Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile przytyly wasze noworodki przez pierwsze 4 tyg?

Polecane posty

Gość gość

Moj syn przytyl ponad 2 kg...a dzis konczy 28 dzien.. czy to normalne ze tak szybko przybiera na wadze?

Gość gość
No to rzeczywiście dużo. Co na to położna srodowiskowa??? Mój synek w miesiąc przybrał trochę ponad kilogram

Gość gość
Polozna komentowala ze mam bardzo dobre mleko... nic wiecej. ja bylismy u lekarza jak mial 2 tyg to przytyl 1 kg i mowila ze jest ok...:/ Synek wazy teraz 5300 g. Moj 1 syn wazyl tyle jak mial 4,5 mc..

Gość gość
Faktycznie - to bardzo dużo

Gość gość
Moj syn urodzil sie z waga 4kg.w wieku 3tygodni wazyl juz 5100g,teraz ma 6tyg i podejrzewam,ze wazy ok.6kg..karmie piersia.

Gość gość
Moj synus tyl 0.5 kg tygodniowo.Urodzil sie majac 3800g.Wiec po miesiacu wazyl prawie 6kg.Jak mial roczek to wazyl 14kg.Od porodu byl wiecznie glodny i tak mu zostalo.Je wszystko.Az musimy go ograniczac.Teraz ma 5 lat.Jest zdrowy duzy.Wazy 23 kg przy wzroscie 121cm.Rozm.buta 31.Jak byl mlodszy to byl kuleczka ale przyszedl moment ze pociaglo go do gory i teraz nie widac ze tyle wazy.Wazne ze zdrowe jest dziecko.

Gość H helix
mój maluch urodził się z wagą 3800, potem jak to noworodek spadł z wagi do min. ok.3600, a na wizycie szczepiennej mając dokładnie 6 tyg. ważył już ok. 5100. Lekarka powiedziała, że jest to prawidłowy przyrost

Gość gość
Rzeczywiście dużo. Mój przez pierwsze 3 mce przybierał po 1,5 kg na miesiąc. Dopiero potem przystopował, też karmiony piersią, i to początkowo z zegarkiem a nie na żądanie (miał żółtaczkę, był senny i sam się nie budził na karmienie jako noworodek). Chodzisz na kontrolne wizyty u pediatry? Powinno być ok, raczej nikt u niemowlęcia nie stwierdzi że przybiera za dużo... ewentualna niedowaga może być źródłem niepokoju.

Kurka to wasze dzieci szybko przybieraja. Moja urodzila sie z 3270 w 6 dniu zycia miala 3200. Ostatnio bylismy ja wazyc w piatek i miala 4150. To byl poczatek 5 tygodnia. Podobno przybiera idealnie, tez jest na moim mleku

Gość gość
Moja urodziła się z wagą 3050, a jak miała 5 tygodni już było 5kg, też karmiona piersią i nie jadła na okrągło jak niektóre maluchy, tylko 7 razy na dobę.