okazji do grzechu. 2. Dręczenie (nękanie) diabelskie to działanie demona na daną osobę poprzez cierpienia i przekleństwa na poziomie zdrowia fizycznego, życia osobistego i zawodowego, komplikacje spraw materialnych. 3. Opresje demoniczne – działania zewnętrzne poprzez oddziaływanie fizyczne i nękania przez Szatana, jak np. niewytłumaczalne zjawiska, hałasy, przemieszczanie przedmiotów 4. Posiadanie diabelskie (obsesje) – zaburzenia w zachowaniu człowieka wyrażające się w braku równowagi duchowej, psychicznej i emocjonalnej wskutek ataków Szatana. Zły duch powoduje udręki wewnętrzne by sparaliżować duchowo człowieka. Mogą objawiać się poprzez natarczywe myśli, koszmary senne i próby samobójcze. 5. Nawiedzenie diabelskie – wskutek praktyk okultystycznych dotykających miejsc, w których się one odbywały oraz wykorzystanych przedmiotów (narzędzi magicznych, amuletów itd.). Dotyczy to także zainfekowania urokiem lub przekleństwem rzeczy, mieszkań a nawet zwierząt. 6. Opętanie diabelskie – wejście złego ducha w ciało człowieka i zawłada jego ciałem (nie duszą!). W pewnych okolicznościach (np. wobec świętości) manifestuje swoją obecność poprzez agresywne gesty, wulgarność, obrazoburstwo. Może wystąpić m.in. wskutek paktu szatańskiego – oddanie się diabłu, dobrowolne trwanie w grzechu, wskutek zaczarowania itd.

Gość gość
I uwaga. Typowe opętanie dotyczy zazwyczaj ludzi którzy wcale szatanowi nie służą. W końcu pragną się uwolnić, rodzina ich wozi do egzorcystów. Bóg dopuszcza takie uwidocznione działanie demonów jak widowiskowe opętania dla wzrostu wiary dotkniętego i jego otoczenia. Najgorzej gdy ktoś świadomie służy złemu, jest praktycznie opętany ale nie uwidacznia się to atakami nadludzkiej siły itd Za to swiadomie czyni zło i oddziela ludzi od Boga swoimi działaniami.

Gość no po cichu
Co slychac gdy milczenie przeklamuje prawde? Głucha cisza odklamana przez cicha milosc. Dlatego przemilczalas naukę. Cisza rozmawia tylko z szeptem wyznania głuszy.

Gość gość
jezeli jest jakis demon kretynizmu to zdecydowanie jestes nim opetana :O

Gość gość
Sama byłam kiedyś świadkiem opętania demonicznego!! mój chłopak mówił nieznanymi językami i zachowywał się jak inna osoba. Zwróciłam się o pomoc do egzorcysty Gaap Kadesza. Po wykonanym egzorcyzmie i wskazówkach jakich mi udzielił, demon odszedł. Jeżeli ktoś ma podobny problem to podaje kontakt do tego egzorcysty gaap.kadesz@interia.pl

Gość gość
Odpowiedzi wasze ściągnięte z internetu :P ale to i tak mnie martwi :( Trudności w modlitwie, lekturze Pisma Świętego - ja to mam i silne poczucie obecności kogoś chociaż wiem że jestem sama np w domu Niechęć do sacrum, w tym: Awersja wobec osób wierzących i duchownych (kapłanów, sióstr zakonnych) Nerwowe reakcje na czyjąś pobożność, praktyki duchowe i modlitwy - kiedyś przechodziłam obok kapliczki gdzie ktoś się modlił , miałam ochotę zrobić krzywdę tej osobie ... wstręt do krzyża - czasami na widok krzyża nachodzi mnie złość znieważanie rzeczy poświęconych, kilka razy jak widziałam u kogoś np jakiś medalik miałam ochotę zerwać, wyrzucić :( to dotyczy mnie 😭

Gość tata szarika
Zle zyczyc szarikowi...do tematu

Gość gość
tu jest pełno duchów które mają ludzkie pragnienia i np. są zepsute wulgarne ,jak ktoś nie ma ochrony,nie wznosi się ,to takie duchy podłączają się do niego do jego pierwotnie umiarkowanych pragnień i wszystko potęgują i wykrzywiają,żywią się taką energią ,człowiek już nie jest sobą,jest ich marionetką ,jak bardzo zmieni się taka osoba zależy jak mocno została przejeta i do jakich celów

Gość gość
niechęć a nawet nienawiść do modlitwy i do kościoła, księży, wszystkiego tego, co święte i dobre ataki złości, wybuchy, przekleństwa na ustach opętany nie wejdzie na mszę świętą o uwolnienie za nic w świecie

Gość gość
Dlaczego piszecie szatan z dużej litery! Macie do niego szacunek?

Gość gość
prawda

Gość gość
Lucufer jak chcesz to wpadne do ciebie dziś w snach o godz 3:00 pokaże ci Szatana 666 Nadal zainteresowana ?

A dlaczego opętani są głównie katolicy, a nie ma opętanych protestantów, żydów, muzułów? Wniosek? To papiestwo jest namiestnictwem Szatana na ziemii, rogiem z księgi Daniela...

Gość gość
Trzeba pamiętać że Bóg i Diabeł są istotami,do których człowiek nigdy nawet nie dorówna,mimo usilnych prób.Czy się wierzy czy nie trzeba okazać szacunek,a z tym w naszej naturze różnie.Dlaczego Biblia i jej treści mają charakter "fantasty"której treść nawet dziecko zrozumie?Mówi prosto i zrozumiale jak mamy żyć plus 10 przykazań.Wierze w naszego chrześcijańskiego Boga,ale grzesze cały czas...istotą każdej religi jest WIARA...ta prawdziwa,duchowa.Uczucie tak silne,które nie da się opisać i ulotne...Poczytałem troche i od samego początku,dobro i zło jest z nami.Zło musi ciężko pracować,a dobro poprostu przypominać.Zło ewolułuje,dobro nie może,bo jest proste jak 10 przykazań i skazane na porażke,bo człowiek ma wolną wole i sam wybiera droge którą idzie.Chciałbym tylko żeby ludzie traktowali ludzi,jak takich samych ludzi jak sami jesteśmy.Polityka,historia,religia-skutek-od wojny do wojny,a na księżycu dalej są puste miejsca.Pieniądz,Diabeł to geniusz,informatyk zła,który w końcu,dzięki bazy danych stworzył...WIRUSA,czyli pieniądz i...może spokojnie podziwiać dziejo.Człowiek dodał mu jeszcze"WŁADZA",czyli nasza wrodzona skaza,dzieło gotowe...Padł już ostatni bastion"RODZINA".Dlatego polacy tęsknią za komuną.Nazisi drukowali fałszywe pieniądze,mieli nawet speca,żyda z obozu.Był jeden problem...angielski funt.Materiał z czego go robili.Łebski żyd w końcu,przypadkiem i mając już lufe przy skroni...stworzył surowiec,nie do wykrycia,a głównmy składnikiem był papier toaletowy...taka ma wartość.Nawet Escobar,dolarami w piecu palił...Taka anegdotka.Świat zmieniają ludzie nie rzeczy,a my sieroty nawet niewiem jakał siłe mamy w sobie(Martin Luter King,Dalejlama,Karol Wojtyła)

Gość gość
Znajdz egzorcystę w swoim rejonie. Zadzwoń i powiedz co Cię martwi. Z Bogiem! :)

Gość gość
Większość tych objawów z pierwszych postów to objawy okresu, opętanie co MIESIĄC!