Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

6zaniepokojony1

Pękła prezerwatywa

Polecane posty

31 pazdziernika o 12 w nocy kochalismy sie z moja partnerka , niestety pekla całkowicie prezerwatywa, skonczylem w srodku, wszystko poleciało do srodka. Polecielismy do apteki całodobowej i kupilismy escapelle i po godzinie albo 1,5 godziny po incydencie tabletka zostala przyjeta. 8 pazdziernika miała poczatek okresu, stało sie to wlasnie 31 pazdz. o 12 w nocy, ma ona cykle miesiaczkowe 32 - 33 dniowe. We wtorek 3 listopada na 16 jest zapisana do ginekologa . Jak myslicie dojdzie do zapłodnienia? Ginekolog pomoze? Escapelle pomoze? Czy nie za późno wybierze sie do ginekologa ?

Gość gość
Chyba ellaOne, bo Escapelle jest na receptę. Jeśli 1,5 godziny po, to spokojnie, nie ma się co stresować ciążą.

sa apteki co moza kupic escapelle bez recepty ale kosztuja ok 170 zl. sama 2 razy zazywalam i w ciaze nie zaszlam. Moje kolezanki rozniez zazywaly i dzieci nie maja wiec nie ma sie czym martwic :)

dzięki za pozytywne odpowiedzi, jednak my z partnerka tak sie panicznie boimy , było to na przełomie dnia płodnego i dnia nie płodnego, nie jestesmy pewni co bedzie dalej, dziecko w tym momecie to nie dobry pomysl bo ja mam studia a ona technikum. jakie jest prawdopodobienstwo ze escapelle zadziała? jak juz napisalem 1,5 godziny po stosunku zarzyla ona escapelle

Gość gość
Zamawiaj specjalistę obróbki skrawaniem jak masz fermentacje w plemnikach ,które wybuchają.

Gość gość
1,5 godziny po stosunku to bardzo szybko, więc spokojnie

Gość gość
A po co ta wizyta u gina?

Gość gość
Największą skuteczność osiąga się, kiedy pigułka zostanie przyjęta do 24 godzin po stosunku. Po tym czasie jej działanie zostaje obniżone. Hormony zawarte w tabletce wywołują zmiany w błonie śluzowej macicy, utrudniając implantację zarodka.

Gość Paula077
Taka tabletka zagęszcza śluz do tego stopnia że nie pozwala się zagniezdzeniu zapłodnionej komórki w macicy -Tak to dziala jak już komórka została zapłodniona. Jeśli jednak do zapłodnienia nie doszło to również zagęszczenie śluz aby plemniki " nie dobiegły" do celu.

Pigułki antykoncepcji awaryjnej nie są w 100% skuteczne. Istnieje bowiem możliwość, że do owulacji doszło przed zażyciem pigułki antykoncepcji awaryjnej. Największe szanse powodzenia daje zażycie pigułki antykoncepcji awaryjnej możliwie jak najszybciej po odbyciu stosunku bez zabezpieczenia lub gdy inna forma antykoncepcji zawiodła. Jedyną tabletką po dostępną w aptece bez recepty jest ellaOne. Escapelle jest dostępna na receptę.

Gość 6zaniepokojony1
Czy ta tabletka zadziała w dzień plodny ? Bo to się stało na przełomie dnia plodnego z niepłodnym

Gość gość
Ja pitole daj sobie na wstrzymanie. Obsesja jakaś? Już ci napisaly ze szans nie ma Zainwestujcie w tabsy.