Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoras z Was ma meza z calkiem innego swiata, niz sama pochodzi?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja mam. Jestesmy malzenstwem 10 lat. Kochamy sie i rozumiemy, mamy dzieci. Na co dzien nuc mi nie przeszkadza. Ale gdy dochodzi do spotkania naszych rodzin, glownie podczas swiat dzieci, wtedy widze te roznice, widze, w jakiej rodzinie maz sie wychowal. Jest mi wstyd za rodzine meza i potem mam dola przez kilka dni. Ktoras tez tak ma? Jak sobie radzicie?

Gość gość
hej ja tak mam mojego narzeczonego rodzina jest baardzo duża i może to jest powód a moja jest mniejsza ale za to wszyscy są bardziej zżyci ... jego rodzina jest bardzo religijna i gdy jestem wsrod nich czuje sie dziwnie tak jakby dawali nam odczuć, że nie jesteśmy małżeństwem i jest mi przykro z tego powodu. pozatym jestesmy biedni i nas traktują z góry

Gość gość
ja tak mam. rodzina męża to stare komuchy i antykościelne osoby, mojej rodzinie kościół nie przeszkadza, choć ne są to fanatacy a la babcie kochające ojca Rydzyka. Owszem tata ma jakieś "ale" do pewnych zachowań kościoła, ale nie pluje na niego jadem i uważa budynek kościoła, za miejce w którym można się wyciszyć i porozmawiać z Bogiem, zrelaksować. U mnie zawsze jest piękna wigilia z tradycjami, wszyscy ciepło spędzają czas. U męża w rodzinie Wigilia jest spędzana w McDonalds zanim nie zamkną i jedyne co mamunia przyrzadzić umie to kanapki. Ale kij z jedzeniem, gorzej że atmosfera u nich tego iwczoru jest kompletnie wyzuta z jakiegoś ciepła, każdy idzie w swój kąt, nie ma tam jakiegoś porządnego seniora, który ustawiłby to skomunizwane towarzycho i pokazał, jak się fajnie można do świąt przygotować i jak dobrze je spędzić. Na szczęście mój mąż, podobnie jak jego brat, pomimo że wyrośli z tego dziadostwa, teraz chętniej jeżdżą na wigilię do rodzin swoich żon. Ciekawe dlaczego. Bo tam jest CIEPŁO, NORMALNOŚĆ i PORZĄDEK. A u nich...szkoda gadać. W ogóle typy nieciekawe, kilka razy im zaufałam i się przejechałam.