Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zabkowanie c.d

Polecane posty

Gość gość

kilka dni temu mojemu synkowi wyszly dwie dolne jedynki, to sa jedyne jak narazie jego zabki. po tym jak juz sie przebily objawy zabkowania ustaly. dzis zauwazylam znow nadmierne slinienie, czy to mozliwe ze niecaly tydzien po pojawieniu sie pierwszych zabkow ida kolejne?

Gość gość
Tak, mojej córce wyrosły dwie dolne jedynki a chwile później bardzo się śliniła i miała rozpulchnione dziąsła na górze. Teraz rosą jej dwie górne jedynki i widać już lewą dwójkę.

Gość gość
Wyrzynanie się zębów mlecznych powoduje bolesny stan zapalny, ponieważ zawiązek zęba ma większą średnicę niż otwór kostny, przez który się przedostaje. Ból wywoływany jest przez silny napór na sąsiadującą tkankę łączną i kostną. Około czwartego miesiąca życia dziecko zaczyna się obficie ślinić i ssie palce. Na obrzękniętym dziąśle może pojawić się czerwona albo biała plamka, a czasami może nawet dojść do krótkotrwałego krwawienia z dziąsła. Gdy ząbek właśnie się wyrzyna, malec wkłada do buzi wszystko, co ma pod ręką: zabawki, kciuk, całą piąstkę. Jeśli podczas ząbkowania temperatura ciała dziecka przekracza 38˚C, należy zasięgnąć porady lekarza.

Gość gość
Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom :) Jestem studentką Psychologii i prowadzę badania dotyczące obrazu siebie i funkcjonowania zawodowego kobiet ciężarnych. Wszystkie mamy, które są w pierwszej ciąży, w 2 lub 3 trymestrze, które nie przebywają na zwolnieniu lekarskim a dalej są aktywne zawodowo proszę o pomoc. https://docs.google.com/forms/d/10_Tg8fS5zHs5Xu6Hy2FdwSVsn_CtgGs-ooUF4tiyAsY/viewform?c=0&w=1 Każda uzupełniona ankieta jest dla mnie na wagę złota. Z góry dziękuję! :*

Gość lili7896
Tak jest to możliwe, u nas ząbki wyrzynały się hurtowo - rekord to 3 i 4 góra/dół czyli osiem zębów na raz. Nie obyło się bez gorączki prawie 40 st, podawałam na przemian paracetamol w czopkach z milifenem - ibuprofenem w syropku. Niestety równocześnie rozwinęło się zapalenie ucha więc możecie sobie wyobrazić jaki hard core miałam w domu.

Gość gość
Tak mogą wychodzić jeden za drugim. Życzę dużo siły i cierpliwości:) Polecam mojego bloga: www.szczesliwamama.pl